Ameliyatsız estetik sonrası yapılması gerekenler

Son yılların en çok yapılan medikal estetik uygulaması Örümcek Ağı estetiği başta olmak üzere, dolgu ve botoks gibi uygulamalar sonrası neler yapmanız gerektiğini, Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur açıklıyor:

Örümcek Ağı estetiği cildin kolajen seviyesini artırarak, yıllara meydan okuma şansını veren bir uygulama. Cerrahi müdahalelere alternatif bir işlem olan Örümcek Ağı estetiğinden sonra bazı şeylere dikkat ederseniz, çok daha olumlu ve uzun soluklu sonuçlar alırsınız. Aynı şekilde botoks ve dolgu uygulamalarından sonra da bu geçerli.

Örümcek Ağı kremini sürmeye devam

Örümcek Ağı Estetiği, bolgu ve botox ameliyatsız uygulamalar olmasından ötürü, çok fazla tercih ediliyorlar. Hepsinin avantajlarından olabildiğince faydalanabilmek için, uygulama sonrasında önerilerimiz oluyor. Örümcek Ağı estetiğinde hastamızın cilt yıpranma seviyesine göre belirlediğimiz adette ipi, cilt alt dokusuna yerleştiriyoruz, işlem sonrası cilde herhangi bir bandaj ya da pansuman yapılmasına gerek yoktur. Hastamız hemen taburcu edilir ve sosyal hayatına kaldığı yerden devam eder. Dolgu ve botoksda da aynı şekildedir. Olası şişlikleri ve minimal kızarıklıkları önlemek amacıyla buz kompresleri önerilebilir. Örümcek Ağı kremini ya da kaliteli, her zaman kullandığınız nemlendirici kremleri sürmeye devam edebilirsiniz.

Makyaj yapabilirsin ama temizliğe dikkat

Örümcek Ağı estetiği, botoks veya dolgu son derece steril koşullarda yapıldığı için herhangi bir enfeksiyon kapma riskiniz yoktur fakat yine işlem sonrası hijyenik olduğuna güvenilen makyaj malzemelerinizi kullanabilirsiniz. Sadece uygulamalardan sonra değil normal zamanlarda da bayanların makyaj yaparken kullandıkları fırça ve aparatların temizliğinden emin olmaları gerekiyor. Yıkanabilir ya da kullan at fırçaları önerebilirim. Ayrıca uygulamalardan sonra her zaman olduğu gibi cildinizi güneş ışığından koruyunuz. Güneşin zararlı ışınlarından her hâlükârda cildi korumak gerekiyor. Cildin yaşlanmaması için yüksek faktörlü güneş kremlerinin kullanılmasını öneriyorum.

Besinlerle kolajeni artırın

Ayrıca besinlerle kolajen üretimini artırabilir ve mevcut güzelliğinizi koruyabilirsiniz. Kolajen üretiminizi destekleyici besin ve içecekleri önerebilirim. Örneğin yeşil yapraklı sebzeler, A ve C vitamini içerikli meyve ve sebzeler tüketerek bu gelişime destek olabilirsiniz. Tüm bu noktalara dikkat ettiğiniz takdirde, kısa zamanda cildinizdeki canlanmayı, gerginliği ve mevcut kırışıklıkların azaldığını gözlemler ve çok daha uzun süreçte bu koşulların kalmasını sağlarsınız.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe