Yüz ifadesi yaşı ne kadar artırıp, yaşlı gösterebilir?

Yüz ifadesi, kişinin yaşlı duruşunu en belirgin gösteren ve ilk değerlendirilen parametredir. Bu değerlendirme öncelikle görsel olarak yapılır. Yani bize bakan kişi bizi önce görüntümüzle değerlendirir.

Superplast Estetik Cerrahi Merkezi'nden Op. Dr. Coşkun L.Taşçı , Genel hatlarıyla yüzün yaşlı görüntüsünün belirleyiciliği yüksek olan 2 bölgesi olduğuna dikkat çekerken, bunlardan ilkinin alt çene kontürünün keskinliği yani yüz ile boyun ilişkisi, diğerinin ise ise göz çevresi olduğunu aktarıyor.

Biyolojik saatimiz biz fark etmeden hızla yol alır!

Op.Dr. Coşkun L.Taşçı, İnsanın biyolojik saatinin gençken yavaş, yaş ilerlemeye başladıkça hızla ilerlemeye başladığını ifade ederek, bu yüzden var olan gençliği yıpranmaya başlamadan önce korumaya almanın önem taşıdığının altını çiziyor. Kişinin yaş almasını gösteren, deformasyonunu göz önüne çıkaran ilk noktanın yüzümüzün ifadesindeki belirleyici faktörler olduğunu belirten O.Dr. Coşkun L.Taşçı konuyla bilgi verdi; " Bunlardan birincisi, alt çene kontürünün keskinliği ve yüz-boyun ilişkisini net olarak ayrık olmasıdır. Bu çoğunlukla hastalarımız tarafından yüz ovali olarak da isimlendirilir. Şimdi bahsedeceğim özellikleri ne kadar çoksa kişi o kadar yaşlı durur;

Alt çenenin üçgen bir form yerine oval bir form alması, yanakların çene konturunu bozacak şekilde aşağı sarkması,

Gıdının belirginleşip yüz ve boyunu bir bütün olarak göstermeye başlaması,

Yüzün yaşlı görüntüsünde pay sahibi ikinci bölge ise göz çevresidir. Bu bölge o kadar önemlidir ki kişi hakkında oldukça bilgi verir. Yine aşağıda bahsedeceğim durumlar ne kadar çoksa kişinin yaşlı görünme oranı o kadar artacaktır. kazayağı bölgesindeki kırışıklıklar, kaşlarda düşüklük,
Üst göz kapağı cildinde fazlalıklar, Alt göz kapağı cildindeki gevşeme ve fazlalıklar,

Alt göz kapağı ve yanak birleşkesinde çukurluklar ve renk değişiklikleri(morluklar) yüzdeki kızarıklıklar, lekeler ve diğer pek çok olumsuzluklar, bir yüzün yaşlı görünümünde yukarıda bahsettiğim durumlara göre daha az etkiye sahiptir. Bahsettiğimiz tüm bu değişiklikler yaş almayla birlikte ortaya çıkan özeliklerdir. Bunların daha hızla oluşmasını tetikleyen en önemli faktör ise kişinin stres, sinir kaynaklı aşırı mimik kullanması veya tik oluşmasıyla ortaya çıkan özelliklerdir.

Mimik kullanımında örnek verecek olursak kaş çatma, dudakları büzme, aşırı konuşma, sigara içme gibi hareketler yüzdeki çizgilerin özellikle dikey yönde artmasına neden olur. Buna ek olarak güneşin etkileri ile bu izler daha da belirginleşir. Dolayısı ile yaş alma ile oluşan etkilere bu istem dışı hareketler eklendiğinde kişi yaşından daha büyük ve olgun gösterebilmekte. Yaşlı göstermesinin yanı sıra yüze oturan asık ifade kişinin karşısındakilerle iletişiminde sıkıntı yaratabilir. Yüzü yaşlı gösteren bu durumların birçoğunu cerrahi bir işlem gerekmeden güncel teknolojik uygulamalarla doğal, genç ve kendi gibi bir görünüme dönüştürmek mümkündür."

Op.Dr.Coşkun L.Taşçı , kaşların çatılması ve dudak büzmeden oluşan çizgilerin hem botoks, hem de dolgu ile tedavi edildiğini, yanaklardaki sarkık ve asık surat görüntüsü için yine dolgu uygulanabileceğini söylüyor.. Alt çenenin üçgen formunu geri kazanmak, göz çevresinin aydınlığını ve gençliği geri kazanmak için Endoskopik orta ve alt yüz germe (Ameliyatsız yüz germe) işlemi yapılabileceğini ifade eden Op.Dr. Taşçı, tüm bu işlemler için maksimum 30-45 dakika zaman ayrılmasının yeterli olduğunu dile getirerek "İşlem bittikten sonra sosyal yaşamınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz" bilgisini aktardı.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe