Siyah saç boyası

 

Siyah saç boyası

Saçlarımız bizler için çok önemlidir. Vücudumuza olan yararları ya da işlevlerinden ziyade aynı zamanda bizler için estetik bir anlamı vardır. Bu nedenle her birimiz saçlarımıza düzenli bakım yapmakta, saç tipimizi tanıyarak buna uygun şampuan ve bakım kremleri ya da maskeleri seçmekte, zamanı geldiğinde ise düzenli olarak kestirmekteyiz. 


Bizler saçlarımıza bu kadar bakarak güzel ve bakımlı olmasını isterken aynı zamanda bazen şekillerini ve renklerini de değiştirmek isteriz. Bunun sebebi çevremizde gördüğümüz güzel renkleri saçlarımıza da kondurmak istememiz, hep yapmak istediğimiz ama bir türlü fırsat ya da cesaret bulamadığımız renkler için cesaret toplayabilmemiz, zaman zaman radikal saç değişikliklerini istememiz, arkadaşlarımızın tavsiyeleri, ya da bazen sadece kendi saç rengimizden sıkılmış olmamız bile saçımızın mevcut rengini değiştirmemizin sebebi olabilir. Fakat aldığımız bu radikal saç rengi değiştirme kararları ne kadar doğru? Saçımın rengini değiştirmeli miyim? Saç rengim sarı iken siyah renk boya kullanabilir miyim? Kızıl renk saçtan siyah renge dönebilir miyim? Saçlarımda boya var, siyaha boyamak zor olur mu? Siyah saç rengini kullanmak zor mu? 


Siyah saç boyası elde etmek zor mu? Siyah saç rengini kimler tercih etmeli? Kimler saçlarını siyaha boyayabilir? Saç rengi seçiminde nelere dikkat edilmelidir? Saç rengimi seçerken hangi hususlara özen göstermeliyim? Saçlarımı boyamak saç sağlığımı bozar mı? Saçları boyamak saç derisine olumsuz etki eder mi? Tüm bu soruların cevabı yazımızda mevcut. Siz de yakın vakitte saçlarınızı boyatmayı hatta siyah rengi tercih ederek boyatmayı düşünüyor iseniz doğru yerdesiniz. Kafanızda oluşan tüm soruları yanıtlamak amacıyla yazdığımız bu yazı sizlere siyah saç boyası hakkında adeta bir yol gösterici niteliğinde olacaktır.


Saçlarımızı Boyarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Saç sağlığımız oldukça önemlidir. Fakat bazen saç sağlığımızı ya da görünüşünü dikkate aldığımız kadar ne yazık ki saç derisinin sağlığına dikkat etmiyoruz. İşte bu noktada oldukça önemli ve korkunç sonuçlar ile karşılaşmamamız adına dikkat etmemiz gereken noktaları sizler için derlemiş bulunmaktayız. Öncelikle dikkat etmemiz gereken en önemli şey kendi sahip olduğumuz saç rengimizdir. Eğer ki saçlarımızı ilk defa boyuyor isek en önemli nokta da bu olmalıdır. Sizin için saç renginizi değiştirmek çok önemli bir mevzu değil ise zaten istediğiniz rengi istediğiniz zamanda düşünmeden ya da kaygı çekmeden yaptırabiliyorsunuzdur. Ancak bazı kimseler için saç rengini değiştirmek bu kadar kolay bir olay değildir. 


Saç rengini değiştirmeden önce sizleri kaygılandıran bu durum hakkında bilgi almak amacı ile belirli araştırmalara girmektesiniz. Fakat bir süre sonra baktığınızda elinize geçen tek şey tüm bu araştırmaların neticesinde kirli bilgilerde boğulmaktır. Bu noktada bizler devreye girmekteyiz. Kendi saç renginizin hangi renge kolay dönebileceğini hangi renge dönerken zorlanabileceğini ya da yıpranabileceğini bilmek çok önemlidir. Bu konuyu iyi araştırdıktan sonra saçlarınıza seçmiş olduğunuz rengi kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Fakat bu noktada da saçlarınızın istediğiniz renge ulaştırma amacı ile sürdüğünüz boya, sizlerin saç derisine zarar verebilmektedir. Ciltte gelişebilecek bazı reaksiyonlar hem sağlığınız açısından tehlikeli hem saçlarınızın sağlığı açısından tehlikeli hem de bazı cilt hastalıklarına yol açarak sizlerin hayatını zorlaştırabilme ihtimaline sahiptir. Bu neden saçınızı boyayacağınız boyaların içeriklerine dikkat etmek, kendi vücudunuzu tanıyarak hareket etmek, vücudunuza iyi gelmeyen minerallerden ya da bazı kimyasal maddelerden olabildiğince uzak durmaya çalışmak, saçlarınızı ve saç derinizi oluşabilecek herhangi bir hastalıktan korumak amacı ile atacağınız ilk adımlardan olabilir.


Şunu da belirtmeliyiz ki bazı renk tercihleri diğer renk tercihlerine kıyasla daha zor fakat daha güzel durmaktadır. Tabi ki kişiden kişiye değişiklik gösterebilen bu seçimler oldukça farklı kesimlere hitap etse de siyah saç rengi her toplumda her kültürde ve her iki cinsiyette de oldukça istenilen, kabul görülen bir renktir. Ancak söylediğimiz gibi bazı renkler daha zordur. Siyah bu bahsettiğimiz renklerden bir tanesidir. Hem elde edilmesi hem uygulanması zor olan bu renk sonuçlarını doğru şekilde bizlere verdiğinde karşılığını almış olacaksınız. Siyah saç boyası bu durumda oldukça önemli bir hal alıp seçiminin daha dikkatli ve hassas yapılması gerekmektedir. Hem içerdiği mineraller, kimyasallar açısından sizin cildinizi kötü etkilemeyecek yapıya sahip olup aynı zamanda da saç tellerinizi yıpratmadan, kopartmadan, esnetmeden sadece renklerini sağlıklı bir şekilde değiştirebilecek kapasiteye sahip olmalıdır. Işte bu sayede saçlarınız yıpranmanın, esnemenin, kopmanın aksine daha da beslenerek güçlenebilecek bir yapıya bile girebilmektedir. 


Hem saçlarınızın güzelliğini hem de saçlarınızın sağlığını önemseyen bir kişi iseniz saç boyası konusunda derin araştırmalar yapmalısınız. Özellikle amonyaksız formülleri tercih ederek saçlarınızın ekstra yıpranmasını önleyebilirsiniz. Saçlarınız yumuşayarak daha da ipeksi bir hal alabilir fakat bu kullandığınız boyanın kalitesine bağlıdır. Aynı zamanda siyah saç boyası, rengi güçlü bir şekilde yansıtmalıdır. Çünkü siyah oldukça güçlü bir renktir ve bu rengi saçlarınız için tercih ettiğiniz takdirde aynı etkiyi saçlarınızda da istemeniz oldukça doğaldır. Bu nedenle tercih ettiğiniz siyah saç boyası saçlarınıza rengin gücünü ve yoğunluğunu verebilmeli ve aynı zamanda saçlarınızı besleyerek kötü etkilerden koruyabilmelidir. Tüm bunları sağlayabilen, saçlarınıza istediğiniz rengi ve gücü verebilen boyalar her zaman tercihlerinizin bir numarası olmalıdır.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !