Vücuda Uygun Abiye Nasıl Olmalıdır

Vücuda Uygun Abiye Nasıl Olmalıdır

Nişan ya da düğünlerde her kadın için vazgeçilmez olan giyim türü hiç şüphesiz abiye kıyafetlerdir. Her genç kız ya da kadının dolabında mutlaka bir ya da birkaç tane abiye kıyafeti vardır. Vücuda uygun bir abiye daha hoş ve dikkat çekici olmaktadır. Dolayısıyla vücut tipinize göre abiye seçmek çok önemlidir.


Vücut Hatlarınıza Uygun Seçim Yapın

Her kadın vücut tipini iyi tanıyarak seçim yapmalıdır. Özellikle abiye kıyafet seçiminde bu daha da önem kazanır. Özel bir gecede giyilen abiye elbise ile daha dikkat çekici ve hoş bir görüntü sağlamak için sadece elbisenin güzel olmasına değil, vücudunuza uygun türde olup olmadığına da bakmalısınız.


Vücut Tipine Göre Seçim

Her vücut tipine özgü farklı abiye modelleri bulunmaktadır. herkesin vücut yapısı farklı farklı olduğu için bir kadında çok şık duran bir abiye belki siz denediğinizde hiç güzel olmayacaktır. Bu sebeple kendinize en uygun abiyeyi bulmak için vücut tipinizi iyi tanımalısınız. Genel olarak kadın vücut tipi dörde ayrılır, armut tip, kum saati tip, kare tip ve dikdörtgen tip. Bu dört vücut tipinden hangisine sahipseniz ona göre bir abiye modeli seçimi yapmalısınız.


Armut Vücut Tipine Göre Abiye

Armut vücut tipi genellikle göğüs ve bel bölgesi ince, kalça bölgesi kalın olan kadınları ifade eden vücut tipidir. Abiye elbise seçiminde armut vücut tipine sahip kadınlar geniş kalçalı olduğu için abiyede dikkati kalçadan uzak tutmalıdır. Bu sebeple etek kısımlarının daha volümlü ve dikkat çekici olanlarından tercih yapmalı, üst ve kalça bölgesinde detaya girmemelidir.


Elma Vücut Tipine Göre Abiye

Geniş omuzlara ve büyük göğüslere sahip olan kadınlardır. Ayrıca elma tipi kadınların bel bölgesi kalındır ve düz bir kalçaya sahiptir. Bu sebeple bel kalın olduğu için sadece göğüsler ve bacaklarda dikkat çekici detay kullanılmalıdır. Derin bir V şeklinde dekolte ile birlikte elbisenin önünde bacak kısmında derin bir yırtmaç tercih edilebilir.


Kum Saati Vücut Tipi

Namı değer 90 60 90 ölçülerini anlatan en şanslı vücut tipidir. İnce bir bel ve eşit göğüs kalça oranı ile her modelde çok şık bir görüntü yakalamak mümkündür.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !