Yapışkanlı Barkod Etiketleri

Yapışkanlı Barkod Etiketleri
Pan Etiket, barkod etiketlerinde hem kağıt bazlılar, hem de plastik bazlılar grubunda farklı seçenekler bulundurmaktadır. Gıda, tarım, sanayi, endüstri, elektronik, kimya, kozmetik, hızlı tüketim gibi alanlarda barkod etiketleri kullanılmaktadır. Barkod etiketlerinde temel olarak ürün bilgisi ve tarihi bulunmaktadır. Kargo şirketleri alıcı- gönderici bilgilerini yine barkod etiketlerine basım alarak sağlarlar. Marketlerde aldığınız ürünün bilgisi, fiyatı ve kullanım tarihi bilgilerde kullanıldığı gibi, ürün listeleme ve demirbaş oluşturmada da kullanılır. Barkod etiketleri, farklı özellikteki barkod etiket yazıcıları ile uygulanır. Temel olarak kağıt bazlılar ve plastik bazlılar olarak iki kategoride incelenir.
   
Kağıt Bazlı Barkod Etiketleri
 
Floresan Barkod Etiketleri: Floresan etkisi yaratan, fosforlu renklerle üretilmektedir. Genel olarak ayırma, belirtme ve arşivleme işlerinde kullanılmaktadır. Kağıt bazlı barkod etiketi olan Floresanlar mavi, turuncu, sarı, yeşil ve kırmızı olarak 5 seçenekte üretilmektedir. Isı, nem, sıvı gibi etkenlere dayanıklılık göstermez. Resin ribon tekniği ile alınmaktadır. Maliyet açısından kağıt bazlı etiketlere oranla 5 kat daha fazladır. Kullanım süresi, koşullara bağlı olarak 1 seneye kadar çıkabilir.
 
Kuşe Barkod Etiketleri: Kuşe kağıdın parlaklığından faydalanılarak üretilmektedir. Parlak ve pürüzsüz yüzeyi bulunmaktadır. Zemini pütürsüz ve çukursuzdur. 3- 4 sene kullanım süresi ile gıda, kozmetik, kimya gibi alanlarda kullanılmaktadır. Termal transfer yöntemiyle basım alınmaktadır. Parlak yüzeyi nedeniyle çok ışık alan ortamlarda, barkod okuyucu tarafından okunamayabilir. Maliyeti uygun ve kalitelidir.
 
Vellum Barkod Etiketi: Wax ribon tekniği ile basım uygulanabilen vellum kağıt bazlı etiketler, mat bir görünüme sahiptir. Kuşe etiketlerle aynı özellikleri taşısa da, zemini çukurlu ve pürüzlüdür. Işık yansımalarını önlemek maksadıyla, kağıt mat ve çukurlu olarak üretilmiştir. Işık alan ortamlarda rahatlıkla barkod okuyucular tarafından okunabilir. Raf kullanım ömrü ortalama 1- 3 sene olup ısı, sıvı, neme karşı dayanıklılık göstermez.
 
Eco Termal Barkod Etiketi: Yazıcı başlığında bulunan ısıtıcı ile tepkimeye girerek basım edilmektedir. Isıyla sıvılaştırılarak yazılan eco termal barkod etiketi, kağıt bazlı ve kısa kullanım sürelidir. Gıda ve hızlı tüketimde kullanılan barkod etiketleri 3- 6 ay kullanım ömrü taşımaktadır. Nem, ısı, ışık ve sıvıya karşı dayanıklılık göstermez ve bayatlama özelliği vardır. Ekonomik açıdan uygun ve maliyet gerektirmez.
 
Lamine Termal Barkod Etiketi: Eco termaller gibi termal edilerek ısı yöntemiyle uygulanır. Eco termallerden farkı, koruyucu üst yüzeyi olmasıdır. Farklı sektörlerde kullanılmakta, iç alanlarda kullanıma bağlı olarak 6- 9 ömür süresi sağlamaktadır. Direkt termal yöntemiyle uygulanan lamine termal etiketler, kağıt bazlı ve yapışkanlıdır. Top termal olarak piyasadaki adıyla ekonomik ve kargo şirketleri ve gıda sektöründe kullanılmaktadır.
   
Plastik Bazlı Barkod Etiketler
 
Opak PP Barkod Etiketi: PP içeriği polipropilen hammaddesinden elde edilmektedir. Yapışkanlı ve plastik bazlıdır. Uzun kullanım süresi sağlayan plastik bazlı Opak, sert yüzeylidir. Kolay yırtılmaz, yıpranmaz nitelikte, ısı, nem, sıvıdan etkilenmez. En iyi kalite için resin ribon tekniğiyle basım alınmalıdır. Kullanım süresi uzundur ve dış ortamlarda kullanıma uygundur. Esnemez nitelikte fakat parlak yüzeyi ile barkod okuyucular tarafından görüntülenemeyebilir. Mat pp etiketler yüksek aydınlık içeren ortamlarda daha uygundur.
 
Mat PP Barkod Etiket: Opak etiketlerle aynı özellikleri taşıyan plastik bazlı yapışkanlı mat PP etiketler, polipropilen maddeden üretilmektedir. Dayanıklı, bozulmaz, kolay yırtılmaz nitelikte ve dış alanlarda kullanılabilir. Mat yüzeye sahip olduğu için, kolaylıkla barkod okuyucularla okunabilir. Resin ribon tekniği ile basım alınmaktadır. Kozmetik, kimya, elektronik gibi sektörlerde kullanılmaktadır. Opak PP etiketlere nazaran daha az tercih edilmekte ve yüksek alanlarda kullanılmak üzere uygulanmaktadır. Maliyet açısından kağıt bazlılara göre 4 kat daha fazladır. Dayanıklılık süresi de buna bağlı olarak 4- 5 kat daha fazladır.
 
Silvermat PP Barkod Etiket: İki tarafı yani çift yüzeyi parlak ve mat gri renge sahiptir. Plastik bazlı barkod etiketleri içerisinde en kaliteli ve en maliyetli olanıdır. Dış alanlarda kullanılabilir ve resin ribon tekniğiyle basım elde edilir. Demirbaş etiketi olarak bilinen Silvermat, polipropilen maddeden üretilmektedir. Dayanıklılık gösterir ve kullanım süresi biçilmez. Yapıştırıcı esası da kuvvetli olduğu için dış alanlarda, yüksek kısımlarda kullanılabilir. Resmi kuruluşlar, sağlık merkezleri, askeri alanlarda kullanılabilen Silvermat PP demirbaş listeleme, arşivleme, elektronik sektörde kullanılmaktadır. Maliyeti kağıt bazlılara oranla 4- 5 kat fazla olsa da kullanım süresi açısından en kaliteli kullanım sağlamaktadır.
 
Şeffaf PP Barkod Etiket: Yapışkanlı ve plastik bazlı olan şeffaf barkod etiketi, resin ribon tekniği ile sağlanmaktadır. PP özelliği ile polipropilen maddeden üretilmekte ve uzun kullanım ömrü sağlamaktadır. Özellikle, ilaç, kimya, kozmetik ve gıda sektörlerinde kullanılan şeffaf PP etiketler, ürün iç kısmını göstermesi için şeffaf üretilmektedir. Cam şişeler, plastik kutular gibi etiketin alt kısmını göstermesi nedeniyle, şeffaf ismini almaktadır. Koruyucu olarak kullanılan ve bazen kağıt barkod etiketler üzerine koruma tabakası olarak uygulanan şeffaf PP etiketler, ısı, ışık, nem ve sıvıya karşı dayanım göstermektedir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !