Beşiktaş'ın En Farklı Derbi Galibiyetleri

Beşiktaş'ın En Farklı Derbi Galibiyetleri
Beşiktaş’ın en farklı derbi galibiyetleri hangileri? Beşiktaş ve Fenerbahçe arasındaki maçlarda en farklı galibiyetler hangileri? Galatasaray ve Beşiktaş maçındaki en yüksek skor farkı hangi maçta olmuştur?

Beşiktaş Spor Kulübünün en farklı skorlarla kazandığı galibiyetler ve derbilerinde atılan gollerin sahiplerine inceledik. Tarih boyunca en yüksek puan farkını elde ettiği sezonları ve gol sahiplerini hemen keşfet.

Beşiktaş’ta En Yüksek Skor Farkı

Beşiktaş’ın en farklı derbi galibiyetleri arasında hiç şüphesiz Fenerbahçe’yle oynadığı maçlardan bahsedebiliriz. 17 Mart 1933 senesi ve 29 Aralık 1940 yıllarında oynadığı maçlarda tam 5-0 sonuç ile başarıya imza atmıştır.

Fenerbahçe'ye karşı oynanan derbi maçlarında ayrıca 1948 senesi Mart ayında yine 5-1 galibiyetle sonlandırdığı bir maç koleksiyonu da bulunuyor.

Canlı spor - spor lig maçlarında en farklı elde edilen başarılar ise 4-1 skorla kaydedilmiştir. Galatasaray ile Beşiktaş’ın arasında toplam 321 maç oynanmıştır. 80 yıldan fazla süren bu ezeli rekabette ilk olarak Refik Osman Top adlı futbolcu Galatasaray’a karşı gol atmıştır.

1924 senesi Taksim Stadı’nda oynanan Beşiktaş Galatasaray derbisi de Beşiktaş’ın 2-0’lık galibiyetiyle sonuçlanmıştır. Yine Taksim Stadı’nda bu kez 1925 senesinde yapılan derbi maçta 6-2 skorla Galatasaray’ın üstünlüğü, rekabete damgasını vurmuştur. 

Unutulmaz maçlardan biri de Ali Sami Yen Stadı’nda oynanan ve Milan Baros'un hat-trick yaptığı maçta Galatasaray 4-2 farkı ile kazanmıştır.

Beşiktaş Derbilerinden Galibiyet Skorları

Beşiktaş son dakika spor haberleri Fenerbahçe ve GS ile oynadığı maçlardan ibarettir. Türkiye'nin ilk üçü olarak bilinen Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında oynanan maçlar muhteşem performansla geçebildiği gibi çoğu zaman da golsüz eşitlikle sona edebiliyor.

Beşiktaş'ın derbiler karşısında en yüksek elde ettiği başarılardan birisi de 7-1 skorla kazandığı 23 Mart 1941’de oynanan müsabakadır. 1990 senesi 6 Ocak tarihinde Fenerbahçe ile oynadığı maçta da yine 5 gol atmayı başarmış ve Fenerbahçe’nin bir golü ile skorunu geliştirmiştir.

Bu durumda Fenerbahçe, 1958 senesinde oynadığı Beşiktaş derbisinde tam 7-0 skora damga vurmuş ve rekabetin sonucunu değiştirmiştir. Ortalama 3 gol ile tamamlanmış derbiler ise 1976 Mart ayı ve 2012 Ekim ayında oynanan 3-0’lık Beşiktaş galibiyetleriyle tarihe geçmiştir.

Beşiktaş’ın Yüksek Farkla Kazandığı Maçlar

Spor haberleri transferler ve manşetlerde parlayan skorlar, Beşiktaş ve derbi maçlarına göre şekil almaktadır. Son sezonda çok fazla başarılara imza atamayan Beşiktaş’ın tarih sürecinde önemli golleri ve kupa gelişimi olmuştur.

Beşiktaş'ın en farklı kazandığı maçlar arasında hemen tarihe not düşülen yüksek skorlu müsabakalardan bahsedelim;

23.03.1941 senesinde oynanan Şeref takımı Özel maç skoru; 7-1
06.01.1990 tarihinde oynanan Fenerbahçe lig maçındaki skor; 5-1
12.03.1944 Şeref takımı ile Milli Küme maçı sonucu 4-0
07.12.1966’da İnönü’de TSYD Kupası maçı; 4-0
16.05.1987 tarihinde; Ali Sami Yen Lig maçı sonucu, 4-0
21.11.1987’de Fenerbahçe ile Lig maçı; 4-0

Skor ile kaydedilmiştir. Fenerbahçe veya Galatasaray arasında oynanan 349 maçta en çok gol 9 kez atılmıştır.

İnönü Stadyumunda oynanan TSYD kupası maçında 11 Ağustos 1974 tarihinde yine en çok golün atıldığı maç olarak kayda geçmiştir. Toplam 9 kez gol atılmış; Beşiktaş, 5 Fenerbahçe 4 gol ile derbi tamamlanmıştır.

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında 1 Temmuz 1960 senesinde oynanan Cemal Gürsel Kupası’ndaki maç sonuncusu ise 6-2 Fenerbahçe üstünlüğüyle tamamlanmıştır.

Beşiktaş’ın En Çok Gol Atan Oyuncuları

Beşiktaş’ın en farklı derbi galibiyetleri hangileri, en çok gol atan oyuncusu hangisidir? Beşiktaş'ta en uzun süre forma giymeyi başaran futbolculardan birisi Rıza Çalımbay’dır. Fenerbahçe'ye karşı tam 64 kez sahaya çıkmış ve ardından Şeref Görkey tam 61 kez Fenerbahçe’ye karşı Beşiktaş formasıyla oynamıştır. 

Sonrasında 59 müsabakada Fenerbahçe’ye karşı çıkan Ulvi Güveneroğlu sırada yer alıyor. Tarih boyunca en erken gol Hakan Şükürden gelmiş ve Beşiktaş- Fenerbahçe arasındaki en erken gol ise Boliç tarafından 21. saniyede atılmıştır. Maç 1996 yılı İnönü Stadyumu’nda gerçekleştirilmiştir. 
Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında oynanan derbi maçlarında en çok gol atan isimler ise şöyledir;

Hakkı Yeten, 61 maçta 29 gol
Şeref Görkey, 63 maçta 26 gol
Feyyaz Uçar 18 gol 

Beşiktaş’ın Derbilerdeki En İyi Oyuncuları

Beşiktaş Spor Kulübü, Türkiye’de ilk Türk futbol takımı olarak bilinmektedir. İlk olarak Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak 1903 senesinde açılan takım, tarih boyunca Fenerbahçe ve Beşiktaş ile pek çok kez sahaya çıkmıştır. 

Ezeli rekabet olarak bilinen bu derbiler Türkiye’nin en çok izlenen futbol müsabakaları olarak bilinmiştir ve her takımda parlayan ve dönemin unutulmaz oyuncuları olmuştur.

Lefter Küçükandonyadis, Can Bartu, Metin Oktay gibi isimler bu takımların en sevinenleri olarak biliniyor. Beşiktaş'ta ise Baba lakabı ile bilinen Hakkı Yeten, aynı zamanda derbilerde en çok gol atan isim olmuştur. 

Tam 58 kez Fenerbahçe’ye karşı sahaya çıkmayı başaran Baba, 32 gol ile başarılarını geliştirmiştir. Beşiktaş'a karşı Fenerbahçe tarafından atılan gollerde ise rekor 19 gol sayısıyla Cemil Turan'a aittir.
Tam maç yayınları, özetler, goller ve tarihin en efsanevi maçlarını izleyerek sen de dönemin yıldız futbolcularını takip edebilirsin. Avrupa'da ilk kez gol atan Türk futbolcusu ve fileleri en çok havalandıran milli sporcularla Türkiye spor tarihi renklenmeye devam ediyor.
 
Beşiktaş tarihinde en çok gol atan futbolcu olduğu gibi en uzun dönem forma giyen, yine Baba lakabıyla bilinen Hakkı Yeten’dir.  Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında da en çok gol farkıyla yenildiği müsabaka Liverpool maçı olarak biliniyor. 2007 senesinde oynanan ve 8-0 skorla tamamlanan maç, Beşiktaş tarihinin en kötü maçlarından biri olarak bilinir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !