Hangi ayda hangi balık yenir?


Balık söz konusu olduğunda tazelik ve lezzet önemlidir. Her balık her mevsimde aynı lezzeti vermez. Balık tutkunları bilirler, balık buzhaneye girdikten sonra tadından kaybeder. O nedenle taze balık lezzetli balıktır. Sizin için denizden gelen bu enfes lezzetin hangi ayda hangi balıklarda zirveye ulaştığını araştırdık.

Ocak Hamsi'nin en lezzetli olduğu, kefalin en dolgun olduğu dönemdir. Hamsinin sezonu eylül-ekim gibi başlasa da erişkinliğe ulaşan hamsileri çok ta olgunlaşmadan tükettiğinizde aradaki farkı anlarsınız.

Şubat ayının favorisi elbette gümüş balığı. Kefal balığı da şubat ayında gayet lezzetli olur. Ama gümüş balığının tadını bilenler o tadı şubatta yakalayacaklarını da bilirler.

Mart demek levrek demek. Barbunya ve Levrek balığı mart ayında sofralarınızı şenlendirmeli. Özellikle Levreğin yumuşak kıvamı martta başka bir lezzet bırakır damaklarda.

Nisan ile birlikte daha dolgun balıklara yönelebilirsiniz. Mesela kılıç balığı ya da kalkan balığı bir bahar lezzeti olarak menülerde yerini almalı.

Mayıs ayıyla birlikte yaza hazırlanmaya başlarız. Denizlerden gelen lezzetlerde değişmeye başlar. Dil balığı ya da tekir daha önce denemediyseniz size baharda da balık yedirecek damak tatları arasında yerini alabilir.

Haziran ayının gözdesi kırlangıç balığı. Tabi karagöz'ü de unutmamak gerekir. Bu iki lezzet sıcak yaz akşamları için uzun süren sohbet masalarında sizlere eşlik edebilir.

Temmuz deniz dünyası için istirahat vaktidir. Bu aya özel bir lezzet yoktur ama Tekir ve Barbunya temmuzda da lezzetinden ödün vermez. Yani yaz geldi diye balık keyfine ara vermenize gerek yok.

Ağustos sıcaklarının yaz lezzetlerinden olan Sardalye için sofranızda yer açmalısınız. Yaz mevsiminin son demlerinde sardalyayla birlikte çingene palamudu da size yazdan kalan damak lezzetleri olarak kendisini hatırlatacaktır.

Eylül'de deniz bereketlenir. İzmarit, istavrit, kırlangıç gibi özlenen lezzetlerle hasret giderme zamanıdır.

Ekim demek palamut demek. Kuzeyin sert ve lezzetli balığı palamut için en lezzetli olduğu ay ekimdir. Kış palamutsuz geçer mi hiç?

Kasım ile birlikte kış kendisini iyice hissettirir. Ama denizde durum farklıdır. Uskumru ve pisi balığı sizi bu ayda balık lezzetinden geri bırakmayacaktır.

Aralık'ta da torik, tekir ve çinakop denemelisiniz. Evet, aralık demek balıkta ızgara demek. Izgarada Balık için en ideal ay yılın son ayı.

Balık keyfini evinizde yaşayabileceğiniz gibi muazzam bir deniz manzarası eşliğinde bir balık restoranında da yaşayabilirsiniz. Bir Bakırköy Balık Restoranı klasiği olan Florya Balık size boğazın keyifli manzarası eşliğinde "sandaldan  sofraya" bir lezzet sunacaktır. AquaFlorya Balık restoranı ulaşımı kolay, otopark sorunu olmayan, denize nazır ve konforlu mekanıyla sizleri bekliyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !