Hamilelik hesaplama nasıl yapılır?

Hamilelik hesaplama nasıl yapılır?

Hamilelik hesaplaması yapmak anne adayları için son derece güç bir hal alabiliyor. Yapılan gebelik testi ile anne olacağını öğrenen kadınlar kaç haftalık hamile oldukları konusunu akıl karıştırıcı buluyor. Ülkemizde ve dünya genelinde gebelik toplamda 40 haftalık bir süreçtir. Hamileliğin başladığı hafta ise anne adayının son adet döneminin ilk günüdür. Zira akılları karıştıran unsur da işte bu noktada başlıyor. 

Yapılan hesaplamada hamileliğin ilk haftasında hatta ikinci haftasında teknik anlamda henüz hamile değilsiniz. Hesaplamanın son adet döneminin ilk gününden itibaren yapılması nedeniyle böyle bir akıl karışıklığı yaşanabiliyor. Yapılan gebelik hesaplama işleminde gebelik başlangıcı olarak dikkate alınması gereken tarih adet döneminin ilk günü olmalıdır. Elbette adet döneminin bitmesi, yumurtanın salınması, yumurtanın sperm ile buluşması ve döllenmenin gerçekleşmesi için belirli bir zaman dilimi gerekir.    

İşte bu zaman dilimi de yaklaşık olarak 2 haftadır. Bu iki hafta anne adaylarının teknik anlamda henüz hamile olmadığı zamandır ve gebelik testinin yapıldığı dönem yani anne adaylarının hamilelik haberini aldığı dönem, çoğunlukla 4 haftalık – 5 haftalık gebelik mevcuttur. Hamilelik ile ilgili olan tüm hesaplamaların nasıl yapıldığı gibi konularda daha fazla bilgi almak isteyen anne adayları internette araştırma yapmayı tercih ediyor. 

Ancak yapılan bu araştırma ile karşılaşılan bilgilerin tamamının doğru olduğunu söyleyemeyiz. Bu nedenle hangi internet sitelerine güvenmek, hangi bilgileri doğru olarak kabul etmek gerektiğini de çok iyi belirlemeniz gerekir. Bu noktada anne adaylarının en çok güvendiği internet sitelerinden biri Mustela.com.tr oluyor. Bu internet sitesinde gebeliğe dair hesaplama işlemlerinin nasıl yapıldığı konusunda en doğru bilgilere kolaylıkla ulaşılabilir.  

Özellikle kadınlarda adet düzensizliği mevcutsa bu durumda hesaplama işlemlerinin daha da akıl karıştırıcı olabileceğini belirtebiliriz. Kadınların adet periyotlarını bilmiyor olması durumunda hamileliğin ilk haftasının belirlenmesi daha güç oluyor. Bu durumda devreye yapılan kan testi ile ölçülen beta hCG hormonu değerleri giriyor. Çünkü bu yöntemle de tahmini olarak gebelik haftasının hesaplanması mümkün olabiliyor. Aynı zamanda ultrason görüntülemesi ile de doktorlar tahmini olarak gebelik haftasına dair bilgi verebilir. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe