Sırt dövmesi yaptırmadan önce bilmeniz gereken her şey!

Sırt dövmesi yaptırmadan önce bilmeniz gereken her şey!

Bir dövme yaptırmaya karar vermek oldukça heyecan verici bir olaydır ancak sırt dövmesi yaptırmaya karar vermek tüm dövme modellerinden daha büyük bir heyecan verir. Sırta yapılan dövmeler, kaplanması gereken yüzey alanı miktarı ve gerektirdiği detay sayesinde sanatçıların çok zaman ve çaba göstermesini gerektirir. İşte sizin için sırt dövmesi yaptırmadan önce sırt dövmeleri hakkında bilmeniz gereken her şey!

Sırt Dövmeleri Acıtır Mı?

Sırt dövmeleri, dövmenin sırt üzerindeki konumuna bağlı olarak acı ve ağrı açısından farklılık gösterebilir. Sırtın yağ dokusu ve kas kısımları üzerinde yapılan dövme modelleri diğer sırt bölümlerine göre daha az acı verir. Bununla birlikte, dövme kürek kemiklerinin kenarına doğru hareket ederse, iğne kemiğe daha yakın olduğu için size daha fazla acı verecektir. Sırt bölgesinde en acı veren yerlerden biride omurga bölgesidir. Omurga bölgesi direkt omurların üzerinde bulunduğundan diğer sırt dövme bölgelerine göre daha fazla acı verir.

Sırt Dövmeleri Ne Anlama Gelir?


Bir dövmenin anlamı nihayetinde onu yaptıran kişiye ve yaptırdığı dövme tasarımına bağlı değişkenlik gösterir. Sırt dövmesi yaptıran birçok kişi sırt kısmının geniş olması nedeniyle bir portre veya afiş dövmesi yapmak için tercih ediyor. Dövmelerini gizlemek isteyenler de sırt dövmelerini oldukça fazla tercih ederler. Eğer dövmenizi gizlemek istiyorsanız bir tişört giyerek sırt dövmenizi gizleyebileceğinizi unutmayın!

Sırt Dövmesi Fiyat

Bir sırt dövmesinin fiyatı, dövme sanatçınız, dövme tasarımının kendisi ve yaşadığınız konum dahil olmak üzere birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.  Sırt dövmesi alanının büyüklüğü nedeniyle ve tasarımın boyutuna bağlı olarak, sırt dövmeleri diğer dövme modellerine göre daha pahalı olabilir.

Sırt dövmesi yaptırmadan önce bilmeniz gereken her şey!


Sırt Dövmesi Bakımı Nasıl Yapılır?

Sırt dövmesi için dövme sonrası bakım ulaşılması zor olması nedeniyle biraz göz korkutucu görünebilir. Sizin için dövmenizi günde iki kez yıkayıp nemlendiren biri varsa ondan yardım istemek akıllıca olabilir. Ancak birçok dövme yaptıran kişi için, herhangi bir dövmede olduğu gibi bakım için kendinize güvenmeniz gerekir. Dövmenizi kokusuz hipoalerjenik sabunla yıkayın ve dövme sanatçınızın size önerdiği dövme kremi ile nemlendirmeyi unutmayın. Duş alırken sırtınızdaki dövmeye zarar verecek şekilde lif gibi sert duş aksesuarları kullanmaktan kaçının.

Sırt Dövmesi Yaptırmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler


Sanatçı Seçmek

Sırt dövmenizi yapacak bir sanatçı seçmek, dövme sürecinde verebileceğiniz en önemli karardır.  İster küçük ister büyük bir dövme modeli seçin kendiniz için en doğru sanatçıyı ararken aklınızda bulunması gereken tek şey yaptırmak istediğiniz dövme modelini çok kez yapan bir sanatçı bulmaktır. Sanatçınızı seçmeden önce bulduğunuz dövme sanatçılarının daha önceden yaptıkları çalışmalarını inceleyerek fikir edinebilirsiniz.

Tasarıma Karar Vermek

Sırt bölgesi, çok fazla potansiyel dövme alanı sunduğundan, en küçük tasarımdan en büyük tasarıma kadar düşündüğünüz hemen hemen her tasarım için mükemmel bir bölge olabilir. Ancak seçenekleriniz yalnızca hayal gücünüzle sınırlı olduğundan, bu alan aynı zamanda benzersiz bir meydan okuma sunuyor.  Bir sırt dövmesi yaptırmadan önce yavaş yavaş eklenen bir tasarım mı yoksa tek seferlik bir tasarım mı istediğinize karar vermelisiniz.

Sırt dövmesi yaptırmadan önce bilmeniz gereken her şey!


Boyut ve Yerleşime Karar Verme

Yaptıracağınız dövme tasarımına karar verdikten sonra dövme modelinizin boyutuna ve yerleşimine karar vermeniz gerekir. Sırt dövmenizin yerine karar verirken dövmenizin vücudunuzla nasıl hareket edeceğini ve sırtınızın her bir bölümünü nasıl kullandığınızı düşünebilirsiniz. Ayrıca tasarımınızın konumunun diğer dövmelerinizle bir uyum içinde olmasını da isteyebilirsiniz. Dövme yaptırırken ağrı bölgelerine göre de dövme tasarımınızı yerleştirebilirsiniz. Sırtınız oldukça geniş bir bölge olsa da diğer dövme bölgelerine göre fazlaca acı verirler. Ne kadar acıya katlanmak istediğinize karar vermek dövmenizin yerleşim yeri için seçeneklerinizi daraltmanıza yardımcı olabilir.

Sırt dövmeleri görünürlüğü ve alan büyüklüğü açısından fazla dövme seçeneğine sahip olması nedeniyle kendinizi ifade etmek için en güzel dövme bölgelerindendir.  Sırt dövmenizin fazla görünür olması açısından doğru dövme sanatçısı seçmek çok önemlidir. Kendiniz için doğru dövme sanatçısını seçmek için Tattoo Markt’ın ana sayfasından belirli filtrelemeleri yaparak sırt dövmeniz için en iyi dövme sanatçısını bulabilirsiniz!

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe