Backlink Nedir?

Backlink nedir sorusunu kısaca tanımlamak gerekirse, Bir web sitesinin başka bir sitesine görsel veya yazılı olarak link çıkışı yapması demektir. Bir başka deyiş ile bir internet sitesinin başka bir internet sitesinin linkini yayınlayarak o siteye referans olması anlamı da taşır.

Sitenin anasayfasından veya alt sayfalarından bir başka siteye link çıkışı yapılması SEO açısından da son derece önemlidir. Google daha önceki değerleme kriterlerine göre siteleri PageRank değerleri üzerinden değerlendirirdi. Son güncellemelerden sonra PageRank değeri diye bir şey söz konusu değil ancak hala SEO için öenmli bir etkendir.

Backlink Nasıl Alınır?

Birçok web sitesi sahibi, sitesinden gelir elde etmek için backlink satışı yapmaktadır. Bu satışı yapan sitelerden  belirli bir ücret karşılığında satın alınabilir. Aylık, 3 aylık, 6 aylık veya yıllık şeklinde satılır ve süresi dolduğunda yapılan link çıkışı iptal edilir.

Backlink iki çeşittir. Dofollow ve NoFollow şeklindedir. Dofollow backlink SEO açısında pek katkı sağlamaz iken NoFollow çeşidi SEO'ya büyük ölçüde katkı sağlar.

Arama motorlarının geliştirdiği algoritmalar web sitesini tararken dışarıya yani başka siteye yada sitelere verilmiş linkleri de inceler. Eğer dışarıda başka sitelere verilmiş linkler NoFollow çeşidi ise bunu değerli bir site olarak görür ve link verilen sitenin değerini arttırır.

Backlinki alan site SEO açısından büyük fayda görürken veren site de aynı ölçüde SEO açısından zarar görür. Bu da alırken ve verirken çok dikkatli olunması gerektiğini gösterir.

Backlink Nereden Alınır?

Backlink almak kadar hangi web sitesinden alınacağı da büyük önem taşımaktadır. Özgün içerikleri olmayan, kopya içerikler ile yayın hayatına devam eden, SEO çalışmaları yapılmamış ve kalitesiz web sitelerinden almak siteye zarar verir.

Peki Backlink Nereden, Nasıl Alınmalıdır?

Alınacak sitenin çok fazla link çıkışı bulunmamalıdır. Alınan Backlinkler kesinlikle NoFollow özelliği taşımalıdır. Özgün ve güncel içerikler paylaşan web sitelerinden alınmalıdır. Backlink alınacak web sitesinin SEO çalışmaları yapılmış olmalıdır. Kaliteli bir tasarım sahip olan sitelerden ve ziyaretçi sayısı yüksek web sitelerinden alınması gerekmektedir.

Örnek ile Backlink Alımı!

Backlink alımı konusu tanımsal bakımından dolayı zor veya yanlış anlaşılabilir. Bu durumu bir örnek vererek açıklık getirmek iyi olacaktır. Konusu kuyumculuk olan bir web sitesi, kuyumcu web sitelerinden satın almalıdır. Kuyumcu web sitesi bir inşaat web sitesinden link alımı yaparsa SEO açısından pek bir faydası olmaz. Kuyumcu, kuyumcu web sitesinden web sitesi alarak daha fazla katkı sağlayabilir.

Bunu şöyle düşünebilirsiniz. Kuyumculukla uğraşan bir esnaf altın satın almak isteyen bir müşterisine başka bir kuyumcu arkadaşından da alış veriş yapmasını tavsiye etmek yerine inşaat firmasından altın satın almasını tavsiye etmesi gibidir. Her zaman aynı konular üzerine faaliyet gösteren sitelerden alınmalıdır. Webmaster forumlarında ücretsiz link takası yapanlara ulaşarak sitenize link çıkışı sağlayabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe