Cildiniz sonbahara hazır mı?

Cildiniz sonbahara hazır mı?
Yaz aylarında sivilcelenmeden nem kaybına, ince kırışıklıklardan lekelenmelere kadar pek çok cilt sorunu ortaya çıkabiliyor. 

İşte bu yüzden sonbahar aylarında özellikle eylül ve ekim aylarının yazın ciltte oluşan hasarları düzeltmek, kışın oluşabilecek nemsizlik sorununa karşı cildimizi hazırlamak için çok uygun dönemler olduğuna vurgun yapan Dr. Makbule Dündar, sonbahar aylarına yönelik bakım tüyoları veriyor.

Mevsim değişimleriyle birlikte cildimizin ihtiyaçları da değişiyor. Hava şartları, ısı değişiklikleri, havadaki nem oranı, güneş etkileri her mevsimde değişiklik gösteriyor. Bu değişimlerde vücudumuzun dışa açık en büyük organı olan cildimizi her mevsim farklı olarak etkiliyor. Nemli ve sıcak havalarda gözenekler tıkanabildiği için sivilcelenmeye yatkın yağlı ciltlerde daha fazla sorun yaşanırken; kuru ve soğuk havalarda cilt daha da fazla nem kaybedeceği için kuruluk egzamaları, nemsizlik, ince kırışıklıklar kış dönemi daha çok ortaya çıkabiliyor. Yazın güneş ışınları ciltte ciddi lekelenme ve hasar oluşturabiliyor. İşte bu yüzden sonbahar aylarında özellikle eylül ve ekim aylarının yazın ciltte oluşan hasarları düzeltmek, kışın oluşabilecek nemsizlik sorununa karşı cildimizi hazırlamak için çok uygun dönemler olduğuna vurgun yapan Dr. Makbule Dündar, “Başarılı bir anti age programı oluşturmak için sonbahar ayları önemli bir dönem” diyor.

Renk Düzenleyici Kremler Kullanın

Sağlıklı bir cilt için sonbaharda cildimize uygun nemlendiriciyi özellikle sabahları kullanmaya özen göstermemiz gerektiğinin altını çizen Dündar, yapılması gerekenleri şöyle anlatıyor: “Yazın leke sorunu oluşmuş ise dermatoloğunuzun önerisiyle renk düzenleyici kremleri özellikle geceleri uygulamaya başlayabilirsiniz. Yine sonbaharda cilt gençleştirmek için akşam retinol içeren bir krem veya serum, sabah ise C vitamini içeren bir serum veya krem uygulamaya başlamak çok iyi sonuç verir. Sonbaharda yine haftada 1-2 kez nem maskeleri yapılabilir.

Yüz Yogası Da İyi bir Seçenek

Cildi kışa hazırlamak, bölgesel lenfatik ve kan dolaşımını hızlandırmak için yüz yogasına başlamanın da iyi bir seçenek olduğundan bahseden Dündar, şöyle devam ediyor: “Söz yogadan açılmışken kendi ruhsal iyiliğimiz yüzümüze yansıyacağı için özellikle ‘yin yoga’ ve ‘reformer pilates’ programlarına başlamak; güzel yürüyüş programları yapmak ve bunları sürdürmek hem ruhumuza, hem cildimize, hem de bedenimize iyi gelecektir. ‘Holistik Tıp’ anlayışında beden ve ruh birlikte ele alınıyor. İkisine birden yatırım yapılırsa ancak sağlıklı kalabileceğimizin üzerinde duruluyor.”

‘BBL HERO’ Tedavisi İçin Uygun Zaman

Sonbaharda ev uygulamalarının yanında klinikte yapılan cilt bakımları ve uygulamaları da çok önem kazanıyor. Yazın lekelenen ve hasarlanan cildimize özellikle asit, somon DNA, GLUTATYON, C vitamini ve farklı aminoasitler içeren mezoterapi programları uygulamak çok başarılı sonuçlar veriyor. Yine kış döneminin ‘BBL HERO’ tedavisine başlamak için çok uygun bir zaman olduğunu belirten Dündar, “BBL tedavisi, yaşlılık lekeleri, güneş lekeleri, kızarıklık gibi yaşlanmanın gözle görülür belirtilerini ortadan kaldıran; ağrısız ve acısız bir tedavidir. Tüm vücutta cilt görünümünü iyileştirir.

Lazer İle Cildinizi Gençleştirin

Yine sonbahar döneminde sivilce izlerini düzeltmek, kolajen üretimini artırmak, gözenekleri sıkılaştırmak, yüz konturunu iyileştirmek ve boyunu gençleştirmek için iğneli radyo frekans tedavileri de planlanabilir. RF teknolojisinin cilt tonunu algılamadığı için tüm cilt tipleri için uygun olduğunu söyleyen Dündar, şunları ekliyor: “Koyu cilt tiplerinde de rahatlıkla uygulama yapılır. Yine sonbahar ayları, ‘Q Switched Lazer ve Fotona 4D Lazer’ uygulamalarına başlamak için uygun zamanlar. 4D Lazer uygulaması ile hem ağız içinden hem de cilt yüzeyinden uygulanan farklı lazer dalga boyu ışınlarıyla çok başarılı cilt gençleştirme sonuçları alınabiliyor. .Q swithed lazer uygulamaları da özellikle yazın lekelenen cildimiz için iyi bir seçenek. Özellikle leke mezoterapisiyle kombinlendiği zaman çok iyi sonuçlar alınabiliyor.”

‘IV GLUTATAYON’ İle Başarılı Sonuçlar

Uyguladıkları ‘iv’ yani damardan glutatyon, C vitamini, Alfa lipoik asit uygulamalarıyla cilt gençleştirme tedavilerine destek olabildiklerini de ifade eden Dündar, “Özellikle ‘iv glutatayon’ diğer leke tedavileriyle kombinlendiği zaman cilt lekelerinde başarılı sonuçlar alınıyor. Cilt gençleştirme tedavilerinde başarının anahtarı; yaşınıza, cilt yaşınıza, cildinizin ihtiyacına ve bütçenize uygun en sağlıklı kombinasyonun devamlılığı getirilebilecek şekilde, bakış açınıza uygun bir dermatologla yol arkadaşlığıdır…”diye konuşuyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe