Estetikte mağduriyet yaşamamak için dikkatli olun

Son günlerde medyada sıklıkla duyulan estetik mağduriyetleri hakkında Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur açıklamalarda bulundu

"Estetik cerrahi belki de son 10 senedir en fazla gelişen dallardan birisi. Hem insanların çok daha fazla dış güzelliklerine önem vermeleri, hem de teknolojinin gelişmesiyle birlikte son derece doğal sonuçların çıkarılabiliyor olması bu durumu etkiliyor.

Özellikle son 3 senedir bireylerin ilgisini çekip, yaptıranların sayısında dramatik bir yükseliş gözlemlenmektedir." diyen Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur ayrıca şunları ekledi "İşin ehli, sanatsal bir bakış açısı olan, elindeki materyal ve teknolojiyi düzgün bir şekilde kullanan estetik cerrahi veya medikal estetik doktorları, sektörde ihtiyacı olan bireylere maksimum faydayı sağlayabilecek uzmanlardır."

Haklarınızı bilin ve mutlaka araştırın

"Bunun dışında tıp eğitimi almamış, steril bir koşul sağlayamayan, anatomi bilgisine vakıf olmayan hiç kimse en basit medikal uygulamayı dahi, hiçbir bireyin üzerinde uygulamaya yasal olarak yetkisi yoktur. Bireylerin kendilerini daha iyi hissetmek, estetik kaygılarını sona erdirmek ve nihayetinde mutlu ve özgüven sorunu yaşamayan bireyler olarak hayatlarını idame ettirmek için başvurdukları estetik müdahaleler sadece ve sadece estetik cerrahlar tarafından yapılmalıdır.

" Açıklamasında bulunan Cihantimur mağduriyet yaşayanlar için ayrıca şunları söyledi:" Son dönemlerde sıklıkla medyadan duyduğumuz estetik mağduriyeti yaşayan pek çok insanın girişimleri, doktor titri olmayan insanlarca yapılmıştır.

Bu vesileyle halkımızı uyarmak ve mutlaka bu tarz müdahalelerin bir doktor tarafından yapılması gerektiğini vurgulamak isterim. Cihantimur ayrıca dikkat edilmesi gereken noktalara değindi:

"Bunun dışında;


  • Gittiğiniz merkezlerdeki doktorların diplomalarını görmek,
  • İşleme başlamadan evvel konu hakkında ayrıntılı bilgi almak,
  • Cihaz kullanılacaksa, cihazın işleyişini öğrenmek,
  • İlaç ya da türevi içerikler kullanılacaksa paketini incelemek,

en doğal hakkınızdır. Lütfen talep ediniz."


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe