Mezolifting nedir? Amacı nedir?

Mezolifting nedir? Amacı nedir?

Yüz gençleştirme de en etkili yöntemlerden bir tanesi olarak bilinen mezolifting, genel olarak A, C ve E vitaminleri, mineraller, aminoasitler gibi dolgu maddeleri ile özel bir karışım elde edilir. Bu karışım deri altına enjekte edilir. Çok ince uçlu iğneler ile 10 dakikalık bir işlem tüm yüz, boyun ve ellere uygulanabilir. Mezolifting uygulamasında vitaminler, aminoasitler, mineral tuzlar, koenzimler, nükleik asitler ve somon balığından elde edilen DNA hyaluronik asit ve kök hücre bulunmaktadır. 

Mezoliftingin amacı cildin kaybetmiş olduğu gerginliği azaltarak canlılık kazanmasını sağlamaktır. Gündelik yaşamda kullanılan kozmetik kremlerin cilt üzerinde emilmesini sağlaması için uzun süre uygulanmalıdır. Aynı zamanda cildi besleyen ürünler için cildin en alt tabakalarına ulaşmak pek de mümkün değildir. Fakat mezolifting Ankara ile gerekli takviyeler vücudun istenilen bölgesine ulaşır. Yaşlanmanın ilk belirtilerinden olan kırışıklığın ilk nedeni cildin elastikiyetini kaybetmesidir. Bu uygulama ile birlikte ciltte azalmış elastin ve kolajen için denge sağlanır. 

MEZOLİFTİNG NASIL UYGULANIR?

Mezolifting, çok ince uçlu iğneler yardımı ile 4 mezoterapi tabancasının pek çok noktadan cilt altına ilaç karışımını vermesi olarak ifade edilir. Bir seyans yaklaşık olarak 15-20 dakika sürmektedir. Seyans sayısı ve uygulama aralıkları kişinin yaşı ya da cildinin ihtiyacına göre farklılık gösterebilir. Oldukça pratik bir işlemdir. Uygulamayı geçiren hastalar aynı gün içerisinde evlerine dönebilir. 

Genel olarak bir kür 4 ile 6 seyanstan oluşur. Uygulama aralığı ise 2 ile 3 hafta arasında değişiklik gösterebilir. Saç dökülmesi ve bölgesel yağlanma için tercih edilen mezolifting uygulamaları ise 4 ile 8 seyans arasında farklılık gösterebilir. Uygulama esnasında ya da sonrasında herhangi bir ağrı ya da his bulunmaz. Ağrı eşiği düşük olan kişiler için isteğe bağlı olarak lokal anestezik kremler tercih edilebilir. 

MEZOLİFTİNG TEDAVİSİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Mezolifting Ankara kliniğimizde, 30 yaş ve üzeri herkese bu tedaviyi uygulamaktadır. Genel olarak herhangi bir standarttan söz etmek doğru olmasa da kişiye göre değiştiğini belirtmek gerekir. Gençlik yıllarında güneşe maruz kalma oranı fazla olan bir kişinin cildi 25 yaşında bile yaşlanma belirtileri gösterebilir. Böyle bir durumda ise kişinin mezolifting uygulamasına tabii olacağını ifade etmek yanlış olmaz. Yani aslında kişinin yaşından ziyade cildinin ne durumda olduğu bu uygulama için oldukça önemlidir. Ciltte oluşmaya başlayan kırışıklık ve çizgilerin ilk başlarında düzenli mezolfiting uygulaması yaptırarak cildi daha genç ve canlı tutmak mümkündür. 

Yalnızca dikkat edilmesi gereken önemli bir konu bulunur. Mezolifting uygulaması için kullanılan ilaçlara alerjisi olanların tedaviyi yaptırmaması önemli bir durumdur. Aynı zamanda kronik rahatsızlığı olanlar ve emziren kişiler için de tavsiye edilen bir uygulama değildir. Bunun yanı sıra istisnalar haricinde, ameliyat olmak isteyen fakat çekinen, cilt gerginliğini korumak isteyen ya da kolay yaşlanmak istemeyen her birey için oldukça ideal bir tedavi yöntemidir. 

MEZOLİFTİNG NE İÇİN YAPILIR?

Mezoterapi uygulamasında kullanılan tüm ilaçlar cildi desteleyen türdedir. Uygulamanın amacı da ciltte oluşan yaşlanma belirtilerini kontrol altına alarak cildin yenilenmesini sağlamaktır. Genel olarak yaygın kullanım alanları bulunmaktadır. Bunlar arasında;

İnce kırışıkların giderilmesi
Cildin gençleştirilmesi
Yaşlanmaya bağlı oluşan sarkmanın önlenmesi
Cildin daha canlı ve parlak bir görünüme sahip olması
Ciltte oluşan lekelerin giderilmesi yer almaktadır. 

MEZOLİFTİNG SONRASI SONUÇLAR NEDİR?

İlk olarak herkesin beklediği etki, ciltte parıltı ve canlanmış bir yüzdür. Diğer bir etkisi ise orta tabakanın kaldırma etkisidir. Yani cildin gerginleştiği hissedilir. Bu sayede cilt daha genç bir görünüme sahip olur. Üçüncü etkisi ise kırışıklıkların dolma etkisidir. Bu sayede ise cilt pürüzsüz bir görünüme sahip olacaktır. Seyans sayısı arttıkça kişinin mezolifting uygulamasından görmüş olduğu sonuçlar genel olarak artış göstermektedir. 

MEZOLİFTİNG YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Mezolifting yan etkileri neredeyse yok denebilecek kadar azdır. Amerikan Gıda ve İlaç Sanayisi tarafından onaylı olan bu uygulama oldukça güvenlidir. Enjeksiyon işlemini güvenilir ve alanında iyi olan bir uzmana yaptırıldığı takdirde kızarıklık ya da şişlik gibi olumsuzluklarla da karşılaşılma ihtimali düşer. Aynı zamanda uygulama yapılan bölge 4 saat su ile temas etmemelidir. Tahriş edebilecek kozmetik ürünlerinden bir süre uzak durulmalıdır. 

Eğer siz de yüz gençleştirme işlemi yaptırmak istiyor veya mezolifting fiyatı gibi konularda daha detaylı bilgi almak isterseniz dermoankara.com üzerinden Prof. Dr. Evren SARIFAKIOĞLU’na başvuru yapabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !