Google Hizmetleri Arasından Adwords Nedir?

Reklamcılık hizmeti olarak bilinmektedir. Google Adwords nedir sorusuna cevap olarak Google site sahiplerine sundukları internet reklamcılığıdır. Reklam verecek olan kullanıcıların reklamları ile aranan kelimeler ile ilişkilendirilerek Google arama motorunda arama sonuçlarının en üst, sonuç sayfasının sağında ya da en alt kısmında yer alınmasını sağlamaktadır. Bu ücretli bir reklamdır. Bu gelir Google gelirlerinin yüzde seksenini oluşturmaktadır.

Reklam vermek isteyen kişi ya da şirket reklamı başlık, url, reklam metni girerek bütçesini belirleyerek reklam verebilmektedir. Reklam vermek isteyen kişi ya da kuruluşlar reklamın gösterileceği ülkeyi, bölgeyi ve hatta şehirleri de belirleyebilmektedir. Bunların yanında reklamların gösterileceği günleri ve saat aralığını da belirleyebilmektesiniz. Reklamları gösterilecek olan kişilerin yaş, cinsiyet gibi demografik özellikleri belirlemenizi de sağlamaktadır. Google yaptığı güncelleme ile birlikte 2016 yılında reklam alanlarının yerlerini değiştirmiştir. Arama sonuçlarında üst kısımda yer alan reklam veren sayısı 3 reklamdan 4 reklama çıkmıştır. Sağ üst sütün kısmında yer alan reklamlar kaldırılarak alışveriş reklamlarına yer verilmiştir. Arama sonuç sayfasında en alt tarafta yer alan 3 tane reklam kısmı açılmıştır. Buna bakıldığında anahtar kelimeleri ile yapılmakta olan rekabete bağlı en yüksek 7 adet reklam alanı oluşturulmuştur.

Adword ‘ün Gerektirdikleri

Adwords nedir sorusunun bir diğer açıklaması olarak, Adwords tıklama başına size ücretlendirme yapmaktadır. Bu maliyet sektöre göre değişmektedir. Ayrıca sektörde oluşan rekabette bu maliyetin değerini belirtmektedir. Google Adword’e verilen reklamlara, reklam verenler belirli ücret ödemektedirler. Reklamları görüntülemek isteyen diğer internet kullanıcılar ücret ödememektedir. Tıklama başına kazanan reklam verenlerin kazançları ücretlerinden düşülmektedir.

Google Adword ile yapacağınız reklamlar sayesinde işinize yatırım yapmış olursunuz. İşinizi Google Adword aracılığı ile büyütebilirsiniz. Adwords nedir cevabı aslında reklam vermenin en güzel, en hızlı ve en kolay yoludur.  Ödeme sisteminiz sadece kullanıcılar sayfanıza girdiğinde başlamaktadır. Tıklama başına ödeyeceğiniz maliyetin en yüksek tutarını belirleyebilmektesiniz. Bu belirlediğiniz tutarı Adword’e bildirdiğinizde ödeyeceğiniz tutar daha düşük olacaktır. Verdiğiniz reklam oldukça popüler olduğunda bu popülerliği arttırmak için tıklama sayınızın da artması gerekmektedir. Adword size günlük ortalama olarak%20 aşmanızı izin vermektedir.  Sadece günlük olduğu için maksimum ödemenizi koruyacaktır.  Bu şekilde toplamda harcamanız, belirlemiş olduğunuz sınırla ortalama olarak ulaşmasını sağlamaktadır. Bunun ayarlamasını yaparak reklam verenlerinde bütçelerini de düşünmektedir.

Adwords nedir? Doğru anahtar kelimelerin seçilmesi ile birlikte daha çok istediğiniz kitleye ulaşmanız sağlanmaktadır. İnternet sitenizin daha çok ziyaret edilmesini sağlayarak sizin rakiplerinizi geçmenizi sağlayana bir reklam sistemdir.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe