Masum hatalar da kilo aldırıyor

Kilo aldıran faktörler herkesçe malum. Ama bir de gizli düşmanlar var. Masum gibi görünen ama aslında çok suçlu olan 5 masum şey:

1. Tasarruf yaptınız

Tüketilmeye hazır paketli gıdalar, ekonomik olsa da, iştahınızı arttıracak ve evdeki diğer yiyeceklerden daha hızlı tüketmenizi sağlayacaktır. Çoklu paketler, gözümüzün önünde olduğu sürece isteğimizi tetikleyecek ve düşündüğümüzden daha fazla yememize neden olacaktır. Gözden uzak olan gönülden de uzak olur. Çoklu ambalajları gözünüzden uzak bir yere koyuun.

2. Kahve hakkında araştırmalar

Son yapılan araştırmaları okudunuz ve günde 5-6 fincana kadar kahve içebileceğinizi öğrendiniz. Kahvenin faydaları da oldukça fazla. Tip 2 diyabeti ve bazı kanser türlerini önlüyor. Ayrıca da kardiyovasküler fonksiyonları da arttırıyor. Ancak klorojenik asit, ölçülü alındığında faydalıdır ve kilo vermede yardımcı olarak görülür. Fakat kötü bir haberimiz var, fareler üzerinde yapılan bir deneyde, günde beş altı fincan kahveye eşit oranda klorojenik asit alan farelerde kilo artışı olduğu görülmüştür. Glikoz ve insülin direnci de meydana gelmiştir. Kahveyi 3 fincanda fazla içmemeye gayret edin.

3. Görünüşte doğru ama aslında yanlış süt içiyorsunuz

Kilo almamak için yağsız süt mü içiyorsunuz? Ancak yağlı sütlerin, vücut kitle endeksini düşürdüğünü unutmayın. Sütün içindeki yağ, aynı zamanda daha uzun süre tok kalmamızı sağlar ve genel anlamda daha az kalori tüketmiş oluruz. Doyurucu olmayan az yağlı süt içtiğimizde ise, daha sonra açlık hissederiz. Eğer düzenli bir süt içiciyseniz, en azından yağı azaltılmış süt için.

4. Kalabalık bir masada yemek yemek

Kalabalıkla birlikte yemek yemeği seviyorsunuz. Ancak yapılan bir araştırmaya göre, bir arkadaşınızla yemek yerseniz % 35, 4 kişilik bir grupla yemek yerseniz % 75 ve yedi ve daha fazla kişiyle yemek yerseniz % 96 daha fazla yemek yersiniz. Bunun nedeni, masada daha uzun süre geçirmek ve diğer insanların yeme hızını taklit etmektir. Yavaş yiyenlerin yanına oturabilirsiniz. Böylece yeme hızınız düşecektir.

5. Her şeyi ölçtünüz

Ölçebildiğiniz her şeyi kontrol edebileceğinizi düşünüyorsunuz. Bu doğru. Ancak bir de gizli tehlike var. Örneğin, sağlık endeks skoruna göre, sağlıklı kilo aralığınızı hesapladınız. Ancak tam bir rakam yerine, belli bir kilo aralığını sağlıklı olarak kabul ederseniz, kolayca 3-4 kilo fazla alabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe