Fonksiyonel bir gardırop nasıl yapılır?

Fonksiyonel bir gardırop nasıl yapılır?


Hem moda olan, hem de fonksiyonel bir gardırop yaratmanın karmaşık bir iş olduğunu düşünebilirsiniz. Ama öyle değil. Nasıl olduğuna gelin hep birlikte bakalım.


Moda endüstrisi bize en uygun seçimleri yapmak için büyük bir çeşitlilik sunuyor esasında. Bu çeşitlilik arasında kendimiz için neyin daha iyi olduğunu anlayabilmemiz pek de zor değil.

Yeni gardırop için ilk adımı atın ve hazırladığımız ipuçlarını okuyun!

1) Temizlik

Yeni bir gardırop oluşturmak için karar verdiğinizde ilk yapmanız gereken şey, dolabı temizlemektir. Yıpranmış veya eskimiş olan her şeyden kurtulun. Uzun süredir giymediğiniz bir parçayı nasılsa bundan sonra da giymezsiniz. Onları da dolaptan çıkarın.

2) Temel parçalara odaklanın

Temel giysilere odaklanın. Bu giysiler dolabınızın bazı olsun. Bunlar: Bir küçük siyah elbise, kot pantolon, beyaz gömlek, bir kalem etek, kumaş pantolon, siyah veya bej renkli klasik topuklu ayakkabı, bir hırka, bir eşarp ve kaliteli, şık bir çanta olsun.

3) Nötr renkler

Fonksiyonel bir gardırop inşa etmeyi planlıyorsanız, nötr renklere dikkat etmelisiniz. Nötr renkler sizin için ilk tercih olmalıdır: Siyah, beyaz, kahverengi, gri, devetüyü, lacivert ve krem​​. Bu renkler kombin çeşitlemesi için kolaydır ve her zaman harika görünür.

Eğer görünümünüzü canlandırmak istiyorsanız araya bir veya iki parlak renk ekleyebilirsiniz. Ama parlak renklerle dolabınızı asla doldurmayın.

4) Alternatifler

Gündüzü geceye kolayca çeviren alternatif giysiler her zaman kurtarıcıdır. Şık bir yelek, ceket, gömlek ve elbise gibi... Kat kat giyebileceğiniz bu tür giysilerle her mekana uyum sağlayabilirsiniz.

5) Trendi parçalar konusunda dikkatli olun

Trendi parçalar konusunda dikkatli olun. Moda olan tüm parçaları dolabınıza katmayın. Uzun vadeli bir gardırop için her sezon moda olan parçalardan bir çift ekleyin. Yine klasik parçalara yatırım yapın, onlardan şaşmayın. Çünkü, trendler gelir gelir, değişir. Klasiklerin modası hiç geçmez.

6) Bedeninize uygun kıyafetler alın

Zayıflarım diye ya da başka bir sebeple bedeninize uygun olmayan bir kıyafeti asla almayın. Elbiseleriniz ne kadar şık ve güzel olursa olsun, o an için işlevsel olmayan bir kıyafet, iyi bir seçim değildir.

7) Yaşam tarzınızı düşünün

Yaşam tarzınıza ve işinize uygun bir gardırop oluşturun. Bankacıysanız, çok fazla jean pantolon almak ya da sandalet almak akıllıca olmaz örneğin. Ya da evden çalışılan rahat bir işiniz varsa, bir sürü gökdelen topuk ayakkabıya ne gerek var?

Günlük hayatta rahat edeceğiniz seçimler yapın.

8) Farklı durumlar için farklı parçalar

Sadece resmi kıyafetlerle dolu bir gardırop işlevsel olamayacağı gibi, sadece spor kıyafetlerden oluşan bir gardıropta kullanışlı değildir.

Farklı durumlar için her zaman farklı parçalara yer verin. Tek tip kıyafetlerle gardırobu doldurmayın.

9) Kişiliğini göster

Kıyafetlere kişisel dokunuşlar ekleyin, deneye-yanıla kendinize özgü bir stil oluşturun. Kimseyi taklit etmeyin. Kıyafetleri kullanış biçiminiz size özgü olsun.

10) Eğlenin!

Arada eğlenmek de lazım! Dokuları, aksesuvarları birbiriyle karıştırın, yeni denemeler yapın. Hem eğlenceli hem göze hoş gelen kombinler yapın. Nasıl mı? Jean ve tişört ikilisine neon bir çanta ya da ayakkabı ekleyin!


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe