Erkeğin yeni gücü: Kişisel bakım

Zamanla birlikte toplumlar ve kültürler değişiyor. Teknoloji kas gücünün yerini aldıkça, kadın-erkek rolleri de değişiyor. Kas güçleri yerine zihinsel ve duygusal güçlerini koyan erkekler, artık görünümlerine de önem veriyorlar. 

23 yıllık Özel Dermamed Poliklinikleri'nin kurucusu Dr. Levent Türbedar'la, bu değişimi konuştuk.

Polikliniklerimize gelenlerin dörtte biri erkek

"Erkekler kişisel bakımlarına her geçen gün daha fazla önem veriyor. Buna bir anlamda mecburlar da... Çünkü rekabet dünyasında var olabilmek için sadece güçlü ve donanımlı olmaları yetmiyor. İyi görünmeleri, presentabl olmaları da gerekiyor. Bu yüzden kliniğimize başvuran erkeklerin sayısı her geçen gün artıyor."

Erkeklerin en çok yaptırdıkları uygulamaların lazer epilasyon ve karbon peeling olduğunu söyleyen Türbedar, uygulamayı yaptıran kişinin arkadaşlarının da değişimi görünce mutlaka kliniklerine geldiğini belirtiyor.

"Özellikle karbon peeling'e olan rağbet çok yüksek. Karbon peeling, diğer adıyla PST, özel bir teknolojiye sahip NdYag lazer ile güneşli aylarda bile güvenle uygulanabilen özgün bir gözenek/cilt sıkılaştırma tedavisi. Her cilt tipine güvenle uygulanabiliyor, hızlı ve etkin sonuçlar alınabiliyor. Bu da erkekler için oldukça cazip, çünkü bakım için yeterli zamanları ve sabırları yok. Ama günlük tempoları içinde, bir öğle tatilinde PST uygulatıp işlerine geri dönebildikleri ve gözle görülür bir değişim yaşadıkları için karbon peeling'i seviyorlar.

PST'nin erken sonucu hemen tedavi sonrasında görülebiliyor; pürüzsüz bir cilt, porların hemen sıkılaşma cevabı vermesi gibi. Ardından geç ve faydalı sonuçları devam ediyor. Cilt sıkılaşıyor, aşırı yağ salgısı dengeleniyor, ince çizgilerin görünümünde azalma sağlanıyor. Cilt yapıları kadınlardan daha farklı olduğu için, PST erkeklerde daha hızlı sonuç verebiliyor."

Lazer epilasyona ilginin de çok yoğun olduğunu söyleyen Dr. Levent Türbedar, özellikle yaz ayları yaklaşırken talebin daha da arttığını belirtiyor.

Erkeklere özel lazer

"Erkekler de istenmeyen tüylerden en az kadınlar kadar rahatsız. Özellikle sırt bölgelerindeki kıllar, erkeklerin geçici çözümler bularak kurtulmaya çalıştıkları bir sorun. Bu noktada lazer epilasyon, erkeklerin imdadına yetişiyor."

Erkekte kıl köklerini tetikleyen hormonların daha çok çalıştığını söyleyen Dr. Levent Türbedar, onlara özel lazerler kullanılması gerektiğini ekliyor:

"Hem kıl hem de cilt yapıları kadınlardan farklı olan erkekler için, uygulama temelde aynı olsa da farklı lazer kullanılmalı. Ayrıca, erkek vücudunda uyur haldeki kıl kökleri daha fazla olduğu için bazen kadınlardan bir ya da iki seans daha fazla almaları gerekebiliyor. Çünkü uyanık olan kıl kökleri ilk birkaç seansta temizlenirken, uyuyanlar da daha sonraki seanslarda yok ediliyor.

Özellikle sırt, boyun, koltukaltı ve omuz bölgesindeki kıllardan rahatsız olan erkekler; kol, bacak, yüz ve kulak gibi istedikleri tüm bölgelere de lazer epilasyon yaptırabiliyorlar."

Şimdilik çoğunlukla peeling ve lazer epilasyonla yetinen erkeklerin, öyle görünüyor ki dolgu, mezoterapi gibi uygulamalara duydukları ilgi de çok yakın bir zamanda artacak.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe