Pof. Dr. Günsel Şurdum Avcı, sağlıksız beslenmenin, stresin ve düzenli spor yapmamanın kalbi yorduğunu belirterek, yorulan kalbi dinlendirmenin ve güçlendirmenin mümkün olabildiğini belirtiyor.
Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı, Ritmik Masaj (EECP) tedavisinin kalp ve damar sağlığını koruyucu bir yöntem olduğunu, kök hücre aktivitesini arttırarak, organ ve dokularda hücre yenilenmesini sağladığını belirtiyor. Bu yöntemin toplumda sık görülen ve ilerleyici bir hastalık olan damar sertliğinin (ateroskleroz) etkisiyle, kalbi besleyen damarların daralması ve tıkanması sonucu ortaya çıkan koroner kalp hastalığına karşı koruyucu etkisine dikkat çekiyor. Özellikle şeker hastalığı, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, sigara kullanımı, stres, hareketsiz yaşam, genetik riskleri olan kimselerin erken yaşlardan itibaren kalp hastalığına aday olduğunu belirten Prof. Avcı bu kimselerde kalp hastalığı ortaya çıkmadan uygulanacak EECP tedavisinin, aterosklerotik ilerlemeyi önleyerek/geciktirerek kalp hastalığından korunmakta yararlı olacağını vurguluyor.
Prof. Dr. Avcı, tıp dilinde Enhanced External Counter Pulsation“ olarak bilinen, “EECP Tedavisi”nin kalp damarlarında genişleme ve kalbin damar ağında zenginleşme sağlayarak, damarlardaki darlıklar nedeniyle yeterli kan alamayan kalp bölgelerine kan getiren “doğal bypasslar” oluşturduğunu, bu yüzden, “Doğal Bypass Tedavisi” (Natural Bypass Therapy) olarak da tanındığını söylüyor. Bu yöntemin, vücudun belden aşağısına, kalp ritmi ile uyumlu olarak yapılan derin adale masajı niteliğinde bir uygulama olduğunu, vücutta kan dolaşımını canlandırarak, kalbin ve tüm organların kanlanmasını arttırdığını ve doğal bir iyileşme sağladığını belirtiyor.
Nasıl Uygulanıyor?
Günde 1-2 saatten, ortalama 35 saatlik kürler şeklinde uygulanıyor ve çok ağır olmayan hastaların bu tedavi için hastanede yatması gerekmiyor. Günlük tedavilerini aldıktan sonra ev ya da işlerinde yaşantılarını sürdürebiliyor.
Prof. Dr. Avcı, bu yöntemin kansız, ameliyatsız, güvenli bir tedavi olduğunu, hasta seçimine ve uygulamaya özen gösterildiğinde hiçbir riski bulunmadığını belirtiyor.
Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı Kimdir?
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1970 de mezun oldu. Aynı üniversitede 1976 da iç hastalıkları uzmanı olarak çalıştı. Haseki Kardiyoloji Enstitüsü’nde 1984 de Doçent ve Marmara Üniversitesi’nde 1990 da Profesör unvanı aldı. 1985 yılından başlayarak 17 yıl Amerikan hastanesinde çalıştı. 2002 yılından bu yana İstanbul Memorial Hastanesi’nde çalışmaktadır.
Mesleki uygulamalarında her zaman kansız ve risksiz tanı ve tedavi yöntemlerine ilgi duymuş ve uygulamıştır. Londra’da aldığı 15 aylık eğitimden sonra 1980 yılında İstanbul’da ilk Ekokardiyografi uygulamalarını Haseki Kardiyoloji Enstitüsü’nde başlatmış ve uzun yıllar bulunduğu kurumlarda bu yöntemi uygulamıştır. 11 yıl önce kalp hastalarının tedavisinde kansız bir yöntem olan EECP tedavisine ilgi duymuş, Amerika’da Pittsburgh Üniversitesi Hastanesine yaptığı inceleme ziyaretinde, yararlı ve etkili bir tedavi olduğunu gözlemledikten sonra, 2002 yılında İstanbul’da Memorial Hastanesi’nde uygulamaya başlamıştır. Sonraki yıllarda yaptığı yurtdışı ziyaretlerle, EECP tedavisinde dünyaca ünlü bilim adamlarıyla tanışarak bilgi alışverişinde bulunmuştur. Bu tedavi ile ilgili bilgi ve deneyimlerini, katıldığı yurt içi ve yurt dışı bilimsel kongrelerde meslektaşları ile paylaşmakta, katıldığı canlı TV programları, gazete ve dergilere gönderdiği makaleler ve verdiği konferanslarla halkımızı bilgilendirmeye çalışmaktadır.