Kadınların Gözdesi Pırlanta Yüzükler

Pırlanta yüzük evlenme tekliflerinin veya hediye seçeneklerinin arasında birinci sırada yer almaktadır. Artan rağbet pırlanta yüzük fiyatlarının da her bütçeye hitap eden fiyatlara kadar satılmasına faydalı oldu.

1900’lü yıllarda sadece soylu ailelerin alabildiği pırlanta yüzükler günümüzde muhteşem kampanyalar ile hayal olmaktan çıktı.

Özellikle evlilik tekliflerinin vazgeçilmezi olan pırlanta yüzük modelleri farklı özelliklere sahiptir. Dış görünüş bakımından birbirine çok benzese de her pırlanta kendi içinde farklı özelliklere sahip ve benzersizdir.

Pırlanta yüzük bir kadını sevindirmenin en etkili yoludur. Peki, pırlanta bir yüzük seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Sertifikaya Sahip Olmalıdır
Pırlanta yüzük satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli konu sertifikalı olmasıdır.

Thales Pırlanta olarak HRD ve GIA sertifikalı pırlanta taşlar ile sektörde güvenilir pırlanta firması olmanın verdiği huzur ile yaşamımızın parlayan yıldızları olan kadınlarımızın ışıltılarına ışıltı katmaktayız.

Satın almak istediğiniz pırlanta yüzük modellerinin sertifikalı olmasına özellikle dikkat etmelisiniz. Sertifikalar pırlantanın gerçekliğini ve taşın özelliğini belirten belgelerdir.

Pırlanta Yüzükte 4C Kuralı
Pırlantanın tüm özellikleri kısaca 4C olarak adlandırılır. Bu 4C kuralı berraklık, kesim, karat ve renk özelliklerini ifade eder.

Elbette kimse pırlanta uzmanı değil sizlere en kolay olarak pırlanta satın alırken 4C kurallarını kısaca anlatarak bilgi sahibi olmanızı sağlamak istemekteyiz.

Karat Özelliği
Pırlanta bir yüzük satın alırken karat özelliğine öncelikle dikkat etmelisiniz. Çünkü kaç karat ağırlığında bir yüzük istediğiniz sizin bütçeniz ile doğrudan alakalıdır.

Karat sertifikalarda veya pırlantanın özelliğinde 100 ct veya 0.50 ct şeklinde ifade edilir.

Renk Özelliği
Pırlanta yüzük satın alırken dikkat edilmesi gereken ikinci önemli özellik renktir. Dünyadaki en kıymetli pırlantalar tamamen renksizdir.

Dünyada pırlanta renginin belirlenmesi için renk skalası ölçüsü kullanılır. Bu cetvele göre en iyi pırlanta rengi D olarak başlar Z’ye kadar en kalitesiz pırlanta sıralamasında ilerler.

Bu özelliği pırlantanın maddi değerini belirlediğinden bütçenize göre istediğiniz pırlantayı seçebilirsiniz

Berraklık Özelliği
Pırlanta satın alırken karat ve renkten sonra berraklık özelliği gelir. Pırlantanın üzerinde yer alan lekelere göre belirlenen bir özelliğidir.

Berraklık skalasında VVS1 ve VVS2 aralığında olan pırlantalar en berrak olarak belirlenir buna göre fiyatları da yüksektir.

Kesim Özelliği
Pırlanta yüzük seçerken dikkat edilmesi gereken son özellik ise kesimdir. Pırlanta yüzük modeli seçerken birbirinden farklı kesim şekilleri ile karşılaşabilirsiniz.

Köşeli kesime sahip olan modeller ışığı daha az yansıttığı için çok az tercih edilir. Tüm dünyada en çok tercih edilen pırlanta kesim modeli yuvarlak olanıdır.

Pırlanta yüzük seçerken tercih ettiğiniz modelin üzerinde yer alan taş sayısından ziyade toplam karat ağırlığı fiyatlarda etkili olmaktadır.

Thales Pırlanta olarak 1996 yılından itibaren değerli taşları sanata çeviren usta eller ile göz kamaştıran tasarımlar üretmekteyiz.

Her bütçeye hitap eden koleksiyonlarımız ile hayallerinizi gerçekleştirmek için buradayız.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe