Liposuction Nedir, Neden Yapılır?

Bir tür yağ aldırma operasyonu olarak bilinen liposuction, deri altında biriken ve kötü görünüme sebep olan yağ tabakalarının alınmasıdır. Bu işlem önceden kesi ile yapılırken günümüzde gelişen teknolojiler sayesinde kesi işlemine gerek olmaksızın yapılabilmektedir. Kesi yapılsa bile bunlar milimetrik boyutlarda olmaktadır. Son dönem yağ aldırma operasyonları, işlem sonrasında herhangi bir ağrıya neden olmamaktadır. Bir de usta eller tarafından yapıldığında, uzun zamandır verilemeyen yağ kitlelerinden kurtulmak mümkün olmaktadır. Bu amaçla uygulanan farklı yağ alma yöntemleri bulunmaktadır.

Liposuction Nasıl Yapılır

Bölgesel ya da tüm vücutta kötü görünüme yol açan yağların aldırılması pratik olarak uygulanan 3 yöntemden biriyle yapılmaktadır. Bunlar vaser, lipomatik ve lazer yöntemleridir. Vaser liposuction tekniği, yağ tabakalarının ses dalgalarıyla parçalanması işlemidir. Bu yöntemde vücut içinde dağınık halde bulunan yağ tabakaları bir araya toplanarak kesi yapılmaksızın alınmaktadır. Bir diğer teknik olan lipomatik, vücutta 5-10 mm arası ufak kesiler açılmasını gerektirmektedir. Bunun için de öncesinde yapılacak işlemin boyutuna göre genel ya da lokal anestezi uygulanmaktadır. İşlem süresi uygulama yapılacak bölgeye göre değişmektedir. Sadece göbek ya da uyluk gibi bir bölgede işlem yapılacaksa bu durumda işlemin 1 saatte bitebilmesi mümkün olmaktadır. Çok ufak kesiler açılarak yağ tabakalarının vakumlu borular yardımıyla alınması sağlanmaktadır. Çoğu kişinin bildiğinin aksine ise liposuction sadece göbek yağlarından kurtulmak için değil, vücuttaki birçok bölgede uygulanmaktadır. Lazer liposuction da kesi olmaksızın uygulanan bir diğer yöntemdir. Üstelik sadece yağ alma işlemi değil, yağ alma sonrası vücut toparlama işlemi yapmayı mümkün kılmaktadır.

Liposuction ile İstenmeyen Yağlarından Kurtulmak Mümkün!

Yağ alma işleminde ilk hedef vücuttaki selülit gibi kötü görünüme neden olan yağ tabakalarından kurtulmaktır. Bunun için öncelikle kişinin kilo verme çabasında olup olmadığı tespit edilmektedir. Ne kadar çok spor yapsa da kaybolmayan bel, boyun, gıdı bölgelerindeki yağlar, bu işlemi kaçınılmaz kılmaktadır. Daha sıkı bir vücuda kavuşmak ve daha sağlıklı bir yaşam sürmek için göbek yağları liposuction ile alınabilmektedir. Bunun dışında ise beli çevreleyen simit bölgesi olarak bilinen ve kalın görünüme yol açan bel çevresi yağları aynı yöntemle alınmaktadır. Uyluk içi ve çevresinde biriken yağlar nedeniyle etek ve tayt gibi kıyafetleri rahatlıkla giymek mümkün olmayabilmektedir. Bu rahatsızlığı gidermek için uyluk bölgesi yağları alınmakta, bacakların daha düzgün görünmesi sağlanmaktadır. Ayrıca işlem yapılabilen diğer bölgeler arasında üst kol ve kol altı bölgesi bulunmaktadır. Yüzde ablak bir görünüm oluşturan çene altı yağları da çoğu kişinin kurtulmak istedikleri arasındadır. Bu amaçla, çene altı yağları liposuction ile alınmakta ve kişinin boyun çevresi çok daha estetik bir görünüme kavuşmaktadır. İşlem yapılan bir diğer bölge meme bölgesi olarak bilinmektedir.

Liposuction Sonrasında Aynı Gün İçinde Taburcu Olmak Mümkün mü?

Yağ alma işlemi sonrasında 2 ile 5 saat arasında taburcu olunmaktadır. İşlemin büyüklüğü bu süreyi etkileyen faktördür. Ama büyük bir cerrahi işlem uygulanmadığı için hastaların aşırı ağrı ve sızı duyacakları bir durum olmamaktadır. İşlem sonrasında gerekli yönlendirmeler yapılarak, özellikle korse kullanımına dikkat çekilmektedir. Korse, işlem uygulanan bölgelerin çok daha kısa sürede toparlanmasına yardım etmektedir. Oluşabilecek şişlikleri minimize etmek ve sıkı görünüme kısa sürede kavuşmak için işlem sonrasında verilen doktor tavsiyeleri büyük önem taşımaktadır. Vücudun kendini toparlaması ve pürüzsüz bir görünüme kavuşması için ise 15 gün ile 6 ay arası bir süre gerekmektedir. Ayrıca alınan yağ tabakalarının yerine bir yenisi gelmemesi için kişilere protein ağırlıklı beslenme önerilmektedir. Son olarak belirtilmesi gereken nokta ise işlemin kadın ya da erkek fark etmeksizin 18 yaşından büyük kişilere uygulanabildiğidir.  

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !