Vücudunuzdaki benlere dikkat!

Panora AVM'nin düzenlediği sağlık söyleşilerinin bu ayki konuğu Acıbadem Ankara Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Bahar Öznur oldu. 

Sağlıklı bir cilt için yapılması gerekenler hakkında bilgi veren Öznur, cilt ile ilgili pek çok merak edilen soruyu da yanıtladı.

PRP ile parlaklık sağlanabilir

PRP tedavi yönteminincilt yenileme, kırışıklık, yara ve sivilce izleri tedavisinde kullanıldığını anlatan Dr. Bahar Öznur " PRP tedavi yönteminde önce hastadan alınan kan santrifüj'den geçirilir. Santrifüj işlemi ile kırmızı kandan ayrıştırılan plazmalar mezoterapi yöntemi ile hastanın cildine veya saçlı derisine uygulanır. Bu işlem ile cilde uygulanan plazmalar, kök hücrelerinin göçünü ve çoğalmasını tetikleyen büyüme faktörünü salgılar.PRP ile saç dökülmesini durdurmak, saçın kalitesini arttırmak ve yeni saç çıkışını mümkün hale getirmek hedeflenmektedir.

Saç mezoterapisi ile birlikte uygulandığında çok daha fazla etkilidir. Her yaşta ve her çeşit dökülmede uygulanabilir.PRP yöntemi 4-6 haftalık aralıklarla 2-6 seans arasında uygulanmaktadır" diye konuştu. "İşlemden sonra hastada, yapılan operasyona dair herhangi bir acı ve iz oluşmamaktadır" diyen Öznur sözlerine şöyle devam etti: "Hazırlanan plazmanın hastaya enjekte edilmesinden sonra kişi normal hayatına devam edebilmektedir.Üç ay boyunca ayda bir kez tekrarlanan bu işlemin sonuçlarının uzun süreli olabilmesi için, yılda bir defa olmak üzere işlemin tekrar edilmesi tavsiye edilmektedir. PRP'yi cildin esnekliğinin sağlanması ve ışıltısının sağlanması gibi konularda uygulayabiliyoruz. Bazı hastalarımız evlerinde kendi ürettikleri kremleri de uyguluyorlar. "

Güneş etkileri yaşlanma sebebi

Cilt sağlığı için güneş etkilerinden korunmanın gerekliliğini anlatan Dr. Bahar Öznur,
güneş etkilerinin başlıca leke ve yaşlanma sebebi olduğunu söyleyerek "Güneş, benlerimizde kanserleşme yapan yegâne DNA hasarını oluşturan bir radyasyon. 10- 15 dakika güneşlenmek yeterli. D vitamini açısından da bu durum böyle. Bunun üzerinde daha yoğun güneş yanıkları gölge ve rüzgâr bile cilt leke yapıyor. Yoğun güneş kremi kullanımı biz dermatologlar tarafından önereceğimiz durum."

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe