Kedi Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kedi Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Büyüme ve gelişme döneminde beslenmenin önemi oldukça önemlidir. Son zamanlarda beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkan hastalıklar da oldukça fazla görülmeye başlandı. Kedi mamalarında ise en önemli olan kullanılan gıda maddelerinin kalitesidir. Pek çok kedi mamasında kaliteli ham maddeler kullanılmıştır ancak bu durum yavru kediler için oldukça önemlidir. 

Kedi maması tercihinde protein ve mineral oranları da oldukça önemlidir. Kuru mama tercihinde mamanın büyüklüğü, sindirebilirlik ve lezzeti oldukça önemlidir. Mamaların içerisinde bulunan mineraller ve proteinler kedinin büyüklüğüne göre farklılık gösterir. Örneğin yetişkin kedi mamaları daha çok lif içermektedir. Ancak bu durum yavru kedi mamalarında aynı değildir. Yavru kedi mamalarında lif oranı oldukça düşüktür. 

Yavru kedi mamalarının yanında kedi ödül mamaları da yer alır. Yavru kediler zaman zaman beslenme konusunda hassas olabilirler. Bundan dolayı yavru kedinin doğru damak zevkini bulmak oldukça önemlidir. Yavru kediler yapı olarak yetişkinlere göre daha hassas bir yapıda oldukları için doğru mama tercihi oldukça önemlidir.  

Kedi mamasını tercih ederken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da türe özgü mamaların seçilmesidir. Kedilerin sağlık olmaları ve doğru bir şekilde beslenmeleri için fazla besine ihtiyaçları vardır. Kedi mamalarında su, protein, yağ, karbonhidrat, vitaminler ve mineraller yer alması gerekir. 

Kedi Maması Çeşitleri

Kedi beslenme uzmanları ıslak ve kuru mama tercihlerinde belirli kombinasyonlarla kedilere verilmesini önermektedir. Bunun nedeni ise ıslak mamaların nem seviyesinin olmasıdır. Bunun yanında kuru mamalarında faydası oldukça fazladır.  

Kediler beslenmede yeni mamalar yemeyi oldukça sever. Sürekli aynı ürünlerin tercih edilmesi ise kedinizin bu mamalardan bıkmasına neden olur. Kedinizin mamasını hem ıslak hem de kuru mama şeklinde kombine ederek vermeniz oldukça önemlidir. Kedi mamalarında sadece çeşitlilik önemli değildir. Aynı zamanda içeriğinde farklı olması gerekir.  

Kedi maması tercihinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlara bakıldığında; 

Düşük proteinli mama tercih etmemeniz gerekir. Mamanın protein oranı yaklaşık %8.8 olmalıdır.
Karbonhidrat tüketimine dikkat etmeniz gerekir. Kediniz için seçmiş olduğunuz mamada buğday, mısır, soya, pirinç gibi besinlerin olması oldukça önemlidir. 

Kedinizin alerji belirtilerine dikkat etmeniz gerekir. Alerjisi olan kediler için mama tercihi yaparken içeriğini dikkatli bir şekilde inceleyip veterinerinizden yardım almanız gerekir. 

Yapay içerikli olan kedi mamasını kesinlikle almamanız gerekir. 

Kedinizin günlük besin ihtiyacı kadar mama tüketip tüketmediğini sürekli kontrol etmelisiniz. Kediler sağlıklı bir gelişim için kuru mamanın yanında ıslak mama da tüketmek zorundadır. Veterineriniz ile bu konu hakkında konuşarak kediniz için gerekli olan miktarı öğrenebilirsiniz. 

Kediler en fazla beslenme ihtiyacı duyan evcil hayvanlar arasında yerini alır. Kedilerin evcil hayvan olarak en çok sevilmesinin bir nedeni de kendi kendilerini temizleyebilme özelliklerinin olmasıdır. Ayrıca dışarıda vakit geçirmeden de yaşayabilmeleri hayvan severler için dikkat çekmektedir. 

Kedi sahiplenilmesinden sonra kedi için bazı ürünlerin temin edilmesi gerekir. Bunlar yemek kabı, su kabı, kedi tuvaleti, kedi kumu ve minder gibi ürünlerdir. Kedilerde yaş ilerledikçe kalori miktarında azalma görülür. Bağışıklık sisteminin güçlü kalması için vitamin takviyelerine ihtiyaç duyulur.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !