Yüzdeki altın oranın püf noktası çene

Son dönemde Türkiye'de ve Hollywood'da en çok yaptırılan estetik uygulamalar arasında çene ameliyatı ve çene dolgusu dikkat çekiyor. 

Yüz hatlarını belirginleştirmek ve kusurları kapatmak için çene küçültme ya da büyütme ameliyatları yaptırılabiliyor. Özellikle burun estetiği yaptıranların daha çok tercih ettiği uygulama sayesinde yüzdeki altın orana da ulaşılmış oluyor.

Çene ameliyatı ve çene dolgusu Türkiye'de ve Hollywood'da ünlülerin en çok tercih ettiği estetik uygulamalar arasında yerini aldı. Özellikle ekranların sevilen birçok ünlü ismi yüzdeki altın oranı bulmak adına çene ameliyatı oluyor ya da çene dolgusu yaptırıyor. Yüz çerçevemizi belirleyen en önemli yer olan çenenin küçültülmesi, büyütülmesi, yanlardan daraltılması, golf topu gibi pütürlü görüntüsünün giderilmesi artık mümkün.

Burun estetiği ile birlikte en çok yaptırılan işlemin çene ameliyatı olduğu belirten İstanbul Estetik kurucu hekimlerinden Doç. Dr. Ümit Taşkın, yüzdeki altın oranın en önemli tamamlayıcısının çene olduğu belirtti.

Yüzdeki Oransal Sorunların Kaynağı Çene

Hangi durumlarda çene ameliyatlarının yapıldığından bahseden Doç. Dr. Ümit Taşkın, "Çene ucu ameliyatları için belirli bir standart vermek doğru değildir. Kişiye özgü sonuçları vardır. Burun ameliyatı olanlar ya da olmak isteyenler yüzlerindeki oransal problemin çenede olduğunu genelde anlamıyor. Bu nedenle burun estetiği ile birlikte en çok yaptırılan işlemler arasında çene ameliyatı ilk sıralarda yer alıyor. Eğer çenede küçük kusurlar varsa ve çene büyütülmek isteniyorsa silikon protez, hastadan alınan yağ hücreleri veya dolgu malzemeleri kullanıyoruz" dedi.

Çene kısaltmasına ilişkin bir ameliyat durumu söz konusu olduğunda çene cerrahı ile konsulte edilerek tedavinin planlandığını belirten Taşkın, "Çene ucunun normalden uzun veya önde olduğu durumlarda alt dudak iç yüzünden girilerek fazla kemik kısmı tıraşlanabiliyor. Özellikle gece uykuda diş sıkma problemi olanların yaşadıkları sorunlardan biri olan çene köşelerinin büyüklüğü durumunda da çiğneme kasının fazla kısımlarını çıkarabiliyoruz. Bu kısımlar normalden küçük ise büyütmek için yine protezlerden faydalanıyoruz" açıklamasında bulundu.

7 Gün İçinde Normal Hayata Dönüş

Ameliyat hakkında bilgi veren Taşkın, "Çene ameliyatı yaklaşık 1 saat süren bir ameliyat. Hastanın hastanede yatmasına gerek yoktur. Ameliyat sonrasında 2-3 gün süre ile hastanın sıvı ılık gıda ile beslenmesi gerekiyor. 3-4 gün sonra kademeli bir şekilde katı gıdalara da yavaş yavaş geçiş sağlanabilir. Hasta 7 gün gün sonra normal hayatına geri dönebiliyor. Sadece ağız içinde kendiliğinden eriyen dikiş kullanılıyor. Hastanın işlem sonrasında konuşma problemi olmuyor. Alt dudakta bir kaç hafta süren hissizlik olabiliyor" dedi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe