Sevgililer Günü'nde rezervasyon gerektirmeyen bir masa var: Sizinki!

Sevgililer Günü'nde rezervasyon gerektirmeyen bir masa var: sizinki!

Bu sene sevgililer günü Pazar gününe denk geliyor. Hayatın eve sığdığı bu günlerde çok sevdiğiniz aile bireyleriniz tavuk göğüs etinden kalp şeklinde hazırlayacağınız yemeğinize aşık olacaklar. Hem pratik hem de eğlenerek hazırlayacağınız yemeğiniz akşam sofrasına renk katacak.

Gülen yüzlere sevgi ile hizmet etmek, özel günlerde özenle hazırlanmış sofralarda sevdiklerinizle beraber mutlulukla yemek yemek özellikle zor dönemden geçtiğimiz bu günlerde hepimize çok iyi geliyor.

Sevdiklerinize vereceğiniz en anlamlı hediyelerden biri  de elinizin mahareti ve kalbinizdeki sevgiyi katarak hazırlayacağınız lezzetli yemekler olacaktır. Bu güne özel kalbinize ve sağlığınıza dost derisiz ve kemiksiz tavuk göğüs eti ile kalp şeklinde hazırlayacağınız ana yemeğiniz sofranıza ayrı bir şıklık katacak.

Tavuk göğüs fileto etinizi kalp şeklinde kesmeniz için ihtiyacınız olan iki ekipman var. Bunlardan birisi kalp şeklinde kalıp diğeri ise  et dövücüsü. Tavuk göğüs filetonuzu biraz döverek incelttikten sonra metal kalp şeklindeki kalıbı etinizin üzerine koyarak et dövücünüzle kalıp üzerine yumuşak şekilde vuruşlar yaparak kesebilirsiniz. Arzu ederseniz makas ile de etinizi kesebilirsiniz.

Mutfağınızda bu ekipmanlar yok ise size ikinci bir önerimiz olacak: tavuk göğüs etinin biftek halini alıp bir bıçak yardımı ile de bir kalp şekli yapabilirisiniz. Tavuk göğsünüzü bir doğrama tahtası üzerine koyup elinizi üstüne düz bir şekilde yerleştirin.  Keskin bir bıçakla dikkatlice ileri geri hareketler yaparak göğsün kalın uçtan başlayıp ince noktada bitirecek şekilde keserek kitap gibi açabilirsiniz.

Tavuk etinizi istediğiniz şekilde en az 2 saat marine ederek yağsız tavada ön ve arka tarafı olmak üzere 10’ar dakika pişirebilirsiniz. Öneri olarak üzerine spagetti sosu çok yakışacaktır.   

Tavuk eti; yüksek protein değeri, besleyiciliği ve ekonomik olması ile hayvansal protein kaynakları içerisinde Türkiye’de en çok tüketilen gıdadır. Yıl boyunca  herkesin kalbini kazanan tavuk eti, besin öğeleri açısından değerlendirildiğinde dana ve koyun etinden daha düşük enerji, daha düşük yağ, daha düşük doymuş yağ ve daha az kolesterol içerir. Ayrıca tavuk etini dengeli ve yeterli tüketmek her yaşta bedensel ve zihinsel gelişim için de oldukça önemli.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe