2013 Düğünleri Nasıl Olacak?

Gelinlerin hayali kır düğünleri
Kır düğünleri son yılların en popüler düğün tipleri arasında yer alıyor. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan çiftler kapalı mekanlarda evlenmek yerine açık havada mümkünse çimler üzerinde bir kır düğünü hayal ediyor.

Ülkemizde yeni sayılacak bir düğün tipi olan “kır düğünü” modasını sizin için araştırdık.

2013 Kır düğünlerinde neler moda?
Kır düğünlerine en çok beyaz & mor ya da beyaz & pudra rengi yakışıyor.

Beyaz kır düğünü gibi doğal bir alanda evlenmek isteyenler için her zaman ana renk. Beyaz masa kapakları ve beyaz bahçe sandalyeleri kır düğünlerinin vazgeçilmezi.


Kır düğünlerinin diğer vazgeçilmez rengi mor. Özellikle yeşil çimin üzerinde kontrast yaratan mor rengi sandalye fiyonklarında, masa çiçeklerinde, peçete süslemelerinde, nikah şekerlerinde en çok kullanılan renk.
Pudra rengi de romantizmi vurguladığı ve soft görüntüsü ile beyaz dekora uyumluluğu ile bu yılda pembe renkten daha fazla tercih edilen bir ton.

Kilise düzeninde nikah alanı kır düğünlerinin olmazsa olmazı
Aslında tüm kültürlerde gelin ve damadın nikah alanına yürüyüşü farklı seremonilerle de olsa düğünlerin en tasarlanan ve beklenen anıdır. Müzikleri önceden seçilir, gelin kendini gelinliği ile defalarca o yoldan yürürken hayal eder hatta düğünden önce denemesi bile yapılır.

Filmlerde sıkça şahit olduğumuz gelinin babasının kolunda damada götürülmesi her ne kadar kültürümüzde olan bir uygulama olmasa da bizce bir kız babasının bundan daha fazla duygulandıracak bir an zor bulunur. Henüz bu uygulamaya geçmedik belki ama dizili beyaz sandalyeler arasından özel süslenen bir yoldan gelin ve damadın yürüyerek nikah masasına varması belki de kır düğünü istenmesinin nedeni pek çok çift için. Son yılların en moda kır düğünü trendi bu alanın süslemesi.

Masa Süslemesinde ve Gelin Yolunda Kuş Kafesleri ve Fenerler
Kuş kafesleri ve fenerler her yerde. Bu yıl en moda kır düğünü objesi beyaz kuş kafesleri. Yemek masalarının ortasında mumluk, gelin yolu çevresinde dekor hatta nikah şekeri olarak karşımıza çıkıyor.

Kuş figürü geleneksel düğün objelerinden biri ama kuş kafesleri bu yıl kuşlarında önüne geçti. Fenerler ise kır düğünü konsepti var olduğu sürece her daim popüler olacak yegane kır düğünü objesi olacak.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !