Elma ile yapabileceğiniz tatlı lezzetler

Elma ile Yapabileceğiniz Tatlı Lezzetler

Sağlıklı ve aynı zamanda lezzetli olan elma ile birbirinden farklı tatlılar yapabilirsiniz. İçine girdiği her gıdayı daha da lezzetli bir hale getiren elmayla yapabileceğiniz tatlı lezzetler aynı zamanda pratikliğiyle de öne çıkıyor. 

Elmalı Milföy

Milföy şeritlerinin içine yerleştirilmiş cips şeklindeki ince elma dilimleri rulo halindeki hamurların gül şeklini almasıyla elmalı milföyü ortaya çıkarıyor. Tarifini uygulaması kolay olduğu kadar aynı zamanda eğlenceli de olan elmalı milföyü günün her anında tüketebilir, dilerseniz çay saatlerinize de eşlik etmesini deneyebilirsiniz. 

Elmalı Tart

Sıkıca hazırlanmış tereyağlı tart hamuru ve tarçın ile hazırlayabileceğiniz elmalı tart en lezzetli elmalı tatlılar arasında yer alıyor. Kapalı şekilde hazırladığınız elmalı tart tarifini keserek isterseniz dondurmayla süsleyebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında serinletici bir tatlı yemek istiyorsanız dondurmalı elmalı tart hazırlayabilirsiniz. 

Elmalı Tahinli Muffin

Kıvamı ve kokusuyla mutfaklardaki yeri ayrı olan tahin, keklerle beraber kullanıldığı zaman daha da lezzetli oluyor. İçerisine elma da ilave ettiğiniz zaman lezzeti ikiye katlayabilirsiniz. Elmalı tahinli muffin bu lezzetlerin tamamını içinde barındıran özel bir tatlıdır. Sıcak süt, demli çay veya yumuşak bir kahvenin yanına yakışan elmalı tahinli muffinleri şekersiz, pekmez kullanarak da hazırlayabilirsiniz. 

Elmalı Pasta

Tarçının tadından hoşlanıyorsanız elma ve tarçının bir arada olduğu bir diğer lezzet olan elmalı pastayı deneyebilirsiniz. Hemen hemen tüm pastane ve kafelerde tadabileceğiniz elmalı pastayı evinizde de hazırlayabilirsiniz. Elmalı pastayı günün her anında afiyetli bir şekilde tüketebilirsiniz. Elmalı pasta aynı zamanda iyi bir enerji kaynağıdır. 

Elmalı Yulaflı Kurabiye

Elma, tarçın ve ceviz üçlüsünü aynı anda tatmak istiyorsanız elmalı yulaflı kurabiyeyi deneyebilirsiniz. Ayrı ayrı kurabiye hamuru ve iç harcı hazırlamanıza gerek kalmadan kolayca hazır hale getirebileceğiniz elmalı yulaflı kurabiyeler beyaz un, rafine şeker ve ekstra yağ ilavesine de ihtiyaç duymaz. Sert ve sulu elmaları temizledikten sonra yulaf unu, ceviz ve Hindistan cevizi kullanarak elmalı yulaflı kurabiyeleri hazırlamaya başlayabilirsiniz. Elmalı kurabiye tarifini ister ara öğünlerde isterseniz akşam çayının yanında uygulayabilirsiniz. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe