Bez çanta nedir nasıl yapılır?

Açık renkli, basit kesimli, isteğe göre fermuarlı ya da fermuarsuz, düz ve sade olan bez çantaların son zamanlarda kullanım alanı genişledi. Bez çantalar, %100 ham pamuk dokumadan üretilen çantalardır. Herkesin bir şekilde tercih etmeye başladığı bez çantalar, fazlasıyla kullanışlı olmaları sebebiyle hızla yayılıyor. Kullanışlı olmasının yanı sıra tam bir doğa dostu olan bez çantalar, %100 geri dönüşümlü bir ürün olması sebebiyle fazlasıyla tercih ediliyor. İnsan ve çevre sağlığını tehdit eden plastik ve poşet çantalara oranla bez çantalar daha sağlıklıdır.

Çok amaçlı olarak kullanılan bez çantaların yapımı da oldukça basit. Bez çanta yapımı için kumaş ve dikiş makinesine ihtiyacımız var. Öncelikle rengine karar vermeniz ve bu renkli kumaştan aynı boyutta iki parça keserek dikiş makinesi yardımıyla bu parçaları birleştirmeniz gerekiyor. Elinizle de dikebileceğiniz bu kumaşları, dikiş makinesi kullanarak daha hızlı bir şekilde bibrleştirebilirsiniz. Kumaşın desensiz olması, istediğiniz tasarımları çanta üzerine vermeniz için önemli olduğundan kumaşın desensiz olmasını öneriyoruz. Dikiş makinesi veya elde birleştirilen parçalar artık sizin zevkinize göre tamamlanmayı bekleyecektir. İster düğme, ister desen, ister boncuk, ister sevdiğiniz bir fotoğrafı bez çantanızda kullanabilirsiniz. Düğme veya boncuk kullanmak isterseniz bu iş için sağlam bir iğneye ve renkli ya da tercihinize göre sade ipliklere ihtiyacınız var.

Bez çantanız üzerinde neyi görmek isterseniz onu yapın. Hayal gücünüzü ortaya çıkararak farklı tasarımlar yaratabilirsiniz. Bez çantalar, hayal gücünüzü açığa çıkarmak için bire birdir. Bez çantanın üzerine şekiller çizerek kumaş boyama kalemiyle istediğiniz renklerle boyayarak çantanızı renkli bir hale getirebilirsiniz.

Bez çantanın yapımı gerçekten bu kadar kolay. Saydığımız yöntemleri yaptığınızda çarşı ve pazarda, mağazalarda en büyük yardımcınız bez çanta olacaktır. Bez çantaların kullanım ömrü ise kullandığınız kumaşa göre değişkenlik göstermektedir. Üstelik bez çantalar doğa dostudur. Doğa dostu olduğu kadar insan dostu da olan çantaları, büyük bir güvenle sırtınızda, kolunuzda veya elinizde taşıyabilirsiniz. Ham pamuk dostu olan bez çantalar, plastik ve poşet çantalar gibi kanser riski taşımazlar.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe