Kısırlık Nedir?

Çoğu insan, yaşamı boyunca bir dönemde çocuk sahibi olmak istemektedir. Normal doğurganlığı tanımlayan bir takım olayları anlamak, çiftin bu durum karşısında olumsuzluk yaşadığında olması gereken zamanda yardım isteyeceğini bilmesine olanak sağlar. Bir çift 12 ay boyunca düzenli ve korunmasız olarak cinsel ilişkiye girmelerine rağmen çocukları olmaz ise buna kısırlık (infertilite) denir. Eğer hiç gebe kalınmamışsa birincil, daha önce gebe kalınmışsa ikincil infertilite olarak adlandırılır. Tüp bebek için merak edilenleri uzmanlar açıklıyor.

Kısırlık Nedenleri nelerdir?

Seyrek adet döngüleri: Bir kadın düzenli olarak adet görme periyotlarına sahip olduğunda, her 21 ila 35 günde bir düzenli periyot olarak tanımlanır; bu da her zaman düzenli olarak ovülasyona girdiğini gösterir. Yumurtlama bir sonraki adet dönemine başlamadan yaklaşık 2 hafta önce gerçekleşir. Eğer bir kadın 35 günden fazla aralıklarla siklusa sahipse, yumurtlamadığını gösterebilir. Yumurtlamanın yapılması hamilelik için gereklidir.

Belirsiz nedenlerle, kadınlar yaşlandıkça yumurta sayıları hızlı bir şekilde azalmaktadır. Dahası, yaşlandıkça, yumurta kalitesi veya bir yumurtanın genetik olarak normal olma ihtimali azalır.
Çeşitli cinsel yolla bulaşan hastalıklar, fallop tüplerinin iltihaplanmasına ve kalıcı yara izine neden olabilir. Tüpler açık olmalıdır, zira sperm yumurtaya erişmek ve döllemek için tüplerden geçmelidir. Doğurganlık değerlendirmesinin bir parçası olarak, fallop tüplerinin açık olup olmadığını değerlendirmek üzere tasarlanmış bir test olan HSG'yi gerçekleştiririz. Gürgan Clinic Tüp Bebek Merkezi bu konu hakkında bilgiler alabilirsiniz.

Endometriyal boşluğa giren myomlar ve endometriyal polipler gibi uterus anormallikleri, endometriyumun (rahim tabakasının) ve embriyo etkileşiminin, implantasyon ve gebelik oranlarının daha düşük olmasına neden olabilir. Bu anormallikler menstrüel döngüler arasında düzensiz kanamaya neden olabilir. Bu anormallikleri düzeltmek veya ortadan kaldırmak için temel yaklaşım histeroskopidir. Bir kameranın uterus boşluğunun içine yerleştirildiği cerrahi bir yöntemdir. Histeroskop ile cerrah herhangi bir anatomik anormalliği ortadan kaldırabilir veya düzeltebilir. Prof.Dr. Timur Gürgan konu hakkında bilgiler vermektedir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe