Rektum Kanseri Nedir?

Rektum Kanseri Nedir?

Kolon ve rektum kanseri; kolon ve rektumun içinde kayganlığı sağlamak üzere mukus adı verilen maddeyi salgılayan bezlerin hücrelerinden gelişirler. Kolon ya da rektumdan köken alan kanserlere kolorektal kanser adı verilir.

Bu kanserler köken aldıkları bölgeye göre doğrudan kolon kanseri ya da rektum kanseri olarak da isimlendirilir. Fakat birçok ortak özelliğe sahip olmaları nedeniyle genel olarak ortak bir grup içinde kabul edilirler.

Rektum kanseri, rektum adı verilen kalın bağırsağın son kısmında ortaya çıkan kanser türüdür. Kalın bağırsağın bu bölümü, sindirim işlemi tamamlanmadan önce dışkının depolandığı ve son hazırlıkların yapıldığı alandır.

Rektum Kanseri Neden Olur?

Vücutta hücrelerin kontrol dışı bir şekilde çoğalmaya başlaması ile kanser oluşumu gerçekleşir. Hemen hemen vücudumuzun her yerindeki hücreler kanserleşebilir ve diğer bölgelere doğru yayılabilirler.

Kalın bağırsak kanserleri genellikle hücrelerin kontrolsüz büyümesi ve bölünmesi sonucu oluşur. Kanser, normal hücrelerin DNA'larındaki bazı değişiklikler sonucu meydana gelir ve bu hücreler anormal bir şekilde çoğalır. Bu durumda, oluşan tümör zamanla büyüyebilir ve çevre dokulara veya diğer vücut bölgelerine yayılabilir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !