Sehpa satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

Sehpa satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

Sehpalar bir evin dekorasyonunda olmazsa olmaz sayılan mobilyalardan biri sayılmasa da evin havasını değiştirme şansı vardır. Sehpalar salonda oldukça sık kullanıldıkları için satın alınırken uzun ömürlü olacak olmasına dikkat edilmelidir.


Sehpa Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

Öncelikle sehpa satın almadan önce ölçülere dikkat edilmelidir. Evin alanına uygun ölçüler belirlenmeli ve ona göre seçim yapılmalıdır. Örneğin zigon sehpa tercih edilecekse koltuğun yüksekliğine göre tercih edilmelidir. Koltuğa oturulduğunda zigon sehpa ne çok alçakta kalmalıdır ne de çok yüksekte. O sebepten salondaki koltuklara göre tercih yapılabilir.


Bir diğer unsur ise odanın dekorasyonuyla olan uyumudur. O sebepten salon için tercih edilecek bir sehpada öncelik salondaki renk tonları ve mobilyaların modelidir. Salonda kullanılan renklere göre sehpanın renk tercihi yapılabilir. Özellikle koltukların stiline, modeline ve rengine göre sehpa tercihi yapılmalıdır. Bu sayede salonda uyum sağlanabilir.


Sehpanın kullanılacak olduğu odadaki boş alana da dikkat edilmelidir. Örneğin geniş bir yerde daha büyük bir sehpa tercih edilebilirken dar bir alanda daha küçük bir sehpa tercih edilir. Zigon sehpa modelleri genelde iç içe geçebilen tarzda bulunur. Daha dar bir alanda iç içe geçebilen sehpalar kullanıcılara yerden tasarruf etme imkanı sunar. Ayrıca son zamanlarda c sehpa denilen koltuğa yanaşabilen ve ayakları koltuğun altına geçen sehpalar üretilmektedir. Bu tarzdaki sehpalar da yerden tasarruf edilebilir.


Sehpanın malzemesi de oldukça önemlidir. Sehpalar salonda oldukça sık kullanılmaktadır. Üzerine çok sıcak veya çok soğuk yiyecek ve içecekler konulabiliyor. Bu sebepten de bu sehpalar diğer mobilyalara göre daha çabuk zarar görebilir ve deforme olabilirler. Kaliteli bir malzemeden yapılmış bir sehpa uzun ömürlü olabilir. Ahşap bir malzeme daha çabuk zarar görebilirken kaliteli bir boyayla kaplanmış bir sehpa daha dayanıklı olabilir.


Sehpa Nereden Satın Alınmalıdır?

Sehpa modelleri birçok yerde bulunabilir. Ancak sehpa satın almak isteyen kullanıcılar güvenilir bir yer bulmakta zorluk çekebilir. www.eportatif.com/ bu konuda kullanıcılarına oldukça yardımı olmaktadır. Hem uygun fiyatlı hem de kaliteli sehpa satın almak isteyen kullanıcılar bu adresten güvenle alışveriş yapabilirler. Ücretsiz kargo ve satıcılara olan yardımlar ile www.eportatif.com/ alanında en iyi firma olmaktadır.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe