Kadını aldatmaya götürenler

'Erkek aldatır ama kadın aldatmaz' önyargısı çok uzun zaman önce yıkıldı. Farklılık, aldatmayı tercih ettiren nedenlerde. Günümüzde kadın, erkeği 3 nedenden ötürü aldatıyor.

Son yıllardaki boşanma davalarına baktığımızda kocalarını aldatan kadınların sayısında artış dikkat çekiyor. İstatiksel veriler erkeklerin oranına yakın bir oranda, kadınların da eşlerini ya da sevgililerini aldattığını gösteriyor. Peki, bir kadın, eşini ya da birlikte olduğu erkeği neden aldatır? 

Buna hemen şöyle yanıt bir verilebilir: Bir erkek hangi sebeplerden ötürü aldatıyorsa, evli kadın da aynı nedenlerden dolayı aldatır. Aslında durum o kadar basit değil. Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Serdar Dağ'a göre evli kadının eşinin aldatmasının temelinde hormonal nedenler, intikam duygusu ve kendini güvence altına almak yatıyor. 

Evli kadınlar neden aldatıyor? 

Normal giden evlilikte, kadında aldatma eğilimi olmaz. Genelde gördüğümüz intikam alma duygusudur. Eşi aldatıyorsa ve kadının dominant bir karakteri varsa aldatır, aldattıktan sonra da pişmanlık duyar. Eğer eşini sevmiyorsa aldatma olayı genelde günübirlik olmaz. Evleneceği, yaşamını birleştirebileceği bir insanı bulur. Daha sonra bu kişiyi garanti ettikten sonra eşini bırakır. 

Erkeklerin aldatma nedenleri kadınlarınkinden daha mı farklı?

Aldatmayan erkek yoktur. Erkekler hormonları dolayısıyla tek eşli kalamazlar. 'Benim eşim tek eşli' diyen kadın kendi kendini kandırır. Erkekler durmadan dışarıya açılma eğilimindedir. Fakat hangi kadına aşıksa, hangi kadınla evliyse onunla yaşamını devam ettirir. 

Kadınları aldatmaya iten nedenler nelerdir?

Nedenleri üç gruba bağlayabiliriz. 

Hormonal nedenlerden dolayı masum aldatmalar. Yani cinsel tatmin için olan aldatmalar. Kadın da erkek gibi farklı cinsel paylaşımlar yaşamak ister.

İkinci neden iyi giden bir evliliği olduğu halde eşinin kendisini aldattığını hissettiyse intikam almak için aldatır. Bu durum psikolojik ve depresyon gibi sorunları beraberinde getiren hadiseler yaratır.

Üçüncü neden, eğer kötü giden bir evliliği varsa kadının, başka bir erkek bulmak amacıyla aldatır. Bu tarz aldatmalarda kadın durduk yerde kendini maceraya atmaz. Eşinden memnun değildir, onu maddi manevi yetersiz buluyordur. Bu sebeple başka bir erkeği garantilemek ister. Nasılsa eşiyle arasında problem yoktur ya da boşanmadan yeni bir olay yaşayacağım diyerek bunun altyapısını hazırlar. Dolayısıyla aldatır ve eski eşiyle boşanır. Yenisiyle evlenir ya da beraber yaşar.

Üçüncü grup aldatmalarda kadın yine evlenmek ya da birlikte yaşamak için mi aldatmış oluyor?

Kadın severse, aşık olursa, yapısı gereği iki eşliliği kabul etmez, birine bağlı olmak ister. Garanti altına almak istemesi, ait olma duygusuyla hareket ettiği içindir. Eğer eşiyle arası bozuksa, evlilik kağıt üzerinde sürüyorsa bir garantör arar. Gerek duygusal, gerek ekonomik nedenler. Dolayısıyla o garantiyi bulduktan sonra birincisinden boşanır. Bu aldatma mıdır değil midir bu tartışma konusudur. Bitmiş bir evliliğin sürecini hızlandırmak için destek arayışıdır. 

Erkekler daha maceracı, kadınlar daha mı garantici?

Erkekler daha maceracıdır, kadınlar daha garanticidir. Kadın hiçbir zaman evde oturan, pısırık bir adam istemez. Yapılan araştırmalar, böyle durumlarda yani erkek pısırıksa, maddi manevi her tür daha az bir getirisi varsa, eğer çocuk da varsa, kadın her durumda birine ait olmak ister. Evdekine de ait olmayı istemediği için kadın kendini garanti altına almadan aldatmaz. 

kaynak: ekolay.net

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe