'Bitkiseldir hiç bir zararı olmaz' demeyin

'Bitkiseldir hiç bir zararı olmaz' demeyin 
"Bitkiseldir hiç bir zararı olmaz," diye düşünülen bitki takviyelerinin faydaları kişiden kişiye farklılık gösterebiliyor. 

Bitkisel takviyelerde kişilerin yaşam şekli, kalıtsal özellikleri, sağlık durumu gibi çok etkene bağlı olarak görülen etkinin değişiklik gösterdiğini söyleyen Nutraxin Bitki Araştırma Danışmanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada “Yarar göreyim diye kullanılan bitki takviyeleri bilinçsiz kullanıldığı takdirde sağlığınızı bozabilir. Bu nedenle komşu, eş-dostun önerileri yerine bitki takviyelerini eczanelerden danışarak satın alın” şeklinde konuştu.

Yararlarıyla bilinen bitkisel takviyeleri bilinçsiz ve hatalı kullanmak kişinin sağlığını bozabiliyor. Diğer taraftan her besin desteği her insanda aynı yararı sağlamazken bir başkasına iyi gelen bir bitkisel destek sizde aynı etkiyi göstermeyebiliyor.

Bitkisel takviyelerin nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili tüyolar veren Nutraxin Bitki Araştırma Danışmanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, bazı bitkilerin birlikte kullanımının önemli sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek bitki takviyeleri hakkında mutlaka güvenilir bilgi kaynaklarından ve doğru bilgilerden yararlanılması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Yeşilada “Şeker ilaçları ile birlikte belirli bitkisel ürün ya da baharatların birlikte uygulanması kan şekerinin aşırı düşmesi ile şeker komasına yol açabilir. Bazı bitkilerde tansiyonu yükseltici bileşenler bulunur. Dolayısıyla yüksek tansiyon hastalarında bu tip bitkisel ürünlerin kullanılması ilacın etkisi ortadan kaldırılabilir. Bu noktada doğru kombine edilmiş bitki takviyelerinin önemi artmaktadır.” diye konuştu.

Prof. Dr.
Erdem Yeşilada
Dr. Yeşilada, aynı anda birkaç bitkisel ürünü kullanmak yerine özellikle 30-45 günlük ayrı kürler halinde uygulanmasının doğru olacağını belirtirken “Bu şekilde hem birbirleri ile olası etkilenme riski en aza indirilmiş olur, hem de belirli kürlerle farklı ürünler kullanılarak daha farklı ve geniş kapsamlı bir etkinlik sağlanabilir. Her kür arasında iki haftalık bir vücudu dinlendirme arası verilmelidir.” dedi.

İNTERNET VE TV’LERDEN SİPARİŞ İLE SAĞLIĞINIZI RİSKE ATMAYIN
Kulaktan dolma bilgilerle internet ya da radyo ve televizyon kanallarından sipariş yoluyla bu tip ürünlerin satın alınmasının sağlığı riske attığını belirten Prof. Dr. Erdem Yeşilada “Bilinmeden alınan bir ürün sağlığın yanı sıra ekonomik olarak da etkisiz bir ürüne para vermeniz bakımından değerlendirilmelidir. Bu kanallarla satılan ürünlerde yapılan incelemelerde ölümcül sonuçlara yol açan maddelerin varlığı tespit edilmektedir. Bu nedenle bitki takviyelerini eczanelerden danışarak temin etmek gerekir” şeklinde konuştu.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe