Yağ yakan atıştırmalıklar

Diyet listelerinin bozulmasına neden olan atıştırmalıklar yerine hem diyete hem de kilo vermeye yardımcı olan yağ yakan atıştırmalıkları denemelisiniz.

Sağlığınızı korumasının yanında hem yapacağınız diyete hem de kilo vermenize yardımcı olan atıştırmalıklar tercih edebilirsiniz. Yağ yakan atıştırmalıklar olarak da bilinen bu besinleri ara öğünlerde tüketerek hem gerekli-gereksiz acıkmanın önüne geçmiş, hem de sağlığınızı korumuş olacaksınız

Dr. Mehmet Öz'den yağ yakan atıştırmalıklar

Dr. Mehmet Öz tarafından da tavsiye edilen bu yağ yakan atıştırmalıklar, ara öğünlerde değiştirerek yendiğinde yağ yakıcı özellikleri ile zayıflamaya da büyük ölçüde yardımcı olmaktadır.

İşte Dr. Mehmet Öz tarafından da tavsiye edilen yağ yakan atıştırmalıklar listesi...

İncir

Bu meyve sizi daha uzun süre tok tutmaya yardımcı olan incir, lif bakımından oldukça zengindir. Lif kaynağı bu besini atıştırmalık olarak tüketmek, hem daha az yemenize hem de yağ yakmanıza yardımcı olur. Ayrıca canınız tatlı istediğinde, ilave şekerli işlenmiş bir şey yemek istemiyorsanız incir harika bir alternatiftir. Kurabiyeden, kekten vazgeçin ve sağlığınız için taze ya da kuru incire yönelin.

Meyan kökü

Şeker-çikolata reyonunu es geçin ve mahallenizdeki doğal ürünler satan mağazaya girin. Meyan kökü yağ birikmesinde rol oynayan enzimi bloke eder ve açlık krizlerini önlemeye yardımcı olur.

Fasulye

Çözülebilir lif zengini fasulye çeşitleri sindirim kanalında sağlıklı bakteri oluşumunu destekler ve enflamasyonu (iltihaplanma) azaltmaya yardımcı olur.

Karpuz

Yazın en sevilen meyvelerinden olan karpuz, amino asitleri artırır ve metabolizmayı desteklemeye yardımcı olur. Ayrıca karpuzun çoğu su olduğundan vücuda yeteri kadar su sağlar. Yağ yakmaya başlamak için ihtiyacınız olan tek şey günde 150 gram karpuz... İster dilimleyip yiyin, ister blendera atıp keyifle yudumlayın...

Antep fıstığı

Antep fıstığının sağlığımıza birçok faydası vardır. Lif, protein ve sağlıklı yağ zengini fıstık, tok kalmanıza yardımcı olurken yemeği abartmanızı önleyebilir. Evden çıkmadan yanınıza alacağınız küçük bir avuç fıstık işinizi görecek.

Çam fıstığı

Çam fıstığı yalnızca çoklu doymamış yağlar bakımından zengin olmakla kalmıyor aynı zamanda beyne, tok olduğunuza dair sinyaller ileten bir kimyasal gönderdiğinden iştahınızı bastırmaya yardımcı oluyor. Haftada üç kere iki yemek kaşığı kadar tüketmeye çalışın.

Mehmet Öz'den protein kurabiyeleri

Kilo vermek için kurabiye yiyeceksiniz. Yanlış okumadınız! Bu protein zengini kurabiyeler tatlı krizlerinizi bastırmaya yardımcı olacak. Espressoyla birlikte tüketerek keyfinizi ikiye katlayabilir ve vücudunuzu daha uzun süre tok kalması için kandırabilirsiniz.

Malzemeler

- 150 gram doğal fıstık ezmesi
- 2 yumurta
- 75 gram esmer şeker
- 170 gram tatlandırılmamış elma püresi
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 170 gram yulaf
- 65 gram öğütülmüş keten tohumu
- ¼ çay kaşığı tuz
- 4 kaşık çikolatalı soya proteini tozu

Hazırlanışı

Fırını önceden 180° C ısıtın. Yumurta, esmer şeker, elma püresi, fıstık ezmesi ve vanilyayı karıştırın. Protein tozu, yulaf, keten tohumu ezmesi, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Kaşık dolusu hamuru kurabiye tepsisine dökün ve yaklaşık 10 dakika pişirin.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe