Hindi Boynu Görüntüsüyle Savaşan Besinler

Son yıllarda hayatımıza giren akıllı telefonlara sürekli eğilip bakmamız nedeniyle hindi boynu riskinin de arttığı söyleniyor. 

Sürekli kilo alıp verme durumu olarak bilinen yo-yo etkisi (verilen kiloların fazlasıyla geri alınması), yetersiz su tüketimi, sigara ve alkol kullanımı da cilt sağlığını olumsuz etkileyen faktörler arasında yer alıyor.

Diyetisyen Kübra Bal, hindi gıdığı görünümünden kurtulmak için yapılan yüz egzersizleri ve kozmetikler dışında, hindi gıdığına savaşan besinleri açıklıyor.

Zeytinyağı

Fransa'da 1264 kadın ve 1655 erkek üzerinde yapılan bir araştırmaya göre tekli doymamış yağ asitlerinin cilt lekeleri üzerinde önleyici etkisi olduğu görülmüş. Ultraviyole ışınlarının neden olduğu cilt kusurları ve kırışıklıklara karşı zeytinyağı tüketmek daha iyi bir cilde sahip olmaya yardımcı olur. Zeytinyağını salatalarınızdan eksik etmeyin.

Kırmızı taze biber

İçerdiği C vitamini ile cilde sertlik veren kolajen proteininin sentezlenmesine yardımcı olur. Böylece cilt kırışıklıkları azalır. Papaya, brokoli, brüksel lahanası da bu etkiyi gösteren yiyecekler listesinde yer alıyor.

Keten tohumu yağı

Yüksek oranda çoklu doymamış yağ asitlerinden linolenik asit içeren keten tohumu yağı, günde 1 gram kadar tüketildiğinde cilt kuruluğunun yüzde 25 oranda azalmasına yardımcı oluyor. Keten tohumu yağını salatalarınızda kullanabilir, yoğurdunuza katabilirsiniz.

Turuncu, sarı ve kırmızı sebzeler

Havuç, balkabağı, kırmızı biber, tatlı patates gibi besinlere rengini veren karotenoidler, kırışıklıklardan uzak, ışıltılı ve nemli bir cilt için günlük beslenmeye her gün mutlaka dahil edilmesi gereken sebzeler.

Somon

Sigara ve ultraviyole ışınlarından zarar gören cildimizi yenileyen etkenlerden birisi de omega 3 yağ asitleridir. Omega 3'ten zengin somon balığı, kanser ve kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu etkide olmasının yanısıra cilt sağlığı için de kırışıklıkları ve iltihapları önleyici etkidedir. Somonu haftada 1 gün ızgara veya buğulama şeklinde tüketebileceğiniz gibi salatalarınızın üzerinde füme olarak da kullanabilirsiniz.

Ayçekirdeği

E vitamini, hücrelerde kanser oluşumuna neden olan serbest radikallerle savaşan önemli bir antioksidan vitamin. E vitamini, pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlarken, cilt kırışıklarını önleyici etkidedir. Her gün tüketeceğiniz 1 avuç ay çekirdeği günlük 15 mg olan E vitamini ihtiyacının yüzde 80'ini karşılar.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe