Kendine inanmak yolun yarısı!

Kendine inanmak yolun yarısı!


Jülide Büyükdemirel. Yaklaşık 14 yıldır güzellik sektörüne emek vermiş, ilham verici bir kadın. Finans sektöründeki başarılı kariyeri uğruna tercih ettiği güzellik alanında hak ettiği yere ulaşmış. Pek çok kişiye güzellik hizmeti sunmanın yanında, sektörün ihtiyaç duyduğu kaliteli çalışanların eğitimi için sergilediği tutumsa tam bir kadın dayanışması! “Paylaşan, çoğalır” olarak açıkladığı tutumla, çalışkanlığı ve disipliniyle kendine hayran bırakıyor. Sağlıklı yaşamın formülünü özüne sadık kalmak, sağlığına dikkat etmek, bunun için aktif bir şekilde emek ve çaba sarf etmek olarak nitelendiriyor Jülide hanım. Bu güçlü kadının hikâyesini merak ettik ve kendisinden kısa bir röportaj talep ettik. Tüm yoğunluğunun içinde bize o güler yüzüyle zaman ayırdı ve hayran bıraktı.

Jülide Büyükdemirel bugün Ege Bölgesi’nin seçkin eğitmeni ve uzman bilirkişi çemberi içinde sayılan bir isim. Fakat bu sizin kariyerinizin ikinci bölümü. Bundan önce finans sektöründe çok iddialı bir kariyere sahiptiniz. Karar aşamasında korkular yaşadınız mı ? Bunları nasıl yenebildiniz ?

Öncelikle şunu söylemeliyim, korku değil ama kuşkulu olduğum anlar çok oldu tabii. Sonuçta o zamanlarda ailem, kurulu düzenim, ve piyasada kazanılmış bir saygınlığım vardı. Ama ciddi anlamda mutlu ve huzurlu muydun diye sorarsan, hayır değildim. Hayatımda bir şeyleri değiştirmem gerektiğine inandım. Daha önemlisi kendime inandım ve çalıştım. Öncekinden farkı, inandığım bir şey için çalıştım. Umudumu hiçbir zaman kaybetmedim.

Kendine inanmak yolun yarısı!


14 yıldır güzellik sektördesiniz. Adım başı bir güzellik salonu varken ve her gün yenileri açılmaya/ kapanmaya devam ediyorken siz köklü başarınızı neye borçlusunuz? 

Öncelikle güzellik sektörüne girmeden önce çok detaylı bir araştırma yaptım. Biliyorsunuz ki güzellik sektörü çok geniş bir alan. İyileri olduğu kadar kötüleri de var. Başarılı olmak için ise en iyilerle yarışmak zorundasınız. Bu aşamada işin içine yetkili olmanın yanı sıra pek çok farklı faktör giriyor. Verdiğiniz hizmet mükemmel olmasına rağmen doğru bir duruş sergilemediğiniz sürece asla başarıya ulaşamazsınız. Biz de prensiplerimize her zaman sadık kalarak sektörde ilerliyoruz. Örneğin hiçbir şekilde kaliteden ödün vermemeye özen gösteriyorum. Benim alacağım bir ürünün maliyeti kalitesinden dolayı artıyorsa asla gözüme gelmiyor mesela. Benzer şekilde bir cihazın yenilenmesi gerekiyorsa kâr amacı gütmek müşterilere zarar vereceği gibi beni uzun vadede mutsuz eder. Bunun bilincinde olduğum için kendi başarımın insanların mutluluğuna bağlı olduğunu biliyorum. Şimdiye dek geldiğim noktada sergilediğim tutumun bana sağladığı katkı çok büyük diyebilirim. 

Peki güzellik sektörü adına önümüzdeki yıllarda nasıl bir gelişme kat etmeyi planlıyorsunuz? 

Güzellik sektörü öyle bir sektör ki yeniliği takip etmediğiniz sürece yok olmaya mahkûmsunuz. Sürekli gelişim amacıyla hep bir araştırma içerisindeyiz. Teknolojiyi sürekli takip ediyoruz, yeni bir ürün varsa hemen onu alıp içeriğini inceliyor kalitesini öncelikle kendimiz deneyimliyoruz. Yeniliğe çok açık bir ekibimiz var. Herhangi bir konuda özeleştirimizi vermekten ve kendimizi revize etmekten çekinmeyerek sürdürülebilir başarıyı sağlamayı hedefliyorum. Aynı zamanda kriz yönetimi konusunda oldukça başarılı olduğumu düşünüyorum. Olası krizleri öngörmek beni ve ekibimi pandemi de dâhil olmak üzere pek çok krizden başarıyla çıkmamızı sağladı. Sürekli planlayarak ve öngörülerimi kullanarak yaptığım çalışmalar sayesinde ilerleyen zamanlarda da başarımı devam ettirmeyi planlıyorum. 

Kendine inanmak yolun yarısı!


Biliyorsunuz ki sizin arkanızdan gelecek yeni bir nesil var, Z kuşağı olarak adlandırılan. Bu kuşağa dair söylemek istedikleriniz veya önerileriniz nelerdir? 

Öncelikle Z kuşağının muhteşem bir nesil olduğunu söylemeliyim. Müthiş bir enerjileri var. Ayrıca diğer nesillerden farklı olarak daha büyük bir potansiyel vadediyorlar. Verilen bir işi kolayca kavrıyorlar. Ayrıca adeta bir sanatçı gibi yetenekliler de! Böylesi bir neslin potansiyelini kesinlikle heba etmesini istemiyorum. Güzellik sektörü gelişti. Güzellik sektörünün pastası çok daha büyüdü. Gençlere piyasadan çok büyük bir pay düşüyor. Özellikle erken yaştan itibaren gençlerin kendilerini geliştirmeleri durumunda güzellik sektörünün 10 yıl içerisinde varacağı yeri hayal dahi edemiyorum.

Peki eğitim sektörünün güzellik alanına dair geldiği noktayla ilgili nasıl bir değerlendirme yapabilirsiniz? 

Maalesef bu konuda çok iç açıcı konuşamayacağım. Ben güzellik sektörünün her alanını sürekli olarak olarak takip ediyorum. Özellikle okullarda verilen eğitimleri ders ders inceledim. Ancak ulaştığım sonuç beni hüsrana uğrattı. Gençlere yalnızca işlemlere dair teorik eğitim veriliyor. Daha fön çekmeyi dahi öğrenemeden üniversiteden mezun olan öğrenciler olması, onları güzellik sektöründe yetersiz kılıyor. Çok daha fazla uygulama yapılmalı. Müşteri hizmetlerini bilmeyen, diksiyon dersi almamış, bir işletmeye dair yeterli deneyimi olmayan birisi okuldan mezun olduğunda adeta sudan çıkmış balığa dönüyor. Ne yapacağını bilemiyor. Bir güzellik salonunda çalışamamanın yanı sıra kendi salonunu açtığında da batıyor. Bu durumun hem o gençler için hem de ülkemiz ekonomisi için nasıl büyük bir kayıp olduğunun farkındayım. Ayrıca bir kesim daha var ki farklı bir meslek mensubu olmasına rağmen güzellik sektöründe çalışarak daha mutlu olacağını fark edip yaşına rağmen sektöre alana girenler. Özellikle yurtdışında meslek değiştirmek ve mutlu olduğun işi bulabilmek çok daha kolay ve erişilebilir. Ancak ülkemizde belli bir yaşa geldiysen veya bir mesleğe tutunduysan farklı bir alana yönelmeye pek de hoş yaklaşılmayabiliyor. Yaygın eğitim ile sorun çözülmeye çalışılsa da maalesef sektörde yer edinmek çok zor oluyor İçinde bu mesleğe dair tutku olan, oldukça büyük bir potansiyel vadeden kimsenin heba edilmemesi taraftarıyım. Çünkü içlerinde bu işi yapacak tutku var bir kere!

Kendine inanmak yolun yarısı!


Peki bahsettiğiniz eğitsel eksiklik için siz neler yapmayı planlıyorsunuz veya sizin önerileriniz nelerdir? 

Ben eğitim sektöründeki sorun üzerine oldukça uzun zamandır düşünüyorum. Bu konuda yapılabilecek çok daha kapsamlı bir eğitim olması gerektiği kanısındayım. Pek detay vermeyecek olsam da şu anda çözüme yönelik bazı girişimler başlattık. Öğrencilerin teorik, pratik, iktisadi becerilerinin yanı sıra iletişim kurma, beden dili okuma, müşteri hizmetleri gibi daha sosyal konuları da kapsayacak bir proje. Ayrıca ülkemizdeki potansiyelin yurt dışında hizmet veren pek çok yerden daha iyi olduğunu düşünüyorum. Yurt dışında güzellik alanında hizmet vermek isteyen gençler için de bazı görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Henüz tamamlanmamış olsa da projenin şu anda vardığı nokta oldukça heyecan verici. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe