Mutlu Bir Cinsellik İçin Vajinismustan Kurtulma Yolları

Kadın cinsel problemleri arasında sıkça duyulan vajinismus ülkemizde de yaygın olan problemler arasında bulunuyor. Uzman doktor yardımı ile tedavi edilebilecek olan bu hastalığın kadınlar üzerinde çok büyük olumsuz etkileri bulunuyor. Evlilikleri tehlikeye atan ve cinsel yaşamı bir kâbus haline getiren vajinismus problemi, kadınların istedikleri anda cinsel ilişkiye girmesini engelleyen bir rahatsızlıktır. İlişki sırasında istemeden kendini kasarak erkeğin vajinada ilerlemesine engel olan kadınlar ilişkiyi önleyerek cinsel yaşamda daha pasif bir rol üstleniyorlar. Eşini mutlu edemeyen ve kendinden büyük bir eksiklik olduğunu düşünen kadınların da evlilik hayatları bir süre sonra daha da kötü bir hale girmeye başlıyor.


İyi Bir Cinsel Yaşam İçin Bilinçli Tedavi

Kadınlar genelde utandıkları ve geçmişten gelen alışkanlıklar neticesinde cinsel problemlerinde doktora gitmeye utanıyorlar. Aynı şekilde eşleri de bu konuda kadınlara yeteri kadar destek vermediklerinde sorun daha da büyüyerek içinde çıkılmaz bir hale gelebiliyor. Oyca cinsel yaşamın daha hareketli olması ve kadınların da bu yaşam içerisinde gereken zevki alabilmesi için cinsel problemlerde uzman doktordan yardım almak kaçınılmaz bir durumdur. Vajinismus rahatsızlığından kadınların nasıl kurtulacağı bilgisinden önce bu rahatsızlıkların nasıl oluştuğunun bilinmesi gerekiyor. Öncelikle vajinismus yalnızca ilk defa cinsel ilişki yaşayacak olan kadınlarda görülen bir problem değildir. Bu sorun yıllarca evli olup normal cinsel hayatı olan kadınlarda da ileriki dönemlerde kendini gösterebiliyor.

Primer ve Sekonder Vajinismus

İlk defa cinsel ilişki yaşayacak olan kadınlarda görülen hastalık Primer vajinismus olarak adlandırılıyor. Bu problem genel olarak ilk gece korkusu nedeniyle ortaya çıkıyor. Sekonder vajinismus ise cinsel yaşamı olan ancak yaşadığı bir düşük, zor doğum ya da kürtaj gibi durumlar karşısında ortaya çıkıyor. Her iki durumda da kadın cinsel yaşamdan uzaklaşıyor ve ilişki sırasında bacakları tamamen kapatarak ilişkinin gerçekleşmesinin önüne geçiyor. Vajinismus tedavisi Ankara uygulamaları her iki türden vajinismus probleminin tedavisinde son derece etkili oluyor.

Vajinismustan Nasıl Kurtulabilirsiniz?

Vajinismus tedavisi Ankara uygulamaları ile bu problemden kurtulmak mümkün oluyor. Doktorların uyguladığı çeşitli tedavi yöntemleri sayesinde çok kısa bir süre içerisinde bu rahatsızlıktan kurtularak daha sağlıklı bir cinsel yaşama kavuşmak mümkün hale geliyor. Sıkıntılı bir süreç olan vajinismus gereken tedavi koşulları sağlandığında ve alanında uzman olan bir doktordan yardım alındığında aşılmayacak bir sorun değildir. Önemli olan kadınların bu rahatsızlık durumunda utanç ya da eksiklik duymaması ve tedavi için doktora başvurmaktan çekinmemesidir. Tedavi için hastanın da istekli olması son derece önemli bir adımdır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe