Orgazm: Gerçek mi, Sahte mi?

Orgazm: Gerçek Mi, Sahte Mi?

Bir şeyin kırıldığının farkına varılmazsa onu düzeltmek gerektiği nasıl bilinebilir? Doğru ve yerinde tepkiler verilmezse partnerin nelerden zevk aldığı bilinemez. Partnerin orgazm taklidi yapıp yapmadığını anlamak için bilinmesi gereken hususları inceleyelim.

Peki orgazm: gerçek mi yoksa sahte mi? nasıl anlarız?

Orgazm Sahte mi Gerçek mi Nasıl Anlaşılır?

Seksin çok eğlenceli olabileceği gibi beceriksizlik kaynağı olabileceği de bir gerçektir. Özellikle kadınların erkeklerini özel hissettirmek için orgazm taklidi yaptığı bilinmektedir. Erkekler ise genelde benliklerinde problem yaşamak istemediklerinden orgazmın etrafında dolaşıp durmaktadırlar. Bununla beraber, erkeklerin büyük bir kısmının da orgazmının sahte olduğunu söylemekte fayda vardır. Doğru bilgiye ulaşmak, erkekler için kadınlardan daha kolay olsa da, bu durum yatak odasında bir gece geçirdikten sonra pek çok kişinin memnuniyetsiz kaldığı gerçeğini değiştirmemektedir. Peki orgazm: gerçek mi yoksa sahte mi? nasıl anlarız?

Dürüst olmak gerekirse orijinal orgazm geleneksel anlamda her zaman seksi olmamaktadır. Orgazm anında insanlarda yüz tuhaf şekiller alabilmekte ve garip sesler çıkarılabilmektedir. Bu durum her zaman sevimli olmamaktadır. Eğer partnerinizin ifadeleri ve iç çekişleri nefessiz ve rastgele olmak yerine, ölçülü ve uyumlu ise, muhtemelen görmek istediğinizi bildiği şovu sergiliyor olabilmektedir. İlişki sırasında partneriniz ne kadar doğal tepkiler veriyorsa, o kadar doğal orgazm oluyordur demektir.

Orgazma ulaştıktan sonra siz gevşemiş durumda iken partneriniz sessizce orada uzanıyor ve tepkisiz duruyorsa bir problemin varlığından söz edilebilir. 

İlişki bitiminde kendinizle gurur duyuyor ve oksitosin etkisiyle sarılmak istiyorsunuz, seksin ne kadar harika geçtiğine dair birkaç cümle kuruyorsunuz. Seks sonrasında genellikle insanlar az önce yaşadıklarının güzelliğiyle ilgili birkaç cümle duymak isterler, bu durum onaylanma güdüsünden kaynaklanmaktadır. Partnerinizin gözlerine baktığınızda bu çok güzeldi vb. diyerek lafı geçiştirebilir veya aktif olarak göz temasından kaçınabilir. Bu durum utangaç olması ile ilgili değildir, gözünüze bakamaz çünkü yalan söylemekten dolayı suçlu hissedebilmektedir. Peki orgazm: gerçek mi yoksa sahte mi? nasıl anlarız?

Orgazm olamadığı ve doruğa ulaşamadığı halde partnerinin becerilerini öve öve bitiremeyen sözler gerçeği pek yansıtmamaktadır. Kendisinin tatmin olmaması konusunda partnerinin kendisini kötü hissetmesini istemez ve bu yüzden yerinde olmayan gereksiz övgüler yapıyor olabilir. Eğer partneriniz sekste ne kadar iyi olduğunuzu sürekli tekrarlayıp duruyorsa, şüphelenmekte haklı olabilirsiniz. Bilindiği üzere seks sonrasında konuşmak ve deneyimler ile ilgili hisleri paylaşmak normal olsa da, fazlası sıkıcı ve yapmacık olabilmektedir.

Uzun bir zaman tek bir partnerle birden fazla cinsel ilişki yaşadığınızda, eğilimleri hakkında bilgi sahibi olmanız gereklidir. Çoğu zaman, orgazm olmak üzere olduğunu tam olarak ölçebilirsiniz. Bunun yanında, zamanlamanın erken olduğunu ve kendisinin beklediğinizden daha erken orgazm olduğunu iddia ediyorsanız, o zaman bu size yalan söylediğinin bir göstergesi olabilir. Peki orgazm: gerçek mi yoksa sahte mi? nasıl anlarız?

Uzun zamandır birlikte olduğunuz partnerinizin orgazma giden tüm yollarını biliyormuş gibi hissediyor olabilirsiniz. Ardından bir gün bir bilindik bir yöntem uygulamakta iken, birden farklı bir metodu denemeye başladınız. Sonuç? Titremek yerine çığlık mı attı? Neden bu kez farklı? Ne yazık ki, bu durumdan büyük olasılıkla bıkmış demektir. Bu sefer gerçek bir orgazm istediğine karar veriyor ve sizi yeni yollara yönlendirmek istiyor olabilir. Kesinlikle partnerinizi bu noktada yargılamayın. Çenenizi kapalı tutun ve direktiflerini uygulayın. Sahte tepkilerle yeni noktalarını keşfetmenizi istiyor olabilir.

Özellikle erkekler genel olarak orgazmdan hemen sonra 2. tura başlama performansı göstermek istemezler. Toparlanma ve makineyi yeniden şarj etmek için süreye ihtiyaç vardır. Çoğunlukla kadın için de aynı durum söz konusu olsa da eğer bir önceki orgazm sahteyse ve sadece sizi kandırmak veya üzmemek için orgazm taklidi yaptıysa henüz doyuma ulaşmamış demektir ve bu nedenle hemen arkasından 2. tura çıkmak istemesi normaldir.

Eğer seks sırasında prezervatif kullanıyorsa ve orgazm sesleri çıkardıysa, prezervatifin içi dolu olmalıdır. Aksi durumda size yalan söylüyordur. Tabi kimse seks sonrasında prezervatifin durumuna bakmaz, ancak şüphe duyuyorsanız bir göz ucuyla bakabilir ve gerçeği anlayabilirsiniz.

Eğer partnerinizin orgazm taklidi yaptığını düşünüyorsanız belki de ciddi sağlık problemleri vardır veya sertleşme zorluğu yaşıyordur. Bu durumu onunla konuşmalı ve destek olmalısınız. Ayrıca sizi üzmek istemediği için de bu yola başvurmuş olabileceğini unutmayın. Önce sebebe, sonra çözüme odaklanmak gereklidir.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !