FUE Saç ekimi nedir?

FUE Saç ekimi nedir?
Saç ekimi, saç dökülmesine çözüm olarak sunulan bir tedavi yöntemidir. Kimi zaman genetik olabilen saç dökülmelerinin sebebi bazen ise geçirilen büyük bir kaza olabilmektedir. Günümüzde strese bağlı faktörlerin artması sebebiyle kullanılan ilaçlar ya da stres kaynaklı dökülmelerde olabilmektedir. Saç dökülmeleri bazen de hormonal sebeplerden ötürü artabilmektedir. Öncelikle saç dökülmesinin sebebini öğrenip bununla ilgili gerekli bilgilere sahip olmak, saç ekim öncesi ve sonrasında saçlandırma sürecinizin daha kaliteli olmasını sağlar.

Saç ekimi yukarıda belirtilen sebeplerden ötürü saçları fazla dökülen ve saçları çok seyrekleşmiş kişiler üzerinde yapılır. Kişilerin, kelliğe kadar giden görüntüsünü engellemek ve daha sağlıklı bir görünüme kavuşturmak amacıyla yapılır. Saç ekimi kişilerin üst ense kısmındaki iki kulak hattının arasında kalan ve dökülmemeye kodlanmış donör bölge dediğimiz alandan alınarak yapılmaktadır. Bu alandan aldığımız saç greftlerini, dökülen kısma transfer edilmesiyle gerçekleşir.

Saç ekimi nasıl yapılır?

Saç ekimi, saç dökülmesinin kesin çözümüdür. Bu sebeple son yılların en çok tercih edilen saç ekimi hastane ortamında yapılan mikro cerrahidir. Yani genel ameliyatlardan farkı çok daha minik müdahalelerle kafa kısmına uygulanan lokal anestezi yöntemiyle işlem gerçekleştirilir. Kafatasında yara izleri olan, genetik ya da farklı sebeplerden ötürü kellik ya da saç dökülme problemi olan herkes, donör bölgesi uygunsa saç ekimi yaptırabilir. Saç ekimi bu tarz durumların hepsine kesin ve kalıcı çözüm sunar.

Saç ekim operasyonundan önce muayene sırasında hastanın kişisel tüm bilgileri doktor tarafından alınır. Bu bilgiler göz önünde bulundurularak saç analizleri ve tahlilleri yapılır. Sonrasında ekim ihtiyacı olan alana kaç greft çalışılabileceği belirlenir. Çalışma tekniğinin hangi şekilde olacağını doktor, hastanın cilt reaksiyonu ve saç yapısına göre belirler. 

FUE Saç Ekimi Nedir? Nasıl Yapılır?

2005 yılından beri kullanılan FUE saç ekim yöntemi hala en gelişmiş teknik olarak yerini almaktadır. FUE yöntemi ile yapılan saç ekiminde, hastalarına tamamen doğal görünüm imkanı sunmaktadır. FUE saç ekimi yöntemi safir, DHI ve klasik mikromotor yöntemleriyle yapılır.
Klasik mikromotor yöntemine göre, DHI tekniği saç sıklaştırmada çok başarılı iken Safir tekniği ise tatmin edici doğal sonuçlar yaratmaktadır.

Genel olarak tüm yöntemlerde saç ekimi 3 aşamada yapılmaktadır;

● Öncelikle saç kökleri toplanır, sonra ekilecek kanallar açılır ve alınan kökler ekilir. 

● Saç köklerinin toplanmasında en estetik teknik FUE yöntemidir. Bu yöntemde saçlar 0,7 mm ila 0,9 mm iğnelerle teker teker toparlanır. 

● Kanalların açılması sırasında kullanılan mikromotor klasik yöntemde çelik uçlar kullanılırdı. Son teknoloji ile kullanılan safir uçlu bıçaklarla saçların doğal yatış yönü ve inceliği daha doğal olmaktadır.

● Saç köklerinin kalınlıklarına bağlı birden fazla uç kullanılmaktadır. 

Saç yönünün eğimini hesaplamak ve ekimi bu unsurla yapmak doktorun profesyonelliğine bağlıdır. 
Bu sebeple saç ektireceğiz kurum ve ekip oldukça önemlidir. En son teknolojiyle kullanılan bu FUE yöntemlerinde yara izi, dikiş izi olmadan ekimden sonra kişiler en doğal görünümüne kavuşurlar. Ekilen saçlarda %98 ekim garantisiyle süresiz ve kesin sonuç alarak ilerlenir. Tek seansta alabileceğiniz maksimum greft sayısı çıkartılabilir

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !