En fazla talep edilen estetik ameliyatlar



Burun Ameliyatı
Burun
estetiği burnun biçimlendirilmesi işlemidir.
Burun ameliyatı ile burun küçültme, burun büyütme, burun ucu kaldırma, burundaki kemik alınması v.b. işlemler yapılmaktadır. Herkesin burun kıkırdağı ve dokusu farklı yapıdadır, ayrıca burnun yüzdeki duruşunu belirleyen çene, alın ve yanaklar da kişiye özgüdür. Bu nedenle bir başka kişide beğenilen burnun sizde de aynı sonucu verme ihtimali yüksek değildir. Bu operasyon limitleri olan bir ameliyattır.

Burun Ameliyatı ve Sonrası 
Burun ameliyatının sonunda, burun sırtına ince bandlar ve atel yerleştirilir. Hemen akabinde gözlerin etrafına soğuk uygulanmasına başlanır. Klasik yöntemle saatte 10-15 dakika şeklinde aralıklı soğuk uygulanması veya cihazlar yardımıyla düzenli soğuk uygulanması, gözlerin etrafında morluk ve şişlik oluşumunu azaltır. Göz etrafına soğuk uygulanmasına, taburcu olunduktan sonra da, giderek azalan şekilde 1-2 gün daha devam edilmesi faydalıdır. Hastalar girişimden 4-5 saat sonra veya ertesi gün taburcu edilir. Birinci haftanın sonunda burun ateli alınır. Gerekli görülürse ince bandlar bir hafta daha tutulur.

Yüz Ameliyatı
Yüz
ameliyatı yüz ve boyun derisindeki sarkıkları ve varsa çene altı yağlanmayı ortadan kaldırılması üzere estetik cerrahlar tarafından uygulanan yöntemlerden biridir.

Yüz gerdirme ile günümüzde artan anatomik bilgiler ve teknikler sayesinde doğru hasta seçimlerinde ameliyat yapmadan da ameliyata yakın sonuçlar alınabilmektedir. Bu tekniklerin avantajı hemen günlük sosyal ve iş yaşamına geri dönülebilmesidir. Ayrıca ameliyatın getirdiği yan etkilere sahip değildir. Genel anestezi gerektirmez. Yapılan işlemlerin çoğu cilt ve cilt altı dokuları onardığı için yaşlanmaya karşı önlem alınmış olur.

Yüz ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmelidir?  
Ameliyattan 1 gün sonra kulak arkasından alandaki sıvıların toplanmasını önlemek üzere konulan dren alınır. Ameliyat sonrası buz uygulaması iyileşme sürecini hızlandırır. Ameliyatı 2. günü taburcu olunur. Taburcu olurken giymek üzere bir güneş gözlüğü getirilebilir. 1 haftada yüz ve göz kapaklarındaki dikişler alınır.

Burun estetiği ve yüz germe ameliyatları hakkında detaylı bilgi almak için https://gurkankayabasoglu.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Meme Protezi
Meme protezi
, meme dokusu altına ya da kas dokusu altına yerleştirilen meme protezleri ile meme hacminin artırılması işlemidir. Bu müdahale yapısal olarak küçük memeler için, asimetriler ve boyut farklılıkları için ya da doğumdan sonra küçülmüş ve içi boşalmış memeler için uygulanabilir.
Bir memeyi büyütmek için kullanılacak silikon meme protezinin boyutunu belirlerken kişinin meme ve göğüs kafesinin yapısı, boyu, kilosu ve beden ölçüleri dikkate alınır. Bu fizyolojik sınırların zorlanmaması koşulu ile hasta ve doktor birlikte kullanılacak protezin büyüklüğüne ve şekline karar verirler.

Meme Küçültme
Meme küçültme ameliyatı
değişik nedenlerle normalden büyük ölçülere ulaşmış ve sarkmış bir meme beden algısını ve özgüveni olumsuz etkileyebilmekte ve ciddi psikolojik sorunlara yol açabilmektedir. Bunun yanı sıra sırt ve boyun ağrıları, omuzlarda sutyen izleri, meme altlarında pişik vb fiziksel rahatsızlık kaynağı da olmaktadır.

Meme estetiği ameliyatı sonrası en çok sorulan ve en korkulan konu izlerdir. Hem büyütme hem de küçültme ameliyatlarında seçilen ameliyat metoduna bağlı olarak iz de değişmektedir. Sadece meme başında, geçiş hattında gizli kalabilen, hiç izsiz denebilecek bir operasyondan ters T harfi şeklinde olabilen bir ize kadar çok çeşitli olabilmektedir. Bunu belirleyen en önemli kriter seçilen ameliyat tekniğidir. Burada ise kişinin meme yapısı, beklentisi ve cerrahın seçimi çok önemlidir.

Meme küçültme ameliyatı estetik bir ameliyat olmasının yanı sıra hayat kalitesini arttırıcı bir operasyondur. Göğüsleri normale göre büyük olan kadınları anlamak için boynunuzdan aşağı en az 5 kilo olan bir ağırlık asın ve bu ağırlıklar ile 1 saat yaşamaya çalışın. Ne kadar zorlandığınızı göreceksiniz. Küçültme ameliyatı ile gereksiz olan bu ağırlıktan kurtulacaksınız. Böylelikle sizi gün içinde sıkıntıya sokan birçok şikayetiniz de geçmiş olacak. Bunlar arasında bel ve boyun ağrıları, meme altında oluşan pişik ve mantarlar, sutyen askı izleri, yatarken ağırlığa bağlı nefes alma zorluğu, birtakım uyuşukluklar ve tabi ki asosyal kişilik bozuklukları yer alır. Kısacası meme küçültme ameliyatı ile hayat standarttınız oldukça artacak.

Meme protezi ve meme küçültme hakkında detaylı bilgi için https://www.bulenttekerekoglu.com.tr sitesiniz ziyaret edebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe