Lamine Termal Etiketler

Lamine Termal Etiketler
Lamine termal etiket, isminden de kendini belli edebileceği gibi termal özelliği olan bir etiket çeşididir. Ribon adı verilen malzemeye ihtiyaç duymayacak bir şekilde baskı alınabilecek olan bu etiketlerden baskı ısı ile alınır. Bu nedenle yalnızca terazilerde ve barkod yazıcı cihazlarda kullanılırlar. Lazer yazıcı ya da başka bir yazıcı ile kullanılmasının bir anlamı yoktur.
 
Lamine etiket uzun ömürlüdür ve bu etiketin baskı esnasında ribona ihtiyaç duymadan baskı almak mümkün olduğu için maliyeti yüksek değildir. Bu nedenle çok fazla tercih edilirler. Bu termal etiket, yüzey bölümünde termal tabakasının üstünde koruyucu bir katman bulundurmaktadır. Bu sebeple diğer termal etiketlerden daha uzun bir kullanım ömrüne sahiptir. Eco termalden tek bir farkı vardır, o da üzerindeki koruyucu yüzeydir. Nem ve ışık, termal etiketi etkileyen faktörlerdendir.
 
Lamine Termal Etiketler

Termal etiketin kullanıldığı sektörler genel anlamda bu etiketlerin kullanım ömrünün 3 ila 6 ay arası civarında olduğu yerler için tercih edilirler. Lamine termal etiketler ise 6 ay ila 9 ay arasında bir kullanım ömrüne sahiptir. Bu kullanım ömrünü dolduran lamine termal etiketlerin üzerine basılmış olan baskı, zaman içerisinde uçar yani kaybolur. Ancak bu sürecin uzatılması mümkündür. Basılmış olan etiketi ışık ve neme, aynı zamanda ısıya maruz bırakmayacak şekilde muhafaza ettiğiniz zaman kullanım ömrünü uzatabilmektesiniz.
 
Lamine termal etiketlerin fiyatları ise diğer etiketlere kıyasla yaklaşık yüzde 30 civarında daha pahalıdır. Lamine termal etiketlerin kullanım ömrü diğerlerine kıyasla daha uzun olduğu için fiyatı bir miktar daha fazladır. Genel olarak gıda sektöründe ve hızlı tüketim malzemelerinin bulunduğu sektörler tarafından tercih edilir. Bunun yanı sıra kargo şirketleri tarafından ve hastaneler tarafından da ciddi ölçüde talep edilen bir termal etiket çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır.
 
 
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !