Diz ve eklem ağrılarına karşı etkin ve hızlı çözüm

Her yaş grubundaki insanda görülen diz ve eklem ağrılarına karşı etkin ve hızlı bir çözüm sunan kolajen peptit, içeriği sayesinde kıkırdak yapısını besliyor ve ağrının kontrol altına alınmasına yardımcı oluyor.

Günlük yaşamda birçoğumuzun karşı karşıya kaldığı diz ve eklem ağrıları artık sorun olmaktan çıkıyor. Hareketsiz bir hayat, fazla kilolar ve sağlıksız beslenme sonucu ortaya çıkan bu ağrılara etkin ve hızlı çözüm sunan kolajen peptitler, hem zarar görmüş kıkırdak yapısını besliyor hem de ağrının kontrol altına alınarak giderilmesine yardımcı oluyor.

Eklem kıkırdağının ana maddesi olan kolajen, kıkırdak direncini ve esnekliğini sağlıyor. Büyükbaş hayvanların ve balığın deri ve kemiklerinden elde edilen kolajen, vücut tarafından emilebilmesi için hidrolize edilerek küçük parçalara ayrılıyor. Bu küçük parçalara kolajen peptit adı veriliyor ve oral yoldan alındığında emilimi %90'lara kadar ulaşabiliyor. Kolajen peptit içeren besin takviyeleri eklem, kıkırdak sağlığı ve özellikle hareket sistemiyle ilgili ağrılara (diz, sırt, bel, omurga ağrıları) karşı kullanılıyor.

Ağrı, yangı ve iltihap ile kendini belli eden hareket sistemi rahatsızlıklarında kullanılabiliyor

Morina balığı derisinden elde edilen Promerim isimli hidrolize kolajen peptit içeren gıda takviyeleri, kemik-eklem sağlığı için etkili ve güvenli bir destek olarak öne çıkıyor. Bunun yanı sıra ağrı, yangı ve iltihap ile kendini belli eden tüm enflamasyonlu hareket sistemi rahatsızlıklarında kullanılabiliyor.

Eklem sağlığı için kıkırdağın devamlılığının öneminin altını çizen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Koray Ünay, "Kıkırdak ne kadar devamlılığını sağlayabiliyorsa eklem de o kadar sağlıklı oluyor. Eklem sağlığı için kalsiyum, C vitamini, D vitamini ve kolajen peptit içeren besin takviyeleri öne çıkıyor. Morina balığından elde edilen patentli hidrolize kolajen peptit takviyesi hem kemikleri koruyor hem de eklem ağrılarında inflamasyonu azaltıp hareket yeteneğini artırıyor.

Klinik çalışmalarda kolajen peptit içeren besin takviyelerinin romatolojik ağrılarda 7 gün gibi kısa süre içerisinde istatistik olarak önemli derecede azalma ve hareket yeteneğinde artış sağladığını görüyoruz" dedi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe