Kürtaj hakkında bilgi

Kürtaj hakkında bilgi

Kürtaj Hakkında Bilgi – Dr. Burcu Kardaş Arslan

Günümüz koşullarında pek çok nedenden dolayı kürtaj işlemine gerek duyulur. İşlemin yapıldığı yerin ve hekimin, profesyonel olması oldukça önem taşımaktadır.


Kürtaj Nedir?

Gebelik sonlandırması olarak bilinen kürtaj işlemleri birçok farklı nedene bağlı olarak rahim içini temizlemek için uygulanır. Belirli bir yasal hafta sınırı içerisinde gerçekleştirilmesi gereken cerrahi operasyonlar günümüz teknolojisinde sıklıkla uygulanan güvenli uygulamalardandır.


Kürtaj Hangi Durumlarda Yapılır?

İstenmeyen gebeliklerde, boş embriyoların temizlenmesinde, rahim içinin farklı nedenlerden dolayı temizlenmesi işlemlerinde uygulanan cerrahi müdahalelerdir. Uzman hekimlerin kontrolünde ve mutlaka steril koşullarda kürtaj işleminin gerçekleşmesi gereklidir.


Kürtaj Öncesi Hastanın Dikkat etmesi ve Yapması Gerekenler

Rahim içinin temizlenmesi için yapılan cerrahi müdahalelerden olan kürtaj işlemleri anestezi altında gerçekleşmesinden dolayı ameliyat süreçlerinde yapılması gerekenlerle aynı bir önceye sahiptir. Kan sulandırıcı ilaç kullanımı ve sigara kullanımı kesilmeli, mutlaka muayene olunması, uygun kişilere doğru tekniklerin kullanılması gereklidir.


Kürtaj Sonrası Neler Yapılmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

İstenmeyen gebelikler için yapılan cerrahi kürtaj müdahalesi sonrasında hasta gündelik yaşamına hemen dönebilir. 1-2 saat sonra yeme içmeye başlayan hasta 2 hafta sonra mutlaka kontrole gitmelidir. Kanama olması ya da olmaması normal iken ağrı olması halinde hekimlerin önerdiği ilaçların kullanılması gereklidir.


Kürtaj Fiyatları 2021

Kürtaj işlemlerinde uzman hekimlerin müdahaleleri ve uygulamanın yapılacağı merkezin durumu fiyatlar konusunda farklılık oluşmasına neden olur. Bu nedenle mutlaka öncesinde merkez ve hekim araştırması yapılarak karar verilmesi gereklidir.


Kızlık Zarı Nedir? Anatomik Yapısı Nasıldır?

Kızlık zarı oldukça esnek bir yapıya sahip olup bir deri kıvrıntısı şeklinde vajina girişinde bariyer görevi görür. Koruma sağlayan bu yapı özellikle genç kızlar adına önem taşıyan bir yapıya sahiptir. Kızlık zarı yırtılması için kızlık zarı dikimi işlemi yapılır.


Kızlık Zarı Muayenesi Neden Yapılır?

Muayene edilebilen kızlık zarı enfeksiyon ve farklı nedenlerin kontrolleri için büyük önem taşır. Esnek yapısı ya da farklı bir yapısı olmasından dolayı cinsel ilişki kontrolleri içinde önem taşıyan muayene mutlaka bir uzman hekim tarafından yapılmalıdır. Kızlık zarı dikimi için hekimin görüşü alınmalı ve operasyon için karar verilmeli.


Kızlık Zarı Dikimi Yöntemleri

Zar dikimleri günümüz teknolojisinde dışarıdan görülerek anlaşılmayan tekniklerle yapılır. Zar dikilme yöntemleri flep ve geçici kızlık zarı dikimi şeklinde 2 yöntemle yapılır. Tekniklerin uygunluğu tamamen hekimlerin hastanın durumuna göre tercih edilir.


Kızlık Zarı Dikimi Mümkün mü?

Kızlık için günümüzde önem arz eden zar bozulması halinde kızlık zarı dikimi, teknoloji sayesinde mümkündür. Uygun tekniklerin tercih edilmesi halinde güvenli ve kolay bir süreç sonrasında zarın dikilmesi oldukça pratiktir.


Labioplasti Neden Uygulanır?

Labioplasti işlemleri sarkan ve renk değişimi yaşanan iç dudakların estetik bir hal alması için uygulanır. İç dudaklara yapılan estetik müdahale genellikle estetik kaygılar nedeniyle yapılır.


Labioplasti Kimlere Uygulanabilir?

Uzman hekimlerin uygun gördüğü ve muayene sonrasında karar verilen her adaya labioplasti operasyonları yapılabilir. İç dudakların kesilerek düzeltilmesi için yapılan bir operasyon olup günümüzde sıklıkla tercih edilen genital operasyonlardandır.


En İyi Labioplasti Tekniği Hangisidir?

Hastanın genital bölgesinde yer alan sorunlara göre farklı tekniklerle uygulanabilen labioplasti ile işlemlerde z plasti, v plasti, delaminasyon, parsiyel rezeksiyon gibi yöntemlerle yapılabilir. En iyi ve en doğru teknik uzman hekimlerin muayeneleri sonrasında belirlenerek başarılı bir süreç geçirilmesi sağlanır. Labioplasti tekniklerinin iyi olup olmadığı, doğru adaylara uygun şartlarla yapılmasıyla bilinebilir. Her hastanın yapısı farklı olmasından dolayı tekniklerde farklı olmalıdır.


Labioplasti Ameliyatı Fiyatları 2021

İç dudaklara yapılan cerrahi müdahaleler farklı yöntemlere göre uygulanır. Yöntemlerin tercihi, hastanın durumu, ek bir müdahaleye ihtiyaç olup olmaması, uygulama merkezinin konumu ve işlemi yapacak kişinin uzmanlık alanı gibi etkenler fiyatların değişkenlik yaratmasına neden olur. Bu nedenle mutlaka muayene olmadan önce tüm labioplasti işlemleri için detaylı bilgileri hastaya aktarmak önem taşır.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe