Estetiğiniz Sizi Ne Kadar Yansıtıyor?

Bir çoğumuz alın çizgilerimizden ya da gıdımızın görünmesinden şikayet eder, estetik doktorlarının kapısını çalarız. Aslında aynada gördüklerimiz gerçek mi? Ya da kendimizi doğru değerlendirebiliyor muyuz?

Çoğu kişinin kendini reel olarak değerlendirebilmesinin zor olduğunu söyleyen Estetik ve Plastik Cerrah Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, yukarda saydığımız ya da başka nedenlerden dolayı kendilerine çok sayıda hasta başvurduğunu belirtiyor. Ancak kesin bir görüşleri var; o da detaylı bir inceleme ve profesyonel bir yüz analizinden sonra yüz estetiği için neler yapılması gerektiğine karar verilmesi gerektiği.

“Fotoğraflarla Detaylı Yüz Analizi Önceliğimiz“

Estetik ve Plastik Cerrah Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, kliniklerine başvuran her hastayla özel olarak ilgilendikten sonra ilk olarak değişik yönlerde fotoğraflarını çekiyor. Sonrasında bilgisayarda fotoğraflar üzerinde kendilerini yorgun ya da yaşlı görünmelerine sebep olan durumun ne olduğunu birlikte konuşarak tartışıyor. Burada öncelik bu etkileri belirlemek. Bilindiği üzere yüz estetiği üst, orta ve alt olmak üzere 3 bölümden oluşuyor. 

Bu oranlar baz alınarak yapılan analiz ile kişiyi başkalaştırmadan daha genç, canlı ve dinamik görünümün nasıl elde edilebileceğine karar veriliyor. “Cilt kalitesini artırmak, lekelerinden arındırmak, yapısal sorunları gidererek altın oranları yakalamak , sosyal ve iş yaşantısında daha pozitif görünüm kazandırmak en önemli amaçlarımızdan biri” diyor Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak.

Aynada gördükleriniz Gerçek mi?

Yaşlanırken aynada gördüğümüz kırışıklıklar, cildimizin altındaki dokunun yer değiştirmesi ve cilt kalitemizin azalmasından kaynaklanıyor. Buna güneşin kötü etkileri, yerçekimi, nem kaybı, yoğun çalışma, uykusuzluk, stres, kilo kaybı veya artması gibi faktörler de eklenince olduğundan daha yaşlı görünmemiz kaçınılmaz bir hal alıyor.

Yüz hatlarımızın da tüm bunlara etkileriyle; örneğin küçük çene, basık elmacık kemik ve düşük kaş bizi daha da yaşlı gösteriyor. Bir de çevremizden ‘uykusuz görünüyorsun, yorgun musun?’ sorularıyla da sık karşılaşıyorsak işte o zaman bu etkilerden kurtulma vakti gelmiş oluyor. Yukarıda da bahsedildiği üzere yapılan estetik yüz analizinden sonra eğer ki yüzde yapılan uygulamaların neler olduğu anlaşılmadan tazelenmiş ve dinlenmiş bir yüz sağlanabiliyorsa işte o zaman estetik amacına ulaşmış oluyor.

Estetik ve Plastik Cerrah Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, bazen gıdı problemi nedeniyle başvuran hastanın aslında temelinde çenesinin küçük olduğunu; bu tespitle yapılacak uygulama sonrasında son derece tatmin edici ve doğal sonuçlara ulaşılmasının mümkün olduğunu belirtiyor. Estetik cerrahi alanında, yapısal sorunların da bu şekilde saptanıp giderilmesinin altın oranlara ulaşılmasındaki en önemli aşama olduğu söyeniyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe