Burun estetiği ve ameliyat süreci

Son yıllarda estetik cerrahi de en fazla yapılan ameliyatlardan biri olan burun estetiği ve ameliyatının süreçleri hakkında Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Cem Payaslı’nın görüşlerini aldık. Op.Dr.Cem Payaslı’nın burun estetiği hakkındaki görüşleri şöyle;

Burun estetiği bir plastik cerrahın vizyonunu sergiler. Burun estetiği en sık yapılan operasyonlardan biri olmasına rağmen hakkında en çok bilgi kirliliği olan ameliyattır. Ameliyat öncesi doğru bilgilendirme ve doğru yürütülen bir süreç sonunda başarı kaçınılmaz olmaktadır.


Burun Opersayonu öncesi hazırlık dönemi
Hasta ile ilk görüşmede hastanın taleplerini alırım, hastanın nasıl bir burun istedigini en ince ayrıntısına kadar anlamaya çalışırım. ikinci aşamada kendim burnu ayrıntılı şekilde incelerim ve hastaya burnunun operasyon sonunda oluşabilecek şekli hakkında bilgilendirim. En korktuğum durum hastayı yanlış yönlendirmek ve hastaya gereksiz vaatler vermektir. Hastanın yapılan görüşmeler sonrasında hastayla beraber olması gereken şekil hakkında hem fikir olmaya çalışırım. Photoshop animasyonlarına karşıyım.

Ben Cem Payaslı olarak izin alınmış hastaların fotoğraflarını göstermeyi çok daha doğru buluyorum çünkü ortada somut bir sonuç vardır.

Burun ameliyatı süreci nasıl olacak?
Hastanın hangi nedenleri olursa olsun burnundan nefes alma problemi varsa aynı operasyon içinde nefes açma operasyonunu gerçekleştiriyorum. Hastalarımızı sabah ameliyat ediyoruz, Operasyon yaklaşık 1-2 saat sürmektedir ve operasyon sonrası gözlere buz uygulaması yapılmaktadır. Çok büyük ihtimalle hastanın operasyon sonrasında ağrısı olmayacaktır. Ağrı yerine hafif sızlamaları olabilir.

Estetik operasyon sonrası nasıl olacağım ?
Burun ameliyatı sonrası hasta bir gece hastanede misafir edilir bunun sebebi konforunu arttırmaktır. Sabahında da taburcu edilir. Operasyon sonrasında hasta 3.gün kontrole çağrılır. Hastaların ve bizim korkulu rüyası olan bez tampon yerine günümüzde silikon hava kanallı splitler almıştır. Ameliyat tekniğindeki bu değişiklik devrim niteliğindedir. Silikon sağa sola yapışmadığı için alınırken de hastanın canı yanmaz, hastalar sadece burun içinden silikonun çekilme hissini yaşarlar. Hastaların bir kısmına (nefes açma operasyonu yapılmayanlarda) ise hiç burun tamponu koymuyorum. Bir hafta dolduğunda 2. kontrol yapılır, burun ateli alınır ve yerine bant yapıştırılır. Sonraki süreç artık doğal iyileşme sürecidir. Bir ay dolduğunda hasta davet edilir, sonrası fotoğrafları çekilir ve ameliyat öncesi fotoğraflarıyla yan yana konulup hasta ile beraber karşılaştırılır.

Aklınızda kalması için son olarak yazmayı yeğledim söz şudur; “Güzel burun doğal burundur.”

Op.Dr.Cem Payaslı
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !