Dünyanın en nadir güzelliklerinden biri: Kapadokya

Kapadokya denince herkesin aklına efsane peri bacaları ve balonlar geliyor. Bölgeyi rengarenk bir cümbüş haline getiren balonlar arasından hiç ayrılmak istemeyebilirsiniz.

Benzersiz doğal yapısı ve tarihi unsurlarıyla Kapadokya yıllardır birçok insanın defalarca ziyaret ettiği yerler arasında. Kültürel miraslar arasında yer alan peri bacaları Kapadokya turizmini canlandıran unsurların başında geliyor. Kış mevsiminin gelişiyle birlikte peri bacalarının üstünü örten karlar bölgeye ayrı bir hava katıyor.

Kapadokya’nın yanı sıra çevresinde yer alan Ürgüp, Göreme, Uçhisar’daki tarihi konakları ve mağara evlerini ziyaret edebilirsiniz. Mağara evlerinin birçoğu artık butik otellere dönüştürüldüğü için dilerseniz burada konaklayabilirsiniz. Kapadokya otelleri ve çevresinde kalabileceğiniz yerler hakkında daha geniş bilgi sahibi olmak için Neredekal otel arama motorunu kullanabilirsiniz.

Kapadokya’daki balonlarla göküyüzüne doğru yükselirken geride bıraktığınız eşsiz manzaraya bakmaya doyamabilirsiniz. Bu gezi esnasında balondan birçok yeri küçültülmüş halde de olsa görebiliyorsunuz. Kapadokya’da balonlar günün ilk ışıklarıyla birlikte havalanıyor. Güneşin doğmaya başladığı o anlarda balon yolculuğu yapmanın tadına varabilirsiniz. Bölgeyi yılın her mevsiminde ziyaret edebilirsiniz.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist bölgeyi gezmek ve tatil yapmak için akın ediyor. Doğal yapısı kadar otelleriyle de göz kamaştıran Kapadokya’da çoğunlukla bölgenin mimarisine uygun butik oteller yer alıyor. Oteller hakkında ayrıntılara ulaşmak istiyorsanız Türkiye’nin otel arama motoru Neredekal.com’dan daha geniş bilgilere sahip olabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe