Çocuklar için Keyifli Oyunlar

Bu listedeki çocuk oyunları ile çocuğunuzun can sıkıntısını giderebilir, gelişimine destek olabilirsiniz.

İçerisinde bulunduğumuz zamanlarda, pandemi sebebiyle yaş sınırlaması ve hastalık bulaşma korkusu yüzünden çocuklar evlerinde her zamankinden daha fazla vakit geçirmek zorunda kalıyorlar. Oyunlar ile haşır neşir olamıyorlar ve bu durum çocuklar için oldukça sıkıcı olsa gerek. Çünkü en azından okula giderek bile arkadaşları ile zaman geçirebiliyorlardı. Şimdilerde ise bırakın görüşmeyi evden dışarı adım atmaları bile büyük risk taşıyor.

EBA dersleri, telefon ve tabletlerde oynanan oyunlar, ders ve ödevler çocukların bu sıkıntıları sebebiyle oluşan enerji patlamasını yatıştırmıyor maalesef. Çocuklar oldukça enerjik bir yapıya sahip. Birden fazla çocuğunuz var ise evde bu enerjilerini atmaları daha kolay olacaktır ama tek çocuğunuz varsa bu durum onun için psikolojik anlamda daha problemli bir hal alabilir. Bu sıkıntılı süreci atlatmada ise dijital ve fiziksel oyunlar ile aktiviteler yardımcınız olabilir.

Çocuklar için Dijital Oyunlar

Oyun tasarlayan şirketler artık o kadar fazla ki, çocukların bu dönemde oyun ihtiyaçlarını karşılamak için birçok oyun yapmaya başladılar. 7’den 70’e her zevke hitap eden bu dijital oyunları seçerken, çocuğunuzun bu zamanlarda daha kaliteli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. Çocuğunuz oyun oynarken hem öğrenebilir hem de eğlenebilir. 

Dijital oyunlardan önce çocuğunuzun enerjisini atabileceği birkaç oyundan bahsedelim:

Ebelemece

Belki de dünyanın en basit ve en popüler oyunlarından biridir. Oyun hem koşma hem de kaçma güdüsünden kaynaklanan bir adrenalin patlaması yaşatıyor. Bir veya daha fazla kişi ile oynanıyor. Bir oyuncu ebe olur ve diğerlerine değmeye çalışır. Değdiği kişi ebe olur ve oyun bu şekilde devam eder. Ebelemece çocuğunuzun enerjisini atması için en iyi oyunlardan biri. Ama dikkat edin oyun, akışa kapılıp bir yere çarparak ya da düşerek mutsuz son ile bitmesin. Tadında bırakmanızda fayda var.

Egzersizler

Spor yapmak için genelde yanımızda biri olsun isteriz. Alın size fırsat. Hem çocuğunuzla kaliteli vakit geçirecek, hem de bir spor arkadaşı edinmiş olacaksınız. Çocuğunuz hangi spor dalına meraklı? Futbol? Basketbol? Atletizm? Yüzme? Voleybol? Hangisi olursa olsun, o sporu yapmadan önce basit ısınma hareketleri yapabilirsiniz. Hatta spor kıyafetleri ve ekipmanları alarak çocuğunuzun hevesini artırabilirsiniz. 

çocuklar için egzersizler

Gelelim dijital platformlarda çocukların oynadığı en popüler oyunlara. Minecraft, Subway Surfers, MentalUP bunlardan sadece birkaçı. Bizler de sizler için bu popüler ve sürükleyici oyunları derledik. Şimdi bu oyunların detaylarına bakalım:

MentalUP Dijital Zeka Oyunu

Dijital oyun seçkilerimizin başında MentalUP geliyor. 4 ila 13 yaş arası çocuklarınızın eğlenirken öğrenebileceği bir uygulama. İçeriğinde 100’den fazla eğitici oyun, 700’e yakın level, dikkat, hafıza ve zeka geliştirici egzersizler bulunuyor. Hatta çocuğunuzun gelişimini size raporlayan ve gün gün takip etmenizi sağlayan bir sistemi bile mevcut. Tübitak desteği bulunan bu eğlenceli uygulamayı IOS ve Android mağazalarından güvenle indirebilirsiniz.


Minecraft

Küçükken oynadığımız legoları hatırladınız mı? Şimdilerde hem fiyatları çok arttı hem çocuklarımız için artık boyutları sebebiyle pek güvenilir değil hem de artık Minecraft var. Mojang şirketi tarafından 2011 yılında piyasaya sürülen oyun, 7+ yaş olarak tasarlanmış. Bu oyunda herhangi bir çizgi çizmiyoruz ya da kalem ile dünya yaratmıyoruz. Bize verilen küplerle kendi dünyamızı inşa ediyoruz. Çocuğunuzun yaratıcılığını geliştirecek Minecraft oyunu, tüm dijital platformlarda sizleri bekliyor.

Sonic

Listemizin son oyunu bundan tam 20 yıl önce piyasaya sürüldüğünde, takma isimlerden tutun da, taklidini yapmaya kadar benimsediğimiz bir karakter: Sonic. Mavi renkli arkadaşımız aklınıza geldi değil mi? O kadar popüler oldu ki, çizgi filmi ve uzun metrajlı filmleri bile yapıldı. Bu Windows tabanlı bilgisayar oyununda 3 boyutlu dünya karşımıza çıkıyor. Klasik Sonic oyununu oynarken, görevler yapmanız da mümkün.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe