Bu yöntem hamile kalma şansını yüzde 25 arttırıyor

Embriyonun rahime yapışarak tutunmasını sağlayan 'Embriyo Yapıştırıcısı' yöntemi tüp bebek tedavisinde başarı oranını arttırıyor. 

Embriyo yapıştırıcısı yönteminin özellikle birkaç başarısız tüp bebek tedavisi geçirmiş olan ya da 39 yaş üstü anne adayları için avantajlar sağladığını belirten Anadolu Sağlık Merkezi Tüp Bebek Merkezi Direktörü Prof. Dr. Aydın Arıcı 'Embriyo Yapıştırıcısı' yöntemi ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Tüp bebek tedavi sürecinde embriyo transferinin en kritik ve hassas aşama olduğunu vurgulayan Tüp Bebek Merkezi Direktörü Prof. Dr. Aydın Arıcı embriyo yapıştırıcı yöntemini "Embriyo transferi sırasında kullanılan ve embriyonun rahime yerleşmesini destekleyen, bilimsel olarak kanıtlanmış bir protokoldür" olarak açıkladı.

Yöntem tüp bebek başarısızlığı olan hastalarda uygulanıyor
Embriyo yapıştırıcısı yönteminin embriyo yerleşmesi esnasında rahimde yüksek oranda bulunan ve embriyonun yerleşmesini destekleyen bir protein olan Hyaluronan'dan zengin bir içeriğe sahip olduğunu belirten Anadolu Sağlık Merkezi Tüp Bebek Merkezi Direktörü Prof. Dr. Aydın Arıcı "Yöntemin uygulanması çok basittir. Rahime transfer edilecek embriyo/embriyolar yaklaşık 30 dakika EmbryoGlue'da (Embriyo Yapıştırıcısı) bekletilir ve bu sıvı içerisinde transfer işlemi gerçekleştirilir.

Bu yöntemle rahime transfer edilen embriyoların hyaluronan sentezi arttığından rahime tutunmaları için destek sağlanmış olur. Bu yöntem özellikle tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı olan hastalarda, anne yaşının 39'dan büyük olduğu durumlarda ve yumurta ve/veya sperme bağlı embriyo kalitesinin iyi olmadığı durumlarda kullanılırken anlamlı bir şekilde başarı sağladığı görülüyor. Herhangi bir yan etkisi de yok" dedi.

Yöntem hamile kalma şansını yüzde 25 arttırıyor
Embriyo yapıştırıcısı yönteminin embriyonun anne rahmine tutunmasını ve gebelik oluşumunu kolaylaştırıp eve bebek götürme şansını arttırdığını söyleyen Prof. Dr. Aydın Arıcı "Yapılan bilimsel çalışmalar göstermiştir ki embriyo yapıştırıcısı gebelik oranlarını anlamlı bir şekilde arttırıyor. Buna ek olarak düşük riskini ya da hamilelik komplikasyonlarını arttırmadığı gösteriliyor. Çalışmanın sonucunda tüm araştırıcılar hiçbir olumsuz etkisi olmadan sadece gebelik oranlarını arttırdığı sonucunda hem fikir.

Embriyo yapıştırıcısı yöntemi yaklaşık 10 senedir kullanılmakla birlikte son yıllarda yapılan detaylı çalışmalarla etkinliği bilimsel olarak da kanıtlanmış. Bu yöntemle hamile kalma şansı yaklaşık olarak yüzde 25 oranında artıyor. Bu, yüksek bir oran" açıklamasında bulundu.

*Prof. Dr. Aydın Arıcı

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe