Ramazan’ın Yıldızı Domates Çorbası

Yemek.com Ramazan’ın ilk 20 gününde kullanıcıların en çok ilgi gösterdikleri yemek tariflerini inceleyerek bu yılın iftar trendlerini açıkladı. 

Verilere göre, çorba tarifleri okuma oranı 3,5 kat arttı ve başta domates olmak üzere çorba çeşitleri iftar sofralarını lezzetlendirmeye aday oldu. Et ve tavuk tarifleri ise 2,5 kat daha fazla okundu. Yemek.com kullanıcıları tatlı tariflerini ise önceki haftalara göre 2,5 kat daha fazla okudular ve tatlı tariflerinin gözdesi de şekerpare oldu.

Türk ve dünya mutfağının lezzetlerini eğlenceli tarifler ve videolar ile kullanıcılarıyla buluşturan Yemek. com, Ramazan’ın ilk 20 gününde kullanıcılarının en çok ilgi gösterdikleri tarifleri inceleyerek popüler lezzetleri açıkladı.

Türk halkı Ramazan ayında çorbadan ana yemeğe, salatadan tatlıya kadar birçok tarifi inceleyerek mükellef bir iftar sofrası kurmak için kolları sıvadı. Yemek.com’un verilerine göre bu kategorilerdeki tariflerin tamamının görüntülenmesinde ortak bir artış yaşandı.

Tariflerin görüntülenme oranına bağlı olarak Yemek.com’un ziyaretçi sayısı da bir önceki aya göre yüzde 62 arttı ve Yemek.com Ramazan’ın ilk 20 gününde günde 1 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edildi.

Ramazan tariflerinin yıldızı domates çorbası oldu
En çok okunan tarifler incelendiğinde, iftar sofralarına geleneksel lezzetlerin aday olduğu görülüyor. Bu lezzetlerin başında ise okunma sayısını rekor bir şekilde artıran ve iftara hafif bir başlangıç yapmamızı sağlayan çorba geliyor. Önceki haftalara göre 3,5 kat daha fazla okunan çorba tarifleri arasında en gözde olan ise domates çorbası tarifi. Okunma oranını 2,5 kat artıran domates çorbası tarifi dışında mercimek çorbası ve ezogelin çorbası tariflerinin okunmasında da büyük bir artış yaşandı.

Ana yemek tariflerinde et ve tavuk başı çekiyor
Ana yemek kategorisinde ise et ve tavuk tariflerindeki okunma artışı dikkat çekiyor. Hem tavuk tariflerinin hem de et tariflerinin görüntülenmesinde 2,5 kat artış yaşandı. Bu kategorilerde en çok okunan tarifler ise islim kebabı, tavuk sote, hünkâr beğendi ve tas kebabı oldu.

Türk halkının iftar sofrasında pirinç pilavı, makarna ve bulgur pilavı eksik olmuyor. Yemek.com kullanıcıları da bu lezzetler arasında en çok domatesli bulgur pilavını merak ettiler. Domatesli bulgur pilavı tarifi tüm tarifler arasında ise en çok okunan altıncı tarif oldu.

Soğuk-Sıcak Başlangıç tarifleri artışta
Ana yemeklerin dışında kalabalık sofralarda farklı lezzetleri de sunmak isteyenler soğuk-sıcak başlangıç tariflerine yöneldi. Diğer aylara göre okunma oranı yüzde 145 artan aperatifler karnımızı doyurma, yemeğimizi soğutma kaygısı olmaksızın sofralarımızı ayrı bir keyfe dönüştürüyor. Bunların arasında ise en çok okunan tarifler mücver, zeytinyağlı biber dolması ve zeytinyağlı yaprak sarması oldu.

Güllaç yine Ramazan tariflerinin vazgeçilmezi oldu
Yemek. com’un verilerine göre tatlı tarifleri okunma oranları en çok artış gösteren kategoriler arasında yer alıyor. Ramazan’da tatlılarda geleneksel lezzetlerimizden vazgeçmediğimizin en büyük göstergesi şerbetli tatlıların okunmasında yaşanan 2,5 kat artış. Bu tatlılar arasında en çok okunan tarifler ise şekerpare, revani ve kalburabastı oldu.

Ramazan’ın en sevilen tatlısı güllacın tarifi ise geçen aya göre 11 kat daha fazla okunarak bütün tarifleri geride bıraktı. Ayrıca, sütlaç ve irmik helvası da en çok okunan tarifler arasında yer aldı.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe