Bir fincan kahve için sevdiklerinizle

Bir fincan kahve için sevdiklerinizle


Turgut Uyar'ın dediği gibi "her şeyden biraz kalır diyordu hayat. Kavanozda biraz kahve, kutuda birkaç sigara , insanda biraz acı..

 

Kahve deyip geçmeyin efendim , o kahvenin bir ruhu var, yaklaşık 600 yıldır hayatımızda olan kahvenin; çiçekleri beyaz hoş kokulu, kirazı andıran kırmızı meyvesinin içinde iki çekirdek bulunan, ağacı bile dikildikten 3 yıl sonra meyve vermeye başlayıp 30 - 40 yıl boyunca aralıksız meyve veren, Habeşistan 'da başlayan Yemen , Mekke, Kahire, Şam'dan sonra İstanbul 'a İstanbul'dan da Avrupa ve dünyanın dört bir tarafına yayılan öyküsü vardır ayrıca öyle kolay değildir içimi o yüzdendir belki işveli bir şekilde cezveden fincana bırakması kendini ve eski tiryakilerin bin bir özenle tüketmeleri sert kahvelerini !

 

Kahvenin bir sohbet aracı olduğu doğrudur. Bakınız eskiden sabah eşlerini işe gönderen kadınlar "gel kız sana bi'kahve yapayım" cümlesi ile başlayan günlerini akşam olunca yemekten sonra "yorgunluk kahvesi yapayım sana bey" cümlesi ile bitirmemişler midir? Kahvaltı kültürümüz bile kahve + altı şeklindedir, sonradan öğün haline gelmiştir. Kız isteme merasimlerimiz kahve ile gerçekleşir bizim. Şiirlerimize türkülerimize şarkılarımıza konu olmuştur Türk kahvesi hatta kızlarımızın kaşı gözü bile kahve fincanlarına benzetilmiştir.

 

70 yıllık bir kahve işletmesinin üçüncü kuşak işletmecisi olarak biraz daha özel bir yer alır benim hayatımda Türk Kahvesi, kahve benim için özlemektir çocukluğumu, düşlemektir geleceğimi.

 

Bugün 1 Ekim , Uluslararası Kahve Organizasyonu kahve gününü resmi olarak 1 Ekim olduğunu ilan etti.. Kurukahveci Şeref Ünel olarak biz kahve tiryakileri için her gün kahve günü olsa da hadi şimdi bir fincan kahve için sevdiklerinizle ve o kahveli dudaklarınızla bir şeyler fısıldayın sevdiklerinize diyoruz.

 

Kahve keyfinde bir gün diliyorum


 www.kurukahveciserefunel.com.tr


www.instagram.com/kurukahveci_seref_unel


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !