Cilt Bakımı ve Pratik Makyaj Tüyoları

Cilt Bakımı ve Pratik Makyaj Tüyoları

Makyaj yapmaya henüz yeni başlayanlar için belli başlı makyaj teknikleri bulunmaktadır. Ufak dokunuşlar ile gün içerisinde oldukça güzel görünmek mümkün! Ancak gün sonunda cildin rahatlaması için cilt bakımı da gerekli bir detaydır. Kadınların oldukça severek yaptığı ve keyif aldığı makyaj sonrasında ki cilt bakımı, parlak ve sağlıklı bir görünüm için önemlidir.


Cilt Temizliği

Gün içerisinde sürekli olarak dışarıda olanlar için cilt temizliği önemlidir. Dışarıdan gelen zararlı virüsler cilt yüzeyindeki gözeneklere girerek, tabaka oluşturur. Bu sebeple gece uyumadan önce cildin temizlenmesi sağlıklı bir cilt için gereklidir. Her cilt tipine uygun olarak, tonikler ve temizleyici köpükler yer almaktadır. Cildinizi gün içerisinde yaptığınız makyajdan tamamen arındırarak,  temizleyici köpükler ile birlikte yıkamanız gerekir. Tam olarak makyajın ciltten çıktığından emin olduktan sonra, cilt nemlendirilir. Direkt olarak köpüklenmiş ve sert tabaka halinde bırakılan cilt, nemlenmediği takdirde kırışıklığa sebep olabilir.


Peeling İle Ölü Derilerden Arınma

Cilt bakımı, belirli tonik ve köpükler ile birlikte yapılmaktadır. Ancak cilt üzerinde bulunan ölü derilerin, peeling ile birlikte temizlenmesi de haftada bir kez yapılması gereken bir durumdur. Cilt yapınıza göre yağlı ciltler için, karma ciltler için ya da kuru ciltler için farklı peelingler bulunmaktadır. Haftada bir ya da iki kez peeling yaparak, cildinizde bulunan ölü derilerin temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Cildiniz nefes alıp, yeniden canlılık kazanır. Peeling özellikle göz çevresi için kullanılmaması gereken bir durumdur. Yalnızca yüzünüzün belirli bölgelerinin, peeling ile arınmasını sağlayabilirsiniz. Cilt temizliği ve bakımı hakkında daha detaylı birçok bilgiye, Kocaeligo.com  sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Cilt Bakımı ve Pratik Makyaj Tüyoları

Doğru Fondöten Kullanımı

Makyaj yapmaya yeni başlayanlar için bir takım makyaj teknikleri bulunmaktadır. Bunlar arasında doğru fondöten kullanımı önemli bir detaydır. Cildinizde leke ya da renk tonunda bir bozukluk gibi çeşitli kapatılması gereken durumlar yok ise cildinize fondöten kullanmamanız gerekir. Ancak sivilce, renk tonunda farklılıklar ve bunun gibi durumlar için fondöten kullanmayı tercih ediyorsanız, BB kremleri tercih edebilirsiniz. Bu tarz fondötenler direkt olarak kalıp şeklinde durmaz. Krem şeklinde bir fondöten olarak düşünebilirsiniz. Kusurlarınızı kapattığı gibi gün içerisinde kendinizi iyi hissetmeniz adına da önemlidir. Krem fondötenler, makyaj yapmaya yeni başlayanlar için oldukça tercih edilen fondötenlerdir. Pratik bir tercih olarak, fondötenin eşit bir şekilde yayılmasında sünger kullanılabilir.


Far Kullanımı

Koyu tenli ya da açık tenli ciltler için farklı far kullanımları bulunmaktadır. Koyu tenli bir cilde oldukça canlı bir far sürmek, görünüm olarak kişiyi rahatsız edebilir. Ancak açık tonlu bir cilde oldukça koyu bir far sürmek ise aşırı bir makyaj olabilir. Bu sebeple far kullanımı, makyaj teknikleri içerisinde bilinmesi gereken önemli bir detaydır. Makyaj yapmaya yeni başlayanlar için açık toprak tonları, açık pembe tonlar ya da hafif ten rengi tonlar oldukça doğru bir kullanım olmaktadır. Böylelikle adım adım farın rengini koyulaştıra bileceğiniz gibi doğal ve taze bir görüntü de elde edilebilir.


Cilt Tonuna Uygun Ruj Seçimi

Ruj seçimi her dudak tonuna göre farklı şekillerde yer almaktadır. Makyaja  yeni başlayan bir kişi için direkt olarak mat rujlar kullanmak yerine, açık renkli dudak kalemleri ile dudağı renklendirebilirsiniz. Gece dışarıya çıkanlar için dudak nemlendiricileri ile parlak bir görüntü elde edilebilir.  Ancak burada önemli olan cilt tonuna uygun bir ruj seçimidir. Kocaeligo.com sitesi içerisinde makyajla ilgili birçok merak edilen bilgiye, detaylı şekilde cevap bulabilirsiniz.


https://kocaeligo.com/guzellik-sirlari-guncel


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !